İçeriğe Yönlendir

Bina Girişinde Bir Misafir "fare"

Orhan Oral

Recommended Posts

Orhan Oral

Arkadaşlar bina girişinde dışarıdan nereden geliyorsa..ben isten gelirken hep fareye rastliyorum. Birkac kere yem koydum..bazende sopa ile disari kovdum..bazen de öldürdum.ama basedemedim..isin kötüsü yonetici bildigi halde inanmiyor..daha gecen gun yine ayni vaka..taa 4.kata cikmis..komsu soyledi oyle inandi..buna elektronik cozum yok mu..fare kovuc cihaz falan...c330c557312544a3f57931115e45e631.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

2 sene önce bizim yazlık eve dadanmışlardı 2 leşim var, biz çok ilaç denedik hiçbiri fayda etmedi. Sonunda bütün mutfağı kırıp döküp baştan yaptık, bu meretlere birşey olmuyor mutasyona uğramışlar sanki

Yorum bağlantısı
Misafir

Çok güçlü yem şeklinde zehirler çıktı artık onlardan denemek lazım. eve girerse yanarsınız. 

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Fareler için ses frekanslı cihazlar var fakat belli bir zaman sonra bu frekansa alışıyorlar o yüzden yenilenmesi gerekli.

https://www.google.com.tr/search?q=fare+tuza%C4%9F%C4%B1&biw=1366&bih=632&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr4Y_O69HLAhVq8HIKHTvGBgUQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=ses+frekansl%C4%B1+fare+tuza%C4%9F%C4%B1&imgrc=yGnPjQ_h4_Lq9M%3A

Fareler için tuzaklar var bu tuzaklara pasta veya zehirli buğday konur. Fare yediğinde ve yuvasına gittiğinde oradaki fareleri zehirler ve öldürür.

Bu tuzakları alıp kurabilmeniz kolay. Fiyatları uygun. Pasta veya zehirli buğdayın paket fiyatı 5-10 tl arası.

https://www.google.com.tr/search?q=fare+tuza%C4%9F%C4%B1&biw=1366&bih=632&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr4Y_O69HLAhVq8HIKHTvGBgUQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=aoy9f2jhJ-uZ-M%3A

https://www.google.com.tr/search?q=fare+tuza%C4%9F%C4%B1&biw=1366&bih=632&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr4Y_O69HLAhVq8HIKHTvGBgUQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=EA23_0iPLCHCXM%3A

Elektrikli fare tuzaklarıda çıkmış, onlar hakkında net bir bilgim yok. Ama şu şekilde,

https://www.google.com.tr/search?q=fare+tuza%C4%9F%C4%B1&biw=1366&bih=632&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr4Y_O69HLAhVq8HIKHTvGBgUQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=elektrikli+fare+tuza%C4%9F%C4%B1&imgrc=LpxC5xaqYuYZNM%3A

Birde gene fare zehiri veya pastayla hazırlanan yapışkan tuzaklar var. Bunda fareyi net bir şekilde yakalarsınızda. Öldürürken vicdan yapabilirisiniz.

https://www.google.com.tr/search?q=fare+tuza%C4%9F%C4%B1&biw=1366&bih=632&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr4Y_O69HLAhVq8HIKHTvGBgUQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=yap%C4%B1%C5%9Fkan+fare+tuza%C4%9F%C4%B1&imgrc=quyVNA31aYJarM%3A

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

yüksek frekansli cikaranlarla baslayin derim. Tuzakta ölü olarak görmesi pek hos degil. Yapiskan ise tam bir felaket. 

zehir olayini tavsiye etmiyorum cünkü yuvasi ieceride bir yerde ise iceride ölüp kokmaya hatta kurtlanmaya baslayacak.

Bu arada hafife almayin, cok akilli oluyorlar. Bizim eve findik faresi girmisti. Dolabin arkasina kacti. Ben de akilliyim ya, iki tarafa yapiskan koydum bekledim. Bir ara kafayi cikardi, yapiskana bakti bakti ve hoop üstünden atladi. öyle bakakaldim :biggrin:

sonra kapanla yakalamak zorunda kaldim ama can cekisirken icin ciz etti. keske canli yakalayan kapanlarla yakalayip uzak bir yere biraksaydim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.. canlı yakalayınca daha çok başa bela olur. Nereye nasıl atacağınızı ne yapacağınızı şaşırırsınız.

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Abi kayağını bulmadan zor biter, çünkü deli gibi ürüyorlar, gelebileceği yer bulunup kapatılsa aslında çözülebilir..

Yorum bağlantısı
Orhan Oral

Gitmiyoda arkadas..o bana bakiyo ben ona...hanım da felaket korkuyo..ne oldu anlatayim..binada fare var önlemini al diye yöneticiye gittim..yok ben hic karsilasmadim dedi..inanmiyorum sana demenin baska yolu...oyle mi oyle...baska zaman yine isten gelirken fareyi gordum..ordan fırça sapı buldum..fareyi öldürdüm ve attim yöneticinin kapısının önüne..şimdi de inanmasınn bakim dedim...hic ses yok...gel zaman git zaman beni binadan cikarken gordu..fareyi oldurdun niye kapinin onune atiyosun çöpe atsana diyor bana..hani inanmiyordun dedim adam lafi cevirmeye basladi...iste lagimdan geliyoda bizimbinadan degilde..turk insaninin huyudur..yenlen pehlivan misali kabullenmek istemez..tedbiri kendin alcan yan binadan gelsin ust binadan gelsin..hala sorun dewam ediyor anliycaniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

kedilere mama mı veriyoruz fareleri yakalasın her şey karşılıklı ...

