İçeriğe Yönlendir

Yağ Yakma Ve Yağ Eksiltme

Muhammet Dede

Recommended Posts

Muhammet Dede

Merhaba arkadaşlar 2008 focus 1.6 hb 110bg tdci araca sahibim.Aracım şu an 215.000 km'de ben 209.000'de satın almıştım. Aldığımda yıllardan beri her aracımı götürdüğüm ve çok memnun kaldığım hem dostum hem ustama götürdüm. Aracı inceledi onayı verdi. Aldığımızda aracın yağına bakıldı. Ve durumum ancak müsait olduğu için bugün ilk bakımını yaptırdım genel olarak bir sıkıntı yoktu herşey sağlam. Fakat 2-3 litre kadar yağ eksikliği farkedildi ve komple yağ 10-40 mobil ile değiştirildi. 2-3 litre eksiklik beni ciddi manada korkuttu yağ denilince bir korku sarar beni her zaman. yani son 6.000 km de 2-3 litre arası yağ eksiltmiş. Önceki yağ kartına bakıldı 24.000 km olmuş en son bakıma gireli ustam bitirmediğine dua et çok normal o kadar km aynı yağ'ın 2-3 litre eksiltmesi desede benim içime bu saatte konu açtıracak kadar kurt düşürdü. Kaç kez emaneten verdim aracımı biliyor çok kullandı ve aracımın yağ yakmadığını sadece eski yağa bağlı olarak eksilmesinin normal olduğunu söyledi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarda görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Merhaba arkadaşlar 2008 focus 1.6 hb 110bg tdci araca sahibim.Aracım şu an 215.000 km'de ben 209.000'de satın almıştım. Aldığımda yıllardan beri her aracımı götürdüğüm ve çok memnun kaldığım hem dostum hem ustama götürdüm. Aracı inceledi onayı verdi. Aldığımızda aracın yağına bakıldı. Ve durumum ancak müsait olduğu için bugün ilk bakımını yaptırdım genel olarak bir sıkıntı yoktu herşey sağlam. Fakat 2-3 litre kadar yağ eksikliği farkedildi ve komple yağ 10-40 mobil ile değiştirildi. 2-3 litre eksiklik beni ciddi manada korkuttu yağ denilince bir korku sarar beni her zaman. yani son 6.000 km de 2-3 litre arası yağ eksiltmiş. Önceki yağ kartına bakıldı 24.000 km olmuş en son bakıma gireli ustam bitirmediğine dua et çok normal o kadar km aynı yağ'ın 2-3 litre eksiltmesi desede benim içime bu saatte konu açtıracak kadar kurt düşürdü. Kaç kez emaneten verdim aracımı biliyor çok kullandı ve aracımın yağ yakmadığını sadece eski yağa bağlı olarak eksilmesinin normal olduğunu söyledi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarda görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim :)

Merhabalar, 1.6 motorun 6.000-km de 2-3 litre yağ eksiltmesi normal değil. Çok devirli dahi kullansanız bu denli yağ eksiltmesi olmaması gerek, kaldı ki arkadaşınız ustanız motor için iyi demiş, bence tekrar bir gösterin, belki yağ yakmıyordur (inşallah). Contalardan kasnaklardan sızıntı olabilir, aracınızı park ettiğiniz yeri kontrol edin damlama yapmışmı. Birde 24.000-km de yağ değiştirilmesi de neymiş ya, Hem de dizel arabaya..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

6 bin km demi yoksa 24 bin km demi 2-3 litre yağ eksiltmiş. 

bu arada focus kaç litre yağ alıyorki bu kadar eksilmiş

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

2-3 litre eksilmiş ise takribi 1 litreden az yağ kalmıştır ki buda çok büyük tehlike yeterli yağlama olmadığı için motorun içi hasar görebilir bir an önce yağ değişimi yapın.

