İçeriğe Yönlendir

412 Tl Trafik Cezası

Erkan Tekin

Recommended Posts

Erkan Tekin

Arkadarşlar merhaba.. Az once elime trafik cezası verdiler.. geçen ayın 25 ( 25 02 2016 ) gelen bi ceza.. hız sınırını %30 ihlal ettiğim için 412 kitlemişler.. :shok:  :shok:   Şuanda şaşkınım ama sormam gerek.. çevirme falan girmedim ve ceza geldi bunu fotoğraflı bi şekilde göndermeleri gerekmiyormuydu ? itiraz etsem ne çıkar ?  :angry:  :(

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

mobeseyle tespit edildiyse itiraz işe yaramıyor

benimde anlamadıgım nokta şu.. perşembe günü 17 30 da ben nereye gidiyordum ki radarı görmedim.. bostancık cad. diyo doğru düzgün açıklamada yok nerde hız yapmışım o kadar anlamadım..  Yani ceza tutanağı ile birlikte o anki aracın fotosununda gelmesi gerekmiyor mu ? 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Gelmesi gerekir diye biliyorum babama da ayda 2 kere geliyor hepsi resimli olarak geliyor. Postacıyla kanka olduk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Gelmesi gerekir diye biliyorum babama da ayda 2 kere geliyor hepsi resimli olarak geliyor. Postacıyla kanka olduk

bende onu diyorum hadi durdurup yazsa tamam.. ama böyle durumlarda fotoğraflı göndermesi gerekmiyor mu  ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

ceza makbuzunda radar görüntüsü mevcut yazıyorsa aracın kayıtlı olduğu vergi dairesinden temin edebilirsiniz diye biliyorum.. ama böyle bi ifade yoksa ceza mahkemesine itirazda bulunabilirsiniz. itirazdan önce cezayı ödemenizi tavsiye ederim. çünkü ceza sonuçlanması baya bi uzun sürebiliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

bende onu diyorum hadi durdurup yazsa tamam.. ama böyle durumlarda fotoğraflı göndermesi gerekmiyor mu  ?

Bizde gönderiyorlarsa demekki gelmesi gerekiyor. Çünkü itirazın halinde kanıt nerde. Resim yokki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

ceza makbuzunda radar görüntüsü mevcut yazıyorsa aracın kayıtlı olduğu vergi dairesinden temin edebilirsiniz diye biliyorum.. ama böyle bi ifade yoksa ceza mahkemesine itirazda bulunabilirsiniz. itirazdan önce cezayı ödemenizi tavsiye ederim. çünkü ceza sonuçlanması baya bi uzun sürebiliyor

Tebligat da sadece kaşe ile basılmış ( İtiraz Halinde Yetkili Mercil; Ankara 1 2 3....7 ve 8 Sulh Ceza Hakimlikleridir ) diye bişi yazıyo görüntü mevcut falan diye bişi yok 

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

geçen ay bana gelende fotoğraf yoktu neden itiraz etmedim çünkü gerçekten de belirttiği adresten geçmiştim ondan dolayı fotoğraf beklemedim :biggrin:

itiraz edebilirsiniz çok cüzi bir masrafı var yanlış hatırlamıyorsam 3 4 liraydı

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

geçen ay bana gelende fotoğraf yoktu neden itiraz etmedim çünkü gerçekten de belirttiği adresten geçmiştim ondan dolayı fotoğraf beklemedim :biggrin:

itiraz edebilirsiniz çok cüzi bir masrafı var yanlış hatırlamıyorsam 3 4 liraydı

Bu cezayı yediğim yerden sürekli geiyorum çünkü bu yol evime gidiyor..  ama o tarihte nereye gitmişim bi türlü hatırlayamadım.. 

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Fotoğraf gelmesi lazım sonuçta delil yok fotoğraf yoksa zaten itiraz ettiğinizde karşı taraf haksız suruma düşer. Ancak size tavsiyem itiraz edecekseniz bile cezayı indirimli ödeme periyodu içinde ödeyin. Çünkü haksız olursanız gecikme faiziyle birlikte istiyorlar parayı. İkincisi itirazınızda dikkatli olun. İtirazınız davaya dönüşüp haksız olduğunuza kanaat getirilip avukatlık ücreti ile de karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

benimde anlamadıgım nokta şu.. perşembe günü 17 30 da ben nereye gidiyordum ki radarı görmedim.. bostancık cad. diyo doğru düzgün açıklamada yok nerde hız yapmışım o kadar anlamadım..  Yani ceza tutanağı ile birlikte o anki aracın fotosununda gelmesi gerekmiyor mu ? 

Bazı noktalarda çok hızlı olman gerekmiyor ceza yemek için.. 

50'lik bir yolda 66 ile % 30 sınırını aşmış olursun ;)

Geçmiş olsun.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Fotoğraf gelmesi lazım sonuçta delil yok fotoğraf yoksa zaten itiraz ettiğinizde karşı taraf haksız suruma düşer. Ancak size tavsiyem itiraz edecekseniz bile cezayı indirimli ödeme periyodu içinde ödeyin. Çünkü haksız olursanız gecikme faiziyle birlikte istiyorlar parayı. İkincisi itirazınızda dikkatli olun. İtirazınız davaya dönüşüp haksız olduğunuza kanaat getirilip avukatlık ücreti ile de karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Fotoğraf yok sadece tebliğ geldi.. bende cezayı 412 tl yerine 309 tl ödeyip itiraz etmek olcak..  İtiraz konusunda nelere dikkat etmeliyim neler yapmamı tavsiye edersiniz ? nasıl bi yol izlemeliyim yani ? 

Bazı noktalarda çok hızlı olman gerekmiyor ceza yemek için.. 

50'lik bir yolda 66 ile % 30 sınırını aşmış olursun ;)

Geçmiş olsun.. 

Abi ben 114 ile girmişim de zaten dediği yerde lambalar var.. ordan nasıl 114 ile geçmişim anlamadım..  Zaten radar tabelası falan yoktu ki radar da görmedim..

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Radarı görünce hızım 200 falandı. Radarın yanından geçerken memur ekrana bakıp sırıtıyordu :D
Fotoğraf gelmiyor. Sadece tebligat var.
4rPLnJ.jpg

tarihinde Hamit İnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fotoğraf yok sadece tebliğ geldi.. bende cezayı 412 tl yerine 309 tl ödeyip itiraz etmek olcak..  İtiraz konusunda nelere dikkat etmeliyim neler yapmamı tavsiye edersiniz ? nasıl bi yol izlemeliyim yani ? 

Abi ben 114 ile girmişim de zaten dediği yerde lambalar var.. ordan nasıl 114 ile geçmişim anlamadım..  Zaten radar tabelası falan yoktu ki radar da görmedim..

O zaman 70'lik yolmuş.. 

Düşün bakalım.. google konum paylaşımın açıksa, google konum geçmişinden görebilirsin o an nerede olduğunu.. 

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

O zaman 70'lik yolmuş.. 

Düşün bakalım.. google konum paylaşımın açıksa, google konum geçmişinden görebilirsin o an nerede olduğunu.. 

malesef kapalı abi.. :(  benim o anki görüntümü fotoğrafımı falan sorgulayabileceğim bi yer varmıdır ? fotoğraf varsa itiraza gerek yok.. 

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Şirkete aylık olarak trafik cezaları geliyor, hepsi elimden geçiyor. 10 cezada 1tanesinde kamera kaydı gönderiyorlar, kimilerine göndermiyorlar. Kafalarına göre.

Kiminde kamera kaydı var yazıyor, kiminde ise yazmıyor. Muhakkak itiraz edin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
(düzenlendi)

Şunu belirteyim MOBESE hız tespiti yapmaz sadece ışık ihlali,hatalı park vs gibi hatalara bakar. EDS sisteminde resim olayı vardır.

Size tavsiyem BİMER'e konu ile ilgili müracaat edin size geri ilgili trafik şube geri dönüş yapar.

tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Bu cezayı yediğim yerden sürekli geiyorum çünkü bu yol evime gidiyor..  ama o tarihte nereye gitmişim bi türlü hatırlayamadım.. 

