İçeriğe Yönlendir

Çok Fazla Km Yapmak Antifirizi Eksiltirmi ?

Altuğ yayagiden

Recommended Posts

Altuğ yayagiden

Arkadaşlar merhaba, 

Ben aracım ile ayda yaklaşık olarak 3000 - 3500 km yol yapmaktayım. Bu şekilde kