İçeriğe Yönlendir

Mk3'ün Kronik Sorunları Nelerdir?

Özkan Kaçar

Recommended Posts

Özkan Kaçar

Arkadaşlar ileriye dönük olarak 330 nomtork a ve dünyanın sayılı şanzimanlarindan biri olan, Getrag ve Ze gibi nam yapmiş ve Subaru ve Mitsubishi'lerde kullanılan Jatco (Japan Auto Transmission Company) şanzimana sahip , F1 tuşlu ve f1 sport triptonik modlu Ghia otomatik bir mk3 düşünüyorum.

Mk2 nin ciğerini öğrendikten sonra Duratorq mk3 herhalde vız gelir tirs gider diye dusunuyorum ama söz konusu nazlı mi nazlı mondi olunca daha beter olma ihtimalini düşünerek sorular aklımı kemiriyor? :)

Mk3 ün kronik sorunları var mıdır ? Varsa nelerdir? Ve jatcoya ne dersiniz?

İsterseniz bu başlık altında bu mk3 ün kronik sorunlarını toplayalim

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Jatcoya laf eden taş olur. :D

Bir arabaya kronik sorun yakıştırabilmek için düşük kilometrelerde de aynı sorunları göstermesi gerekir.

Bu sebeple böyle bir sorunu yok diyebiliriz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mk3 benzinli kullanıyorum.

Kronik sorun olarak

1- koltuk motor dişlisi diyebiliriz. Bu da çok uygun fiyata yapılıyor.

2- şarj dinamosu sorun yaratabilir.

3- belli km sonrası emme manifoldundaki kelebekler ses yapıyor. Bunun da fiyatı çok değil.

4-Şayet ghiax paket ise ısıtmalı koltuk var. Oturma kısmındaki kablo zarar görüyor. Bunun da tamiri mümkün.

5- ghiax ise koltuklar Alcantra kumaş ve deri. Kumaş özel şık kumaş bir o kadar da hassas.

6- benzinli otomatik alırsanız biraz hantal.

Benzinli de Motor ve şanzuman sağlam.

Ama dizel otomatiği ve permormansı tartışılmaz. Çok iyi.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Mesajımın silinmesi doğru değil! Bu forumda konulara sırf dalgasına takilmacasina yazan çok üye var bana mı takiksiniz anlamıyorum. Amacım soğutmak değildi. Şaka mahiyetindeydi. Ayıp ediyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mesajımın silinmesi doğru değil! Bu forumda konulara sırf dalgasına takilmacasina yazan çok üye var bana mı takiksiniz anlamıyorum. Amacım soğutmak değildi. Şaka mahiyetindeydi. Ayıp ediyorsunuz.

Konu teknikse geyikten kaçının. Üye ciddi bir soru sormuş. Bildiğin ciddi birşey varsa yazarsın. Yoksa dalga geçer gibi mesaj yazmazsın.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Mehmet abi görmediğimiz şeyler değil, bence algıda seçicilik yapıyorsunuz bu kadar net!

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Mehmet abi görmediğimiz şeyler değil, bence algıda seçicilik yapıyorsunuz bu kadar net!

Her marka modelde problem çıkaran arabalar illa ki olacaktır. 

Ama bunu komple modele bağlamak için genele yaygın sorunlar olması lazım.

Eğer üyeye yardımcı olmaksa gaye yaşanılan sorunlar anlatılır harcadığın rakamlar yazılır.

Üye bunlardan kendine pay biçer.

Bu açıdan bakarsan algıda seçicilik yerine üyeye bilgi aktarımı olduğunu anlayacaksın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Jatco dediğinize göre dizel düşünüyorsunuz. Kronik sorun diyebileceğimiz bir sıkıntı yaşamadım aracımda.

Model ve km'ye bağlı olarak enjektör temizliği/revizyonu gerekebilir. Turbo'nun durumuna bakmak lazım.

Yaklaşık 700 TL'ye onun da tamiri yapılabiliyor. Şarj dinamosu diyorlar ancak bende sorun olmadı.

Sizin için çok önemliyse motor biraz sesli çalışıyor.

Bence f/p olarak alınabilecek en iyi araçlardan.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Mk III için sesli deniliyor ancak sessiz olduğu iddia eden araçların bu araçtan daha sesli çalıştığına tanık oluyorum. Ön yargılı bir tespit var gibi geliyor bana. Bir de "kronik" sözcügüne fena takıyorum. İşbilmez ustaya denk geliyor ve sorunu çözemiyor insanlar, sonra basıyor yaygarayı. Vay bunlar hep böyle. Bunların çözumü yok gibi... İşinin erbabı olan ustayı bulabilmek önemli.

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Alper mesajını ben sildim.. 

Her üyenin konusunda geyik yapılmaz.. Seni beni tanımayanlar tarafından ciddiye alınabilirdi. Sonuçta google okuyor burayı, google konuları okurken gülücüklere bakmaz.

