Ahmet BÜBERCİ 11 Haziran 2016 Paylaş 11 Haziran 2016 Hocam Bır Ford Yetkılı Servıse Gıtsenız Keske Bu kadar Masraf Yapmazdınız Butun Yorumları Okudumda Bu Is Burada Veya Sanayıde Cozulecek Gıbı Degıl Duruyor Tavsıyem Yetkılı Servıse Gıdın Onlar Kesın Sonuca Varırlar Ayrıca Egr Iptalı Felan Ben karsıyım Yanı Fabrıka Böyle Bır Parcayı Koymussa Kocaman Muhendıs Yapıyor Bu Isı Bızım Ustalar Neden Iptal Etme Taraftarı Oluyor Anlamıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2016 Paylaş 11 Haziran 2016 Hocam Bır Ford Yetkılı Servıse Gıtsenız Keske Bu kadar Masraf Yapmazdınız Butun Yorumları Okudumda Bu Is Burada Veya Sanayıde Cozulecek Gıbı Degıl Duruyor Tavsıyem Yetkılı Servıse Gıdın Onlar Kesın Sonuca Varırlar Ayrıca Egr Iptalı Felan Ben karsıyım Yanı Fabrıka Böyle Bır Parcayı Koymussa Kocaman Muhendıs Yapıyor Bu Isı Bızım Ustalar Neden Iptal Etme Taraftarı Oluyor AnlamıyorumServisin diyeceği kelimeyi söyleyeyim yine denenene bilirTüm ihtimalleri sıralar Fiyat aralığı belirler sökünce belli olur der. Mesela bin lirayla 2 bin lira aralığı denir bu gittiğimiz mantıkla deneye yanıla bulurlar size fiyatlandırırlar. Sök derseniz söker başlarlar hayır derseniz belli bir ücreti var onu alıyorlar forumdan çağlar bayur abinin yetkili servis bilgisi çok fazla bu konuları benden çok daha iyi bilir. Gidilecekse önce ona danışılmalı. selenoin valfi kontrol edildimi Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 11 Haziran 2016 Yazar Paylaş 11 Haziran 2016 bugün servisi aradım ve yaşadıklarımı, yaptıklarımı anlattım. bana verdikleri cevap beni şaşırttı. "başkasının eklediği araca bakmiyoruz" yani çok bizikladiniz bendeyken bi sorun daha olur fiyat şişer servis ile müşteri papaz olur. usta da aelenoid valfi borularini kontrol edin dedi. ters yapılirsa bu sorun olabilir. yönlü borularmis ve ters yapılirsa sorun olurmuş. bir de Turbonun elektronik akşamını kontrol etsinler dedi. mekanik sağlamdır ama elektronik sorunlu olabilir dedi. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 13 Haziran 2016 Yazar Paylaş 13 Haziran 2016 Bugün aracı kanala çekip alt plastiği çıkardım. alt taraftan doğru bir bakayım dedim, belki gözüme birşeyler görünür. Birşey farkettim. Acaba bu sizin aracınızda da bu şekilde mi? Aracın altına girip sağ ön tekerin yakınında valfe benzer birşey var. 3 tane hortum giriyor ancak sanki 2. ve 3. hortumlar yanlış takılmış olabilir mi? http://i947.photobucket.com/albums/ad315/Climanjaro/Mobile%20Uploads/2_zpsacl6roee.jpg Sanki doğrusu bu şekilde olacak gibi geldi. http://i947.photobucket.com/albums/ad315/Climanjaro/Mobile%20Uploads/2_zpsacl6roee.jpg hortumları çıkarıp kendi haline bırakınca kırmızı çizgi ile belirttiğim horum 2. sıraya geliyor, mavi olan sona gidiyor. ama sanki mavi olanı zorla 2 ye takmışlar gibi. Sizler de kendi aracınızda kontrol edebilir misiniz? Bu şekilde mi? Benim için gerçekten önemli çünkü haftaya İzmir'e seyahatim var ama arac 90 a gelmeden turbo devre dışı kalıyor. Bir yerde basınç ayarsızlığı yüzünden korumaya geçiyor. hareket halinde iken elm327 ye telefonla bağlanıp arıza kodu siliyorum anında ivmeleniyor araç. Bu sorunu bir türlü çözemedik. Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 Bugün aracı kanala çekip alt plastiği çıkardım. alt taraftan doğru bir bakayım dedim, belki gözüme birşeyler görünür. Birşey farkettim. Acaba bu sizin aracınızda da bu şekilde mi? Aracın altına girip sağ ön tekerin yakınında valfe benzer birşey var. 3 tane hortum giriyor ancak sanki 2. ve 3. hortumlar yanlış takılmış olabilir mi? http://i947.photobucket.com/albums/ad315/Climanjaro/Mobile%20Uploads/2_zpsacl6roee.jpg Sanki doğrusu bu şekilde olacak gibi geldi. http://i947.photobucket.com/albums/ad315/Climanjaro/Mobile%20Uploads/2_zpsacl6roee.jpg hortumları çıkarıp kendi haline bırakınca kırmızı çizgi ile belirttiğim horum 2. sıraya geliyor, mavi olan sona gidiyor. ama sanki mavi olanı zorla 2 ye takmışlar gibi. Sizler de kendi aracınızda kontrol edebilir misiniz? Bu şekilde mi? Benim için gerçekten önemli çünkü haftaya İzmir'e seyahatim var ama arac 90 a gelmeden turbo devre dışı kalıyor. Bir yerde basınç ayarsızlığı yüzünden korumaya geçiyor. hareket halinde iken elm327 ye telefonla bağlanıp arıza kodu siliyorum anında ivmeleniyor araç. Bu sorunu bir türlü çözemedik. işte dediğim valf bu. Bütün kötülüklerin anası genelde ustalar bir sorun yok diyorlar ama bundan çıkıyor. Komşumda citroen C3 vardı araç çok güçsüz diye birkaç ustaya götürdü bişey bulamadılar. sonra bu valfi söyledim değiştirmişler problem yine düzelmemiş. en son bir tavsiye üzerine bir usta bulmuş Bursada arabayı ustaya göstermiş direk bu valfe bakmış hortumlar ters takılmış, hortumların yerini değiştirmişler problem düzelmiş. ( Hortumların ters takılması daha önce o bölgede bir parça değiştirmişler o esnada ters takıldı heralde diyorlar.) bence söküp hortumların yerini değiştirin kolay gelsin Yorum bağlantısı
Fatih Ozen 15 Haziran 2016 Paylaş 15 Haziran 2016 Öner bey izmir ustaeller sabri ustayla bır görüşsen nasıl olur.Tel yoksa özelden gönderebılırim. Ya ayrıca 5 sayfalık destan gıbı yazılanları hem merak hemde üzülerek takıpteyım; Sızın motor bılgı becerınız var mı, varsa tebrık yoksa daha da bolca tebrık... Suanda yapılan masrafınız totalde ne kadar?tesekkur eder sorunun kısa zamanda az malıyetle çözülmesi için dua ederım.. Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman 15 Haziran 2016 Paylaş 15 Haziran 2016 Bugün aracı kanala çekip alt plastiği çıkardım. alt taraftan doğru bir bakayım dedim, belki gözüme birşeyler görünür. Birşey farkettim. Acaba bu sizin aracınızda da bu şekilde mi? Aracın altına girip sağ ön tekerin yakınında valfe benzer birşey var. 3 tane hortum giriyor ancak sanki 2. ve 3. hortumlar yanlış takılmış olabilir mi? http://i947.photobucket.com/albums/ad315/Climanjaro/Mobile%20Uploads/2_zpsacl6roee.jpg Sanki doğrusu bu şekilde olacak gibi geldi. http://i947.photobucket.com/albums/ad315/Climanjaro/Mobile%20Uploads/2_zpsacl6roee.jpg hortumları çıkarıp kendi haline bırakınca kırmızı çizgi ile belirttiğim horum 2. sıraya geliyor, mavi olan sona gidiyor. ama sanki mavi olanı zorla 2 ye takmışlar gibi. Sizler de kendi aracınızda kontrol edebilir misiniz? Bu şekilde mi? Benim için gerçekten önemli çünkü haftaya İzmir'e seyahatim var ama arac 90 a gelmeden turbo devre dışı kalıyor. Bir yerde basınç ayarsızlığı yüzünden korumaya geçiyor. hareket halinde iken elm327 ye telefonla bağlanıp arıza kodu siliyorum anında ivmeleniyor araç. Bu sorunu bir türlü çözemedik. Öner bey bu arada 90a gelmeden turbo devre dışı kalıyor demişsiniz. Turbo benim bildiğim sürekli devrede sadece motordan çıkan egzoz dumanı 1750 devide turbo tirbününü istenilen verimde çevirmeye başlıyor diye biliyorum. 