metehan koç 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 Ledli kedi gözü Reflektor uygulaması Merhaba arkadaşlar Vakit buldukça araç ile ilgili çeşitli modifiyeler yapmaya çalışıyorum. Bu başlık altında paylaşmaya çalışacağım Bugün arkadaki kedi gözü reflektorlerın ledlı olanı ile ilgili bir çalışma yaptık Türkiye de bulamadığım (fıesta için olanı 250 tl cıvarındaydı) için AliExpress'ten 20 gün önce sipariş ettiğim ledlı kedi gözü reflektorlerım geldi ve hemen uyguladım bugün. Bence oldukca şık durdu.Aksamları araç arkadan oldukca heybetlı durmaya başladı. Arka parklara ve fren lambasına paralel bağlayarak işi hallettik.frene basınca ışık şiddetı artıyor,dıger zamanlarda ise parklarla entegre calısıyor Fiyat 15 dolar bu arada Bunlarda resimlerimiz 1) 2) 3) 13 Yorum bağlantısı
Özgen Acar 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 (düzenlendi) güzel olmuş elinize sağlık,eli bu işlere yatkın insanları kıskanıyorum 26 Mart 2016 tarihinde Özgen Acar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 Kırmızı sis lambaları gibi olduysa arkanızdan gelenler trafikte araç süremez hale gelirler. 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 26 Mart 2016 Yazar Paylaş 26 Mart 2016 Herkese teşekkürler yorumları için. Arkadaslar ledlerın ışık şiddetı parkların şiddetiyle aynı olduğu için arkadan gelen sürücüyü rahatsız edecek bir sıkıntı olusturmuyor. 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 26 Mart 2016 Yazar Paylaş 26 Mart 2016 Krom kapı çıtası ve krom cıtalı cam rüzgarlıgı Bu uygulamayı daha önce yapmıştım aslında şimdi paylaşmak kısmet oldu..Kapı altına krom cıta mondeo için bulmak biraz zor.Olanlarda biraz pahalıydı.Ben aldıgımda TR fıyatları 300 tl falandı.Bunu da AliExpress'ten Türk parasıyla 50 tl ye sipariş ettim ve kendim kapının en alt ucuna uyguladım.Kromlu cam ruzgarlıklarını ise Tr den ınternetten almıştım. Bu tür modıfıler zevk meselesi olduğu için beğeni de göreceli olacaktır haliyle.Ben beğendim. Buda görüntüsü.. ) 9 Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 dokunuşlar çok başarılı olmuş elinize sağlık bi selective jantı bekleriz (5 kollu olanından adı başka bir şeyde olabilir ) 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 26 Mart 2016 Yazar Paylaş 26 Mart 2016 ARAÇ İÇİ NEON AMBİYANS AYDINLATMA Benim çok hoşuma giden bir şey oldu açıkçası.Ambiyans şeklinde olduğu için hiç göz yormuyor.Gece yolculuklarında orta konsola ayrı vbir hava katıyor.Mondeo mk4'te bu uygulamayı yapabileceğiniz yerler kısıtlı.Yekpare bir göğüs sistemi olduğundan tek boşluk burada ve kapılarda mevcut.Eski araçlarımada yapmıştım.Aracın iç ışıklandırmasıyla uyumlu Bu uygulamayı da daha önce yapmıştım.Kendim yaptım.Bunun için İnternette rahatlıkla bulabileceğiniz Filexible Neon kablo kullandım.Boşuklara sokarak uygulama yapıyorsunuz.Gerekli elektriği arka park lambasından paralel yaparak aldım.Malum çakmaklık sürekli elektrik olan bir yer fordlarda ondan dolayı parklardan almak zorunda kaldım.Oldukça basit bir uygulama yolu var. Fiyat çok çeşitli.25 tl den, 120 tl ye kadar var ama emin olun hepsi aynı fazla para vermenize gerek yok.İşçilik ise daha pahalı.Bunun yapmak için 50 tl istiyorlar en az.Eğer eliniz yatkınsa oldukça basit zaten resimde parlak görünmüş biraz ama emin olun iç ışıklandırmayla aynı şiddette 1) 6 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 Elinize sağlık yapılanlar çok güzel olmuş... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 Krom çıtalar kapı kollarına, kapı yan kalın korumalara ve aynaya yapılmadığı sürece çok hoşuma gidiyor. Aynı sizdeki gibi çok güzel olmuş. Filexible Neon kablo için arka parktan aldığınız elektiriği içeriye farklı bir kabloylamı uzattınız? yada nasıl yaptınız? Bunu kontağa bağlamak da mümkün olur mu? Yani araba çalışınca yansın stop edince sönsün gibi. Filexible Neon kablodan bende aldım denemek için sadece çakmaklığa taktım. Yanlız adaptörü çızzzz diye ses çıkarıyor. Sizdekinde de böyle bir şey var mı?Yoksa bendeki mi sıkıntılı? 1 Yorum bağlantısı
metehan koç 26 Mart 2016 Yazar Paylaş 26 Mart 2016 Krom çıtalar kapı kollarına, kapı yan kalın korumalara ve aynaya yapılmadığı sürece çok hoşuma gidiyor. Aynı sizdeki gibi çok güzel olmuş. Filexible Neon kablo için arka parktan aldığınız elektiriği içeriye farklı bir kabloylamı uzattınız? yada nasıl yaptınız? Bunu kontağa bağlamak da mümkün olur mu? Yani araba çalışınca yansın stop edince sönsün gibi. Filexible Neon kablodan bende aldım denemek için sadece çakmaklığa taktım. Yanlız adaptörü çızzzz diye ses çıkarıyor. Sizdekinde de böyle bir şey var mı?Yoksa bendeki mi sıkıntılı? Evet bende krom detayları ayna ve kapı kollarında sevmiyorum. arka parktan uzun bir kablo çektim direklerden geçirerek ön sol kapının oraya şasesini bağladım bir demire tuttrdum.diğer bağlantı zaten parktaki + ucu onuda paralel çektim.adaptörden cız şeklinde hafif bir ses çıkması normal bendede çıkıyor ama adaptörü konsol altında kaldığı için sesi duymuyorum ben Yorum bağlantısı
metehan koç 26 Mart 2016 Yazar Paylaş 26 Mart 2016 KAPI İÇİ CAM ARASI NİKELAJ UYGULAMASI Bu uygulama aslında modifiyeden daha çok gereklilik diye düşünüyorum.Özellikle mondeolarda kapının cam çıkış noktasındaki deri/kauçuk kısmı güneş ışınlarından zamanla deforme oluyor ve kalkmalar oluyor.Bazıları yapıştırıyorlar bun parçaları ama bence biçimsiz duruyor.İşte bunu önlemek amacıyla Ankara şaşmazda bulunan bir oto döşemeci de böyle bir uygulama yaptırdım.Görnler Mondeoların orjinalinin bu şekilde olduğunu sanıyorlar.Yani o kadar orijinal duruyor Amaç o bölgedeki malzemenin kalkmasını önlemekti.Aracın kapı desenine uygun bir şekilde ve oldukça şık duran bir şey oldu.4 kapıya da yaptırdım.Bunun için kapılarınızın iç kısmını söküp döşemeciye vermeniz gerekiyor.Sökme işlemi çok basit aslında herkes yapabilir ama bunu yapamazsanız, bunu yapacak yerlere 100-150 tl ekstradan vermeniz gerekebilir. işlemin maliyeti,kapıları siz söküp götürürseniz 4 kapı için 150 tl.Ancak pazarlıkla 100 tl ye falan yaptırabilirsiniz. 1) 2) 3) 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 Yapılan uygulamalar gayet başarılı.Emeğinize sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 26 Mart 2016 Paylaş 26 Mart 2016 Emeğinize sağlık yerinde dokunuşlar olmuş,güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Kadir Pulat 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Elinize sağlık aracınız gayet sade ve şık olmuş orjinalin de olsa bu kadar olur herhalde ama bu çektiğiniz paralel ışıklandırma orjinal module fazladan yük bindirebilir ve sıkıntı olabilir bunlarla ilgili bi çalışma ek modül oldu mu Yorum bağlantısı
metehan koç 28 Mart 2016 Yazar Paylaş 28 Mart 2016 Teşekkür ederim yorumlarınız için Kadir bey kullandığım ısıklandırmalar led olduğu için, orjinal modüle çok çok az bir yük gelir ki, bunuda modül rahatlıkla kaldırır.Bu çalışmaları yapmadan önce işinin ehli, yetkili ford servisinin elektırıkcısı olan arkadaslada mulakatta bulunduk sık sık.Arac elektrıgıne ek led bağlantılar fazladan bir yük getirmediğini,ayrıca bir modüle gerek olmadığını söyledi.En azından çok daha fazla elektırık yuku olan ıslemlerı kendılerının yaptığınıda soylemıstı Yorum bağlantısı
Ayberk Edim Ergün 31 Mart 2016 Paylaş 31 Mart 2016 KAPI İÇİ CAM ARASI NİKELAJ UYGULAMASI Bu uygulama aslında modifiyeden daha çok gereklilik diye düşünüyorum.Özellikle mondeolarda kapının cam çıkış noktasındaki deri/kauçuk kısmı güneş ışınlarından zamanla deforme oluyor ve kalkmalar oluyor.Bazıları yapıştırıyorlar bun parçaları ama bence biçimsiz duruyor.İşte bunu önlemek amacıyla Ankara şaşmazda bulunan bir oto döşemeci de böyle bir uygulama yaptırdım.Görnler Mondeoların orjinalinin bu şekilde olduğunu sanıyorlar.Yani o kadar orijinal duruyor Amaç o bölgedeki malzemenin kalkmasını önlemekti.Aracın kapı desenine uygun bir şekilde ve oldukça şık duran bir şey oldu.4 kapıya da yaptırdım.Bunun için kapılarınızın iç kısmını söküp döşemeciye vermeniz gerekiyor.Sökme işlemi çok basit aslında herkes yapabilir ama bunu yapamazsanız, bunu yapacak yerlere 100-150 tl ekstradan vermeniz gerekebilir. işlemin maliyeti,kapıları siz söküp götürürseniz 4 kapı için 150 tl.Ancak pazarlıkla 100 tl ye falan yaptırabilirsiniz. 1) 2) 3) sayın hocam bu yapıstırılan materyal tam olarak nedir ? Yorum bağlantısı
metehan koç 6 Nisan 2016 Yazar Paylaş 6 Nisan 2016 sayın hocam bu yapıstırılan materyal tam olarak nedir ? Ayberk bey uzun zamandır giremediğim için şimdi gördüm mesajınızı Kullanılan şeyin malzemesini bilmiyorum ama hissiyatı fiber gibi bir şey. sanırım içinde plastik demir karışımı gibi bir şey var Yorum bağlantısı
Recommended Posts