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

6 bin km demi yoksa 24 bin km demi 2-3 litre yağ eksiltmiş. 

bu arada focus kaç litre yağ alıyorki bu kadar eksilmiş

Filtresiz 3,4 lt, filtreli 3,8 lt yağ alır focus 1.6 TDCİ motor

Yorum bağlantısı
Ali Gök

bu araba yağsız mı kalmış tamamen öyleyse. yine sağlam motormuş ki bişe olmamış

Yorum bağlantısı
Muhammet Dede

hocam rakamlarla ilgili yanlışlığım olabilir fakat içindeki yağ boşaltıldığında bayağı vardı yağsız kalmamış fakat yağ çubuğu min seviyedeydi aracımda duman atma kokutma falanda yok halbuki hergün garaja koyarım aynı yerine hiç yağ falanda görmedim henüz şu an ustamı arayıp sordum 6.000 km de 1 litre kadar eksiltmiş yanlış biliyormuşum toplamda 2.5 litre kadar eksiklik varmış 24.000 km de 2.5 litre eksiltmiş yani.

Hocam yağı tamamen boşalttıktan sonra tam 4 litre ilave ettik çok rahat aldı ama 

Yorum bağlantısı
Muhammet Dede
(düzenlendi)

Bu arada önceki sahibi bakım ile ilgili birşey demediği için bakım konusunda fikrim yoktu planım arabanın borcunu bitirdikten sonra bakıma sokmaktı lakin arabayı satacak adam bakım yaptırmıyormuş bu devirde. Dünde şans eseri arabanın arka koltuk cebinde buldum yağ kartını 1 yılı geçmiş 24.000 olmuş

tarihinde Muhammet Dede tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

hocam rakamlarla ilgili yanlışlığım olabilir fakat içindeki yağ boşaltıldığında bayağı vardı yağsız kalmamış fakat yağ çubuğu min seviyedeydi aracımda duman atma kokutma falanda yok halbuki hergün garaja koyarım aynı yerine hiç yağ falanda görmedim henüz şu an ustamı arayıp sordum 6.000 km de 1 litre kadar eksiltmiş yanlış biliyormuşum toplamda 2.5 litre kadar eksiklik varmış 24.000 km de 2.5 litre eksiltmiş yani.

Sonuçta yarım litre de olsa yağ eksiltmesi var, birde yağ değiştirin deneyin elf veya mobil deneyin, sonuç değişmez halen yağ eksiltmesi var ise detaylı kontrol ettirin.

Eski patronum cenaze töreni için Gaziantep'e gitmesi gerekiyordu. 657 bin km de mercedes s clas araç vardı yaklaşık 10 yıldır kullanıyor yeni bakımdan çıkmıştı, 2 saatte gitti geldi çok hızlı sürdü (zaten hep öyle hızlıydı her konuda :) ) kontrolünde 1 milim yağ eksiltmemişti. Yani sözün kısası bakımlı araç yağ eksiltmez. İyice bir kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Muhammet Dede
(düzenlendi)

Sonuçta yarım litre de olsa yağ eksiltmesi var, birde yağ değiştirin deneyin elf veya mobil deneyin, sonuç değişmez halen yağ eksiltmesi var ise detaylı kontrol ettirin.

Eski patronum cenaze töreni için Gaziantep'e gitmesi gerekiyordu. 657 bin km de mercedes s clas araç vardı yaklaşık 10 yıldır kullanıyor yeni bakımdan çıkmıştı, 2 saatte gitti geldi çok hızlı sürdü (zaten hep öyle hızlıydı her konuda :) ) kontrolünde 1 milim yağ eksiltmemişti. Yani sözün kısası bakımlı araç yağ eksiltmez. İyice bir kontrol ettirin.

24.000 bakımsız kalmasına yüklüyorum ben bu yağ eksiltmeyi inşallah ta öyledir  :D 7.000 lik bakım periyotlarında değiştirmeyi düşünüyorum yağını uygunmudur sizcede? Dün yağ (mobil 10-40), yağ filtresi, filtresi mazot filtresi hava filtresi ve polen filtresi değişmişti 

tarihinde Muhammet Dede tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

İçim acıdı. Kalbime ağrı girdi. 24.000 km yağ değiştirilmemiş yani. Acımasızlık arabaya bu yapılan. Zalimce bir davranış.

5-30 koymuyormusunuz birde niye kalın yağ kondu ?

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Böylece tdci motor ne kadar sağlam bir motor olduğunu ispat etmiş oldu. Yağsız bile çalışabilen motor. ☺

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

Hocam yağı tamamen boşalttıktan sonra tam 4 litre ilave ettik çok rahat aldı ama 

Katalokta 3.8 Lt yazar ama usta 4 litrenin hepsini koyar sıkıntı yok benim aracın bakımında da usta 4 litrenin hepsini koydu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...