2010 c-max ta iş arkadaşımın aracında aynı sorun vardı, egr valfi yağ mazot filtresi hava filtresi ve hava debimetre değişti problem düzelmedi. Bunlar yaklaşık 2000 tl tutuyordu egr yi geri söktürdü ödemedi. Sonra bu forumda araştırdık selenoid valfi söylediler ve değiştirdi problem düzeldi. ( İlk Önce valfte sıkıntı yok dediler ısrar üzerine değiştirdiler) Turbo devreden çıkması araç hızlanırken bu valf arızaya geçiyor ve sistem yakıtı kesiyormuş buda bir daha araç kendini toplayana kadar bayağı bir tırmalıyordu. 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 15 Haziran 2016 Yazar Paylaş 15 Haziran 2016 (düzenlendi) Dün resimde bahsettiğim iki hortumu yer değiştirdim. Araç daha kötü oldu ve selenoid arıza kodu verdi pc bağlayınca. tekrar eski haline getirdim. Fatih bey, motor bilgim yok, forumlarda aldığım bilgilerle birşeyler yapmaya çalışıyorum 15 Haziran 2016 tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlker Uçar 15 Haziran 2016 Paylaş 15 Haziran 2016 Aynı sorun benim araçta da var motor ışığı bazen yanıyor bazen kendiliğinden sönüyor bilgisayara bağlandığında egr arızası veriyor. aracı ilk çalıştırdığımda 15-20 dk kadar sorun yok sonrasında gaza ne kadar basarsan bas banamısın demiyor 2.-3. viteste pek belli olmuyor yalnız uzun yolda 4 ve 5. viteslerde çok bariz belli oluyor 120-130 a zar zor geliyor hele birde yokuş varsa tamam önceden 5. vitesle çıktığım yokuşu 3 le çıkıorum yükte varsa bazen 2 oluyor. Konuyu takipteyim inşallah çözüm bulunur sıkıntıya Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 (düzenlendi) Dün resimde bahsettiğim iki hortumu yer değiştirdim. Araç daha kötü oldu ve selenoid arıza kodu verdi pc bağlayınca. tekrar eski haline getirdim. Fatih bey, motor bilgim yok, forumlarda aldığım bilgilerle birşeyler yapmaya çalışıyorum Öner yolun istanbula düşerse benim servis Anadolu yakasında birde onlara göster derim. Birde burda baksınlar belki çare olur. 17 Haziran 2016 tarihinde Öztunç Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 17 Haziran 2016 Yazar Paylaş 17 Haziran 2016 Arkadaşlar sanıyorum sorun çözüldü. Geçenlerde selenoid valfi borularını ters bağlamıştım, akabinde bir sürü hata vermişti. Boruları tekrar düzeltip arızaları sildim. O gün bu gündür hata kodu düşmüyor ve araç düzeldi gibi. Turbo devreden çıkmıyor. Acaba valfe ters hava verince tıkanıklık vardı da gitti mi? Şu an sorun yok gibi görünüyor. EGR yi tekrar körledim, yine de bir arıza kodu düşmedi. 175 e kadar çıktım klima açıkken yine de sorun yok. ilk ivmelenmeler de düzeldi, ilk kalkışlar da. Nihayet sorunu giderdim... (Umarım tekrarlamaz) Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Arkadaşlar sanıyorum sorun çözüldü. Geçenlerde selenoid valfi borularını ters bağlamıştım, akabinde bir sürü hata vermişti. Boruları tekrar düzeltip arızaları sildim. O gün bu gündür hata kodu düşmüyor ve araç düzeldi gibi. Turbo devreden çıkmıyor. Acaba valfe ters hava verince tıkanıklık vardı da gitti mi? Şu an sorun yok gibi görünüyor. EGR yi tekrar körledim, yine de bir arıza kodu düşmedi. 175 e kadar çıktım klima açıkken yine de sorun yok. ilk ivmelenmeler de düzeldi, ilk kalkışlar da. Nihayet sorunu giderdim... (Umarım tekrarlamaz) Geçmiş olsun. Şu valf ne belalı bir valfmiş Herkesin başını ağrıtıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Boz 17 Haziran 2016 Paylaş 17 Haziran 2016 Performans düşüklüğü bende yaşadım usta turbo sesinden valfin arızalı olduğunu anlayıp hemen degistirmisti fazla ugrasmadan sorunu cozmustum sizinkide inşallah duzelmistir Yorum bağlantısı
