Muhammet Dede 27 Mart 2016 Paylaş 27 Mart 2016 Merhabalar, 2008 model focus hb collection 1.6 tdci 110 bg aracım var. Aracı alalı 4-5 ay oldu ve ilk defa bugün 200 km kadar uzun yol yapma fırsatı buldum. 130 140 larda başlayan ( 130 140 gibi başlıyor 190 195 te dahi fazla artış göstermiyor devirle doğru orantılı gibi ) bir ses mevcut motordan geliyor gibime geliyor çünkü boşa alınca malum ses yok gibi(Kapı fitillerim epey ses yaptığı için ayırt etmekte zorlanıyorum sesleri ) uğultu gibi bayağı kalın ve dalgalanan bir ses; böyle inişli çıkışlı vuuuvvvuuuuvv gibi gibi .Açıkçası epey rahatsız etti beni aklıma kış lastikleri olduğu geldi yolda otoban tabiri caizse yağ gibi. Aracımı 1 hafta önce bakıma soktum ve genel kontrol yaptırdım hiçbir yerinde sorun bulamadılar. Birde merak ettiğim bir husus var yaptığım ne kadar doğru olmasada denemek istedim araçta 5 kişiydik son hız olarak 195 gibi rakamlara çıkabildim dahada zorlamadım. Sizce normalmidir 1.6 110 tdci'a göre? Yorum bağlantısı
Emre Akbas 27 Mart 2016 Paylaş 27 Mart 2016 Devirle birlikte artan azalan bir sesmi öyleyse eger kayış bilyalarından gelme ihtimalı var altarnedörden gelebiliyor içindeki kömür bittiğinde tabi bunu ustanın dinlemesi şart siz içerden bariz ses duyuyorsanız ustalar nasıl bişey bulamamışlar düşündürücü bence farklı bir kaç yere daha kötürün fikir alın.Eğer bilyalardansa zaten ses dahada artacaktır ki bu sefer çok ciddi problemler doğurabilir bilya dağılması gibi daha önce benzer bir sorunum vardı bendede yüksek devirlerde gelen ses gün geçtikçe tüm devirlerden gelmeye başlamıştı bilya değişimiyle kurtulmuştum sizinki aynı sorunmudur bilemem ama bilyalara baktırmanızda fayda var. Yorum bağlantısı
Muhammet Dede 27 Mart 2016 Yazar Paylaş 27 Mart 2016 Devirle birlikte artan azalan bir sesmi öyleyse eger kayış bilyalarından gelme ihtimalı var altarnedörden gelebiliyor içindeki kömür bittiğinde tabi bunu ustanın dinlemesi şart siz içerden bariz ses duyuyorsanız ustalar nasıl bişey bulamamışlar düşündürücü bence farklı bir kaç yere daha kötürün fikir alın.Eğer bilyalardansa zaten ses dahada artacaktır ki bu sefer çok ciddi problemler doğurabilir bilya dağılması gibi daha önce benzer bir sorunum vardı bendede yüksek devirlerde gelen ses gün geçtikçe tüm devirlerden gelmeye başlamıştı bilya değişimiyle kurtulmuştum sizinki aynı sorunmudur bilemem ama bilyalara baktırmanızda fayda var. Şimdi ustaların anlayamaması bir anlamda normal gibi şöyleki araç normal seyrinde hiçbir sıkıntı ses yok hızım 130 ve yukarısına çıkınca tabiri caizse pöykürmeye başlıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 27 Mart 2016 Paylaş 27 Mart 2016 Aks bilya sı gibi görünüyor. Iyi bir usta kolayca tespit edebilir. Yorum bağlantısı
Muhammet Dede 27 Mart 2016 Yazar Paylaş 27 Mart 2016 Aks bilya sı gibi görünüyor. Iyi bir usta kolayca tespit edebilir. Şimdi aks bilyası dediğiniz zaman aklımda birşey belirdi hocam direksiyonu sağa veya sola kırdığımda dönerken kıtır kıtır ediyor baya belirgin bununla ilişkin birşey olabilirmi? Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 27 Mart 2016 Paylaş 27 Mart 2016 Uğultu yapmaz ama aks kafası da arızalı. Iyi bir ustaya gitmeniz lazım. Kafa ve gerekirse bilya değişecek. Yorum bağlantısı
