İçeriğe Yönlendir

Amörtisör Ve Fren Disk Değişimi

Süleyman Türker

Recommended Posts

Süleyman Türker

Herkese iyi forumlar. 2009 model focus 2,5 benzinli HB sahibiyim. Aracımın amörtisörlerini ve fren disklerini değiştirmek istiyorum. Ayrıca fren hidroliği, direksiyon hidroliği ve şanzuman yağını da değiştirmek istiyorum. Bu parçalarda ve sıvılarda hangi markaları tercih etmem daha doğru olur? Tecrübeleriniz ya da fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Erdal Köse

Merhabalar 2-3 ay önde amortisörleri değiştirdim bir kaç usta sachs marka takmamı tavsiye ettiler. Yumuşak düşüyormuş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Türker

Merhabalar 2-3 ay önde amortisörleri değiştirdim bir kaç usta sachs marka takmamı tavsiye ettiler. Yumuşak düşüyormuş. 

Cevabınız için teşekkürler. Peki sizce fark oluşturdu mu bu değişim konfor bakımından filan? 

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

Eğer sachs marka amortisör düşünüyorsanız sol tarafa dikkat edin.sağ tarafa göre çok sert.açılması uzun zaman alıyor ve bu zaman süresince tuhaf sesler geliyor sol taraftan

Yorum bağlantısı
Süleyman Türker

Eğer sachs marka amortisör düşünüyorsanız sol tarafa dikkat edin.sağ tarafa göre çok sert.açılması uzun zaman alıyor ve bu zaman süresince tuhaf sesler geliyor sol taraftan

Aynı özellikte değilmidir her iki taraf da neden bahsettiğiniz gibi bir fark oluşsunki? Monroe markası hakkında bilginiz var mı?
Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi

Yaklaşık 2 yıl önce Sachs marka amortisör taktırdım önlere, şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım memnunum açıkçası, 4 ay kadar önce brembo disk ve motorcraft balata taktırdım bunlardan da çok memnun kaldım aracim 2006 tdci focus

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Amortisör değiştiren neden değiştiriyor? Değişince iyiku değiştirdim diyor mu?

Yazın 2004 model A4 r bindin çukurlarda falan o kadar sessiz ki benim araç at arabası gibi geliyor bana kaç aydır :)

Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi

Ben sol taraf patlak olduğu için degistirtmistim

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

Aynı özellikte değilmidir her iki taraf da neden bahsettiğiniz gibi bir fark oluşsunki? Monroe markası hakkında bilginiz var mı?

sanırsam üretimsel kaynaklı.2 farklı parçacıda 4 adet takım amortisöre baktım hepsininde sol tarafları sağa göre çok sertti.yalnız şu dikkatimi çekti sachslar yerli üretim.üzerinde madein turkey yazıyordu.beldesanımı almışlar ortak mı olmuşlar her neyse işte, etiketleri beyazdı.orjinal alman üretimi mavi etiketli sachslarda böyle bir sorun yoktur belki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Bu siralar cok goruyorum - millet sadece amortisorleri degistirip hallettim saniyor sonra tak-tuk ses gelince, forumlarda bu amortisor dandik diye yaziyor. Buna bizzat sahit oldum. Halbuki amortisor'un takozu, bilyasi ve korumaligi da degismesi lazim.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi

Yazmadım önceki mesajda, amortisör değişiminde bilya ve takozlarda değişti tabiki. Fomoco marka

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Muhterem bey, ben katiyen sizi kastetmedim. Genel olarak etarfimda gordugumu paylastim. Yaptiginiz yapilmasi gereken.

2 ay once bende degistirdim, bilyalari cikarttigimizda icindeki sacmalar yere dagildi resmen. KYB taktim, memnunum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhterem Çiftçi

Muhterem bey, ben katiyen sizi kastetmedim. Genel olarak etarfimda gordugumu paylastim. Yaptiginiz yapilmasi gereken.

2 ay once bende degistirdim, bilyalari cikarttigimizda icindeki sacmalar yere dagildi resmen. KYB taktim, memnunum.

Estağfurullah yanlış anlamadım zaten, doğru olanı soylediniz , ben eksik yazdım burada amacımız zaten doğru olan bilgileri ve tecrübeleri paylaşarak birbirimize yardımcı olmak değil mi, ayrıca ince düşüncenizden dolayı teşekkür ederim, saygılar
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Türker

Yaklaşık 2 yıl önce Sachs marka amortisör taktırdım önlere, şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım memnunum açıkçası, 4 ay kadar önce brembo disk ve motorcraft balata taktırdım bunlardan da çok memnun kaldım aracim 2006 tdci focus

Bu siralar cok goruyorum - millet sadece amortisorleri degistirip hallettim saniyor sonra tak-tuk ses gelince, forumlarda bu amortisor dandik diye yaziyor. Buna bizzat sahit oldum. Halbuki amortisor'un takozu, bilyasi ve korumaligi da degismesi lazim.

Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Köse

Bende en son 4 amortisör,Motor takozu gibi malzemeleri değiştirdim fakat yine setlerde  ve çukurlarda tak-tuk ses gelmeye başladı ustaya tekrar götürdüğümde  seslerin fren balatalarının boşluk yaptığından geldiğini söyledi balatalara birkaç çekiç darbesiyle düzelttikten sonra tekrar aynı balataları taktı ve ses 1-2 ay yok oldu. Şu aralar tekrar ses gelmeye başladı. Bakım zamanında çaresine bakacağız artık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Ben önce sachs marka amörtisör taktırdım çok ser geldi hatta lokurtu tarzı ses yapmaya başladı. sonra FoMoCo (biraz pahalı) amortisör taktırdım düzeldi sertlik gitti. Tavsiyem Monroe marka var baya iyi diye duydum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Mert bey, montaj ile ilgili bir sorun olmasin? Cunku FoMoCo ve Sachs ayni amortisordur. Takozlari degistirmismiydiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Orhan Yüce

arkadaşlar benimde aynı sorunum var yeni konu açmak istemedim amortisörlerin 4 dününde değişmesi gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum, birde 2 alt tabla 2 arka z rot 2 arka istikamet lastiği

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...