Şoku atlatın aklınıza gelir :)

Bende kış başında ankaraya gittim geldim. Geldikten sonra postalar adresi ezberlediler. Heryerden bonus toplamışım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

İlk yapacağınız iş cezayı ödemek olsun . %25 lik indirim ile , sonra cezaya itiraz edin , genelde bu tarz cezaları iptal ediyorlar . 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

benim o anki görüntümü fotoğrafımı falan sorgulayabileceğim bi yer varmıdır ? fotoğraf varsa itiraza gerek yok.. 

Sorgu yok galiba.. 

Dava açabilirsin.. ama ispat ederlerse, tüm harçlar sana kalır.. 

Bence gününü geçirmeden indirimle öde.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Şirkete aylık olarak trafik cezaları geliyor, hepsi elimden geçiyor. 10 cezada 1tanesinde kamera kaydı gönderiyorlar, kimilerine göndermiyorlar. Kafalarına göre.

Kiminde kamera kaydı var yazıyor, kiminde ise yazmıyor. Muhakkak itiraz edin.

Şunu belirteyim MOBESE hız tespiti yapmaz sadece ışık ihlali,hatalı park vs gibi hatalara bakar. EDS sisteminde resim olayı vardır.

Size tavsiyem BİMER'e konu ile ilgili müracaat edin size geri ilgili trafik şube geri dönüş yapar.

Şoku atlatın aklınıza gelir :)

Bende kış başında ankaraya gittim geldim. Geldikten sonra postalar adresi ezberlediler. Heryerden bonus toplamışım.

İlk yapacağınız iş cezayı ödemek olsun . %25 lik indirim ile , sonra cezaya itiraz edin , genelde bu tarz cezaları iptal ediyorlar . 

Sorgu yok galiba.. 

Dava açabilirsin.. ama ispat ederlerse, tüm harçlar sana kalır.. 

Bence gününü geçirmeden indirimle öde.. 

Abilerim.. Az evvel ceza yediğim caddeye baştan sona kadar gidip geldim.. Hız ile ilgili hiç bir levha yada işaretlendirme yok.. Mobese bile yok.. zaten yolun 5k mlik kısmı yokuş viraj ve lamba. 1 km lik yeri düz.. onun başında da lamba var.. Ben bu cezayı indirimli ödeyip itiraz edicem.. 

Sorular..

1- İtiraz süreci nedir ? Nasıl işler ? Direkt mahkemeye mi yoksa trafiğe mi gidilmeli ilk başta ?

2- Cezaya ilişkin fotoğraf video olup olmadıgını nasıl öğrenirim ? 

3- İtiraz için neler gerekli neler yapmam lazım ? 

Yorum bağlantısı
Misafir
İtiraz nasıl yapılacak

İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri’ne yapılır. Türkiye’nin tamamında mevcut olmadığı için bu işe, görevlendirilen nöbetçi  Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor,

Gerekli evraklar:

1. Dava dilekçesi

2. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi

3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi

4. Ruhsat Fotokopisi

5. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi

Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi’nin kalemine teslim ettikten sonra trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslı sizde kalacak. Dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek. Herhangi bir duruşma olmayacak, mahkeme sonucu tebligatla adresinize gelecek. Mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir.

NOT : ALINTIDIR..
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

İtiraz nasıl yapılacak

İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri’ne yapılır. Türkiye’nin tamamında mevcut olmadığı için bu işe, görevlendirilen nöbetçi  Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor,

Gerekli evraklar:

1. Dava dilekçesi

2. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi

3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi

4. Ruhsat Fotokopisi

5. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi

Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi’nin kalemine teslim ettikten sonra trafik cezasının ve tebligat kağıdının aslı sizde kalacak. Dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek. Herhangi bir duruşma olmayacak, mahkeme sonucu tebligatla adresinize gelecek. Mahkemenin yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabilir.

NOT : ALINTIDIR..

Peki bunun için herhangi bir avukat mahkeme ücreti vs durumları nasıl.. mesela cezaya itiraz edelim derken bi ceza parası daha ödemeyelim sonra ? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...