gökhan gökdemir 15 Temmuz 2016 Paylaş 15 Temmuz 2016 (düzenlendi) merhabalar konuyu uzun zamandır takipteyim 2005 tdcı ghıa aracımda turbo ile ilgili sorunum var.arıza aynı gibi araç ilk çalıştırmada sıkıntı yok belli bir süre gittikten sonra araçta güç kaybı ve çekiş düşüklüğü oluyor kontak ac kapa yaptıktan sonra duzelıyor belli bi mesafe gittikten sonra tekrar güç kaybı oluyor tekrar kontak aç kapa yapıyorum düzeliyor.moral bozucu ve can sıkıcı bir durum.birde aracın sesi güç kaybının olduğu sırada değişiyor acaba sorun turbo selenoidi olabilir mi..he birde bi sorum olacak ghıa lar kaç beygir oluyor.saygılar Yanıtla Şikayet 15 Temmuz 2016 tarihinde gökhan gökdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 15 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2016 Gökhan gokdemir. ghialar 90 ve 109 HP olmak üzere iki modeldir. bu arada arkadaşlar araç düzeldi demiştim ama 3000 devir yukarısında performans yine düşük. 3000 e kadar iyi ama ordan sonra performans düşüyor. ciddi olan turbo devre dışı kalma sorunu düzeldi ama yine de ilk aldığım zamanki performans yok. Yorum bağlantısı
Onur Berberoğlu 27 Ocak 2021 Paylaş 27 Ocak 2021 Merhaba, Konuyu hortlatmak istemezdim ancak benimde buna benzer bir sıkıntım mevcut. Öncelikle 2010 Model Focus MK 2.5 1.6TDCI araç kullanıyorum. uzun zamandan beri düşük devirlerde sanki turbo hiç devrede yokmuş gibi hissizlik mevcut. 1.5 deviri geçtik sonra araç kendine geliyor. yaklaşık 1 ay önce akış metreyi söktüm ve bu sorunlarımın tamamı ortadan kalktı ancak yeni akışmetre alıp Forscan programı ile PCM'yi resetledim 1-2 gün sorunsuz olarak kullandım ancak aracım bu sabah yine düşük devirlerde yığılmalara başladı. Bugün Forscan programına bağladım ve p1402 Egzoz Gazı Çevrimi Ölçüm Darboğaz Tıkalı diye bir hata aldım. Bu hata ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? arızası siliyorum 1-2 gün kullanıyorum ve tekrar aynı arızayı veriyor. Sorun ne ile ilgili olabilir? Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 28 Ocak 2021 Paylaş 28 Ocak 2021 Onur Berberoğlu yazdı: Merhaba, Konuyu hortlatmak istemezdim ancak benimde buna benzer bir sıkıntım mevcut. Öncelikle 2010 Model Focus MK 2.5 1.6TDCI araç kullanıyorum. uzun zamandan beri düşük devirlerde sanki turbo hiç devrede yokmuş gibi hissizlik mevcut. 1.5 deviri geçtik sonra araç kendine geliyor. yaklaşık 1 ay önce akış metreyi söktüm ve bu sorunlarımın tamamı ortadan kalktı ancak yeni akışmetre alıp Forscan programı ile PCM'yi resetledim 1-2 gün sorunsuz olarak kullandım ancak aracım bu sabah yine düşük devirlerde yığılmalara başladı. Bugün Forscan programına bağladım ve p1402 Egzoz Gazı Çevrimi Ölçüm Darboğaz Tıkalı diye bir hata aldım. Bu hata ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? arızası siliyorum 1-2 gün kullanıyorum ve tekrar aynı arızayı veriyor. Sorun ne ile ilgili olabilir? Egr tıkanmış, temizlemek gerek, temizleyince düzelmezse iptal edilmeli. Yorum bağlantısı
Recommended Posts