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

kediler artık farelerden korkuyor sonar cihazları hikaye yeni bir ilaç var.oyun hamurları gibi yiyor ve içinde serleşerek zehirliyor.bizim iş yerinde biroya dadanmıştı öle böle değil kediden büyük bir paket ile 2 adet mefta oldu dahada çıkmadı şuana kadar .

Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

yüksek frekansli cikaranlarla baslayin derim. Tuzakta ölü olarak görmesi pek hos degil. Yapiskan ise tam bir felaket. 

zehir olayini tavsiye etmiyorum cünkü yuvasi ieceride bir yerde ise iceride ölüp kokmaya hatta kurtlanmaya baslayacak.

Bu arada hafife almayin, cok akilli oluyorlar. Bizim eve findik faresi girmisti. Dolabin arkasina kacti. Ben de akilliyim ya, iki tarafa yapiskan koydum bekledim. Bir ara kafayi cikardi, yapiskana bakti bakti ve hoop üstünden atladi. öyle bakakaldim :biggrin:

sonra kapanla yakalamak zorunda kaldim ama can cekisirken icin ciz etti. keske canli yakalayan kapanlarla yakalayip uzak bir yere biraksaydim.

aynen katılıyorum fare de olsa insan üzülüyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sonarla falan çevremizi sinyale boğmayın.. kedi bulun :)

Yorum bağlantısı
Orhan Oral
(düzenlendi)

Kedide var ama kendine hayri yok

Millet süt veriyo, doner artigi veriyo.,dukkan cok allta..fareyi niye yakalasin hazir yemek varken

tarihinde Orhan Oral tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Giriş çıkış yaptığı noktayı tespit edebilirseniz çözüm bulunur. Sığınak depo gibi yerlerde kesinlikle yiyecek bir şeyler olmamalı. bizim sığınakta bir düğün yemeği pişirdiler, fare bina kapısından bizim gibi girip çıkmaya başladı. Zehirli yemle imha ettik ama şansımıza diğerlerine öğretememiş yolları. Sonra sığınağı güzelce yıkayıp parlattık ve şimdi yiyecek yoksa fare de yok..  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Fare kovucu cihazlar belli bir süreliğine çözüm ama sonrasında maalesef alışkanlık yaptığından hayvanlar hemen uyum sağlıyor ve boşa çıkıyor, bu olay zehirli yem içinde aynı maalesef. İş yerinde kablo sayımız fazlası ile olduğu için çok denedik ama başa çıkmış sayılamayız, birde zehirli yem verdiğiniz yerlerin yakınında su olmasın zehiri hissedince su içip yemi kusuyor ve sonuç maalesef hüsran. Geldiği yeri bulup kapatmaktan başka çare görünmüyor, kolaylıklar diliyorum....

Yorum bağlantısı
Orhan Oral

Giris belli abicim dis kapinin altindaki boşluktan iceri giriyor..öyle duyarli yönetici yokki çözüm bulsun..rahatsız bile olmuyorlar..en son cozum tasinmak olacak..zaten bu binada kiraciyim..birazda ondan kaale almiyorlar sözümü...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Giris belli abicim dis kapinin altindaki boşluktan iceri giriyor..öyle duyarli yönetici yokki çözüm bulsun..rahatsız bile olmuyorlar..en son cozum tasinmak olacak..zaten bu binada kiraciyim..birazda ondan kaale almiyorlar sözümü...

Bizim binada ben 5 yıl yöneticilik yaptım, şimdi bir aksaklık görürsem kendim düzeltip aidattan kesiyorum.. :)

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

3-4 adet kedi bulun :) Yapışkan oluyor birde.Bir kartonun ortasına peynir vs koyup kartonun etrafını yapışkan ile çevreliyorsunuz.Ancak hayvan ölmediği için kaçabilir yapıştığı an yakalayıp öldürmek gerek  :D  Bence en iyisi kedi ve tahtadan fare kapanı 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kartonu da bir yere bağlamak lazım, iri fareler alıp gidebiliyor..

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

bizim binanın sığınak kısmında da var ilaç yapıştırıcı kar etmiyo :D geçen gün kedi sokmuşlar 2 tane ama fare kedi kadar var zaten kediler napsın :D :D 

Yorum bağlantısı
Uğur Ünsal

Geçmiş olsun. fare zehiri koyulmasını tavsiye etmem. zehiri yiyip girilemeyecek yerde ölünce çok pis koku yayıyorlar

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

En kesin çözüm delikanlı bir kedi  :biggrin:

Bizim marketin önünde var garfieldten farksız, ayda 2-3 tane götürüyorlar valla  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...