İçeriğe Yönlendir

Focus III - Dizel Araca Benzin Koymak

Çağrı SEVİNDİK

Recommended Posts

Çağrı SEVİNDİK

Merhaba dizel aracıma katkı koyucam dediğimde çevremdekiler bir depoya 100 ml benzin koymamı söyledi araba hem daha performanslı olur hemde enjektörleri temizler diyorlar peki bunu doğruluk payı nedir yorumlarınızı beklerim.

Yorum bağlantısı
Halil Soyer

Bende çok duydum bunu ama riske gerek yok dedim.

Enjektör temizleme konusunda ise würth yada berner enjektör temizleyiciler var deneyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Çağrı SEVİNDİK

Bende çok duydum bunu ama riske gerek yok dedim.

Enjektör temizleme konusunda ise würth yada berner enjektör temizleyiciler var deneyebilirsin.

peki mazot katkısı için öneriniz nedir ?

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Bizim servis şoförü de tavsiye etmişti ama bende cesaret edemedim..Ama dizel yakıt katkısı olarak Halil Beyin dediği gibi Berner Tunap Würth..3ü denenmiş ve tavsiye edilen ürünler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

yok öyle bir mantık nerden çıkıyor enjektörler ağlamaya başlarsa görürüm o benzin koyanları. dizel araca uygun katkı ne ise alıp onu koymakta fayda var lakin sistemde sorun yoksa çokda iyi anlamıyorsanız kaliteli yakıt alıp çalışan sistemi dürtüklemeyin derim

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağrı SEVİNDİK

20-30 tl lik dizel katkısı almak çok mu zor ?

almak çok zor değil sadece performansı daha artırdığı söyleniyor o yüzden sizlere danışmak istedim

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Sentetik tinerde işe yarıyormuş deneyen arkadaşlarım var :) bişey olmaz bence 100 ml.den..ama dizel arabam olsa yakıt katkısı kullanmayı tercih ederdim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Soyer

Sentetik tinerde işe yarıyormuş deneyen arkadaşlarım var :) bişey olmaz bence 100 ml.den..ama dizel arabam olsa yakıt katkısı kullanmayı tercih ederdim

Yok bence ispirto atın, hatta olmadı kolonya...

Arkadaş şimdi birşey olmaz ama motor ömründe ve performansından neler kaybedileceğinin farkında mısınız?

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Yok bence ispirto atın, hatta olmadı kolonya...

Arkadaş şimdi birşey olmaz ama motor ömründe ve performansından neler kaybedileceğinin farkında mısınız?

Ben farkındayım dediğim gibi araba konusunda titizimdir ben yakıt katkısı kullanmayı tercih ederdim..

açılan konu doğruluk payı var mı? Cevap Evet..uzun vadede bişey olur mu? Keynesin dediği gibi uzun vadede herkes ölür :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bunu daha çok kamyon- otobüs şoförleri yakıt donmasın diye yaparlardı. Ben öyle biliyorum.Performans sağlamaz. Ben katkı da koymuyorum. Zaten aldığımız yakıtlar katkı içeriyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Mazota benzin teknik anlamda katılabilir ve belli bir orana kadar tolere eder. Hatta satılabilir değeri de vardır. Ancak siz bunu araçta denemeyin. 30TL zaten wurth katkısı. 4 depoda bir yenileniyor, 1lt benzin koysanız 1 depoya aynı fiyata gelir nerdeyse..

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Uzun vadede zarar ettiriyordur belki sadece bir parçaya zarar vereceğini hiç sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Uzun vadede zarar ettiriyordur belki sadece bir parçaya zarar vereceğini hiç sanmıyorum.

Evet uzun vadede motoru eline alırlar.. ancak motoru rektifiye ettirmesi daha az maliyetli olduğu için tercih ediliyor. Yani atıyorum adam her 3-4 yılda bir motor yaptırsa bile yine karlı oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

peki ben de birşey sorayım. benzinli araçlar için katkı malzemesi var mı yada benzinli araca makul seviyede mazot eklesek  nasıl olur ?

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

bende würth ün dizel için olan ürününü kullanıyorum bir defasında yakıtla ilgili bir problemim olmuştu bu katkı sayesinde çözülmüştü

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

peki ben de birşey sorayım. benzinli araçlar için katkı malzemesi var mı yada benzinli araca makul seviyede mazot eklesek nasıl olur ?

Yok Hocam ne yaptın, benzin yanıcı diye dizeldeki kurumları yaksın diye koyuyorlar(bence yanlış). Benzinde gerek yok öyle şeylere, devir çevir geç gitsin[emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Yok Hocam ne yaptın, benzin yanıcı diye dizeldeki kurumları yaksın diye koyuyorlar(bence yanlış). Benzinde gerek yok öyle şeylere, devir çevir geç gitsin[emoji4]

yahu zaten öyle işlere kalkışmam ben de,  işte insanoğlu naaparsın. kafamda deli sorular  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

yahu zaten öyle işlere kalkışmam ben de, işte insanoğlu naaparsın. kafamda deli sorular :D

Benzine mazot karismaz. Kamyona 10 numara konur, yoksa bu mazot fiyatiyla is yapmalari zor. Motorun onemi yok nakliye isinde arac is aldiktan sonra. Kontak kapayacagina motoru yansin daha iyi olur.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Tavsiye eden arkadaşlar kendi arabalarına koymuşlar mı hiç.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzinli araca mazot eklenmez.

Mazotlu araca çok ender durumlar çok az olarak benzin eklenebilir ama bu ender durum dağ başında mazotun donup aracın yolda kalması durumu falandır.

Mazota katılabilecek diğer bir yakıt ancak gaz yağıdır. Bu da donmayı önlemek için yapılabilir. Oran ağır ticarilerde %10 dur. Otomobillerde %5 i geçmemelidir.

Diğer hazır satılan yakıt katkıları genelde dolu depoya katılır.

Gerekmedikçe katkı kullanmaya karşıyım.

Kurum varsa gazlayın.

Cem abi derdi ki. Ayda bir saat 4000 devirde kullan benzinliyi.

Dizeli de 3000 devirde kullanın.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Misafir

Benzinli araca mazot eklenmez.

Mazotlu araca çok ender durumlar çok az olarak benzin eklenebilir ama bu ender durum dağ başında mazotun donup aracın yolda kalması durumu falandır.

Mazota katılabilecek diğer bir yakıt ancak gaz yağıdır. Bu da donmayı önlemek için yapılabilir. Oran ağır ticarilerde %10 dur. Otomobillerde %5 i geçmemelidir.

Diğer hazır satılan yakıt katkıları genelde dolu depoya katılır.

Gerekmedikçe katkı kullanmaya karşıyım.

Kurum varsa gazlayın.

Cem abi derdi ki. Ayda bir saat 4000 devirde kullan benzinliyi.

Dizeli de 3000 devirde kullanın.

Konuyla alakali degil ama bu avatarla seni toplantida tanimam ustad.:) Fotograf oldukca yakisikli cikmis ama uzak cekim olmus.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konuyla alakali degil ama bu avatarla seni toplantida tanimam ustad.:) Fotograf oldukca yakisikli cikmis ama uzak cekim olmus.

Saygilarimla.

Pc ye geçince müdahale edeyim üstadım. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba dizel aracıma katkı koyucam dediğimde çevremdekiler bir depoya 100 ml benzin koymamı söyledi araba hem daha performanslı olur hemde enjektörleri temizler diyorlar peki bunu doğruluk payı nedir yorumlarınızı beklerim.

Kesinlikle koymayın  :i-ih:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...