Muhammet Dede 27 Mart 2016 Yazar Paylaş 27 Mart 2016 Uğultu yapmaz ama aks kafası da arızalı. Iyi bir ustaya gitmeniz lazım. Kafa ve gerekirse bilya değişecek. anladım hocam, motor kaynaklı bir sorun olabilirmi motor takozunun birinin değişmesi gerektiği söylendi fakat o anki durumum el vermediği için değiştirtmemiştim. Yorum bağlantısı
Muhammet Dede 30 Mart 2016 Yazar Paylaş 30 Mart 2016 Bugün tespit ettiğim üzere araç boşta ikende yapıyor. maximum 2500 devirde duyuluyor ve motor bildiğiniz böğürüyor yük kamyonlarının sesi gibi. Turbo ile alakalı bir ses olduğuna kanaat getirdim. Çünkü turbo dan yapıyor sadece 2000 devir altı hiçbirşey yok 2000 deviri geçmeye başlayınca ses duyuluyor 2500 devirde falan araba bildiğiniz kalın ve tok bir şekilde pöykürüyor sanki bir boru düşünün içine üflüyorsunuz. Kaputu açıp baktım böyle hava sesi gibi ama tam anlayamadım Yorum bağlantısı
Muhammet Dede 18 Nisan 2016 Yazar Paylaş 18 Nisan 2016 Aracımda en çok kendini 2.500 devirde gösteren bir uğultu var özellikle uzun yol giderken mesela 5. vites 2500 devirlere gelince aracın içindeki insanı ciddi manada rahatsız edecek şekilde bir uğultu var aracıma kaç arkadaşım bindiyse aynı şeyi söyledi hatta hep müzik açmak zorunda kalıyoruz uzun zamandır uzun yola çıkmamıştım geçen 100km kadar yol yapayım dedim yok arkadaş durulacak gibi değil gerçekten şu yol bir an önce bitsin dedik. Acaba dedim tekerlerle falan alakalı olabilirmi diye boşa aldım kesildi, park halinde vites boşta iken denedim aynı ses yine hakim yürüyenle alakalı birşey değil. Motor devriyle geliyor. Geçenlerde babamın çok tanıdığı ve çocukluk arkadaşı olan epey eski bir ustaya götürdük adam 2-3 saat uğraştı belkide turbo sundan intercool'üne bütün bağlantılar ses'e neden olabilecek noktaları inceledi bir türlü bulamadı. Fakat motor kulağı ve takozunun iyi görünmediğini bunlardan kaynaklanabileceğini söyledi. Araç boşta iken 2.500 devirde dışarıda hiçbir uğultu yok bildiğiniz kırkır dizel sesi yani ama içine bir giriyorsunuz içeride yük kamyonu yokuş çıkıyor hissiyatı var içeride var bu uğultu dışarıda yok. Arabadan ses gelmediği sadece uğuldama oldugu için motor titremesinden kaynaklanan içeriye uğultu yansıtabileceğini söyledi. Ve arabada cidden bir titreme sarsma oluyor düşük devirde seyrederken, stop ederken kalkarken vites geçişlerinde falan.. Bende durumum şu an el vermediği için servise götüremiyorum fakat yakın zamanda göstermeyi düşünüyorum maliyet olarak bilgisi olan varmı motor kulağı-takoz konularında.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Konunuz burada Muhammet bey, tek konu üzerinden devam edelim lütfen. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Gaza bastıkça rüzgar sesi duyuyorsanız turbo hortumlarını kontrol ettirin. Eğer turbonun kendisinde problem olsaydı "usta" anlardı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts