Yasin Koç 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 sa arkadaşlar baskı balatanın bittigini nasıl anlarım Yorum bağlantısı
Muhammet Selman Nesne 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 vitesi 5 at debriajdan yavaşça çek araba hareket ediyorsa kaçırıyordur stop ederse kaçırmıyordur birde devir artar hızlanmaz bağırır araba gitmez bildiğim kadarıyla yinede tecrübeli abilerimizin fikrini almakta fayda var diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 (düzenlendi) As. Baskı balata bittierse debriyaj aşağıda kavramaya başlar. Daha da ileriyse vitese geçmez. Veya ses yaparak geçer. Tam kavrama yapmadığı için araba bağırır fakat gitmez. Sürtünme artacağı için hararet bile yapabilir. 25 Mart 2016 tarihinde Fikret Özsoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammet Selman Nesne 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 teorik bilgi verecek olursak Debriyaj balatasını test etmek için bir kaç yöntem1- Arabanızı dik bir yokuşta durdurup el firenini çekin. Aracınızı geri vitese takın ve ardından kontağı kapatın. Şimdi sadece frenle aracı sabit tutun ve yavaş yavaş ayağınızı frenden çekin. Motor aracı geri gitmekten alı koyacaktır. Ancak balatanız artık bitmişse motorunuz durduğu halde aracınız hafifte olsa geri kaçıracaktır. Kaçırma yoksa biraz daha idare edilebilir. Yinede aşağıdaki bir kaç test ilede tastik almanız faydalı olacaktır. 2– El fireninizi çekin ve Arabanızı birinci viteste kalkmaya zorlayın. Önden çekişli bir araç el freni çekili olduğu halde kaldırılmaya çalışıldığında arka kısmını ciddi oranda yukarı kaldırır. Aracınız bu halde stop etmeye meylediyor ,aracınızın arkasını siz gaz verip çektikçe ciddi şekilde yukarı aşağı çekiyorsa balatanız bir müddet daha idare edebilirdir. 3- El fireninizi çekin. Arabanızı dizel motorlu ise 3.000 Devire ,benzinli ise 4.000-4.500 devire kadar yükseltin ve ayağınızı yavaşça debriyajdan çekin. Aracınız hemen stop ediyorsa balatanız sağlamdır. Stop etmede yavaş davranıyorsa balatanızın değişim zamanı yaklaşıyordur ,stop etmiyor yada çok geç stop ediyorsa mutlaka değiştirilmelidir. 4- Arabanızı düz bir yere park edin. Önü boş olsun. Dizel araçlarda 3.000 ,benzinli araçlarda 4000-4500 devire kadar yada daha yüksek devire motorunuzu getirin. Bu devirde 3 4 ve 5. viteslerde kalkmaya çalışın. 3 Viteste dahi kalkmıyorsa balatanız sağlamdır. Viteste kalkıyor ama 4. Viteste kalkamıyorsa bir müddet idare edebilirsiniz ancak 5. viteste bile aracınız kalkıyorsa mutlaka vakit kaybetmeden değiştirmeniz gerekecektir. Balata sorununu andıran bir diğer sorunda hidrolik debriyajlı araçlarda oluşabilen hidrolik kaçağı ,yağ azalması ve balata yağlama gibi sorunlardır. Yağlanmış bir balatada tıpkı bitmiş bir balatanın verdiği uyarıları verir. Hidrolik merkezinin değişmesi gerekebilir. Yorum bağlantısı
Yasin Koç 25 Mart 2016 Yazar Paylaş 25 Mart 2016 4 viteste bana misin demiyo.kalkıyor Yorum bağlantısı
Misafir 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 4. viteste araç kalkar mı? Eğer öyleyse aracın iyi bir ustaya ihtiyacı var. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 Hey maşallah 4. viteste nasıl kalkıyor araba ya? Ben 2. viteste kaldıramıyorum arabayı Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 10 Nisan 2016 Paylaş 10 Nisan 2016 4 viteste bana misin demiyo.kalkıyor Turgay abinin dediği gibi iyi bir usta lazım Yorum bağlantısı
Recommended Posts