Konu yeni açılmış, herhangi bir cevap almamış, çözüme kavuşmamış, geyikle mesaja başlamak biraz abesti.

Göremeyenler için silinen mesaj şu : Evinizi yıkmayın, Mk3'ten uzak durun  :p

Mk III için sesli deniliyor ancak sessiz olduğu iddia eden araçların bu araçtan daha sesli çalıştığına tanık oluyorum. Ön yargılı bir tespit var gibi geliyor bana. Bir de "kronik" sözcügüne fena takıyorum. İşbilmez ustaya denk geliyor ve sorunu çözemiyor insanlar, sonra basıyor yaygarayı. Vay bunlar hep böyle. Bunların çözumü yok gibi... İşinin erbabı olan ustayı bulabilmek önemli.

Yolda 100-140 km hızlarda kesinlikle benzinliden sessiz.. 

Sesli olduğu an.. sabah ilk marş ve sabah soğukken rölanti anı. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

benim mondeoyu almadan 3 mondeoya bakmıştım. kronik midir bilmiyorum ama 2 tanesi ekranda p,r,n,d, harflerini göstermiyordu. bir de birinde torpido kapağını yayla tutturmuşlardı,yay gerdirerek kapağı kapatıyordu :) diğerindeyse açtım ve kapatırken yerine oturtmak için epey uğraştım ayağı falan kırıktı sanırım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

benim mondeoyu almadan 3 mondeoya bakmıştım. kronik midir bilmiyorum ama 2 tanesi ekranda p,r,n,d, harflerini göstermiyordu. bir de birinde torpido kapağını yayla tutturmuşlardı,yay gerdirerek kapağı kapatıyordu :) diğerindeyse açtım ve kapatırken yerine oturtmak için epey uğraştım ayağı falan kırıktı sanırım. 

Bu sorunu yaşayanlar oldu. O da Sert çektikleri için kırılmış olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Tek kronik sorunu, temiz ve düşük Km'de piyasada bulunmaması.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tek kronik sorunu, temiz ve düşük Km'de piyasada bulunmaması.

Temiz ve düşük kilometreli iken niye satacaksın ki bu arabayı :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Temiz ve düşük kilometreli iken niye satacaksın ki bu arabayı :)

Sıkılan vardır, yenisinin görsel cazibesine kapılan olur filan.. ama o da yok.

Bizim burada var bitane daha 80 binde ilk sahibi 2007 dizel otomatik gri renk. Yıkamada denk geliyoruz satarsa diye numaramı verdim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sıkılan vardır, yenisinin görsel cazibesine kapılan olur filan.. ama o da yok.

Öyleleri biz aldık :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Öyleleri biz aldık :)

Seninki düşük Km sayılmaz ki, düşük Km yaşına göre max 90 bindir.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Seninki düşük Km sayılmaz ki, düşük Km yaşına göre max 90 bindir.

Ohoo. Yılda 25 bin yapmayan jatco paslanır.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ohoo. Yılda 25 bin yapmayan jatco paslanır.

25 bin çok yahu, tasarruf yap 20 bin e çek..
Yorum bağlantısı
Misafir

3kasa benzinli,2 kasanın yanında tabiri caizse performans konusunda eşşektir.

Dizel alacaksınız performansta üzmez, daha da iyi olur.

Forumda mk3 ün olabilecek sorunları vardı, konu olarak.

Yorum bağlantısı
Misafir

2001 yilinda piyasaya cikmis ve 2007 yilinda yerini halefine birakmis bir aractan bahsediyoruz.

En genci 9 belki de 10 yasinda olan araclarin kronik sorunu olmaz artik. Ne cikarsa bahtiniza olur.

Burada bile ilk elden mondeo mk3 sahibi bulamazsiniz ki size erken donem hastaliklarindan ya periyodik tekraralanan sorunlarindan bahsetsin. Yasanan sorunlarin kaynagi bakimsizlik mi, kronik sorun mu diye ayirt ederek yazmali cevap veren de.

Ancak artilari, eksileri degerlendirilenilir. Bu detaylar ise forumda baslik altinda aytintili sekilde mevcuttur.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Enjektör ve turbosu saglam olsun geri kalanina birsey olmaz :) hi birde mondin alacaksaniz 2.0 tdci 6ileri manuel ve espli olacak jatco nedir ya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Enjektör ve turbosu saglam olsun geri kalanina birsey olmaz :) hi birde mondin alacaksaniz 2.0 tdci 6ileri manuel ve espli olacak jatco nedir ya

Tam da benim aracı anlatmışsınız.  Bu arada kısa vites oranlarının şehir içerisinde beni zorladığını da belirtmek isterim.

Şimdiki aklım olsa Jatco mu alırdım, tabiki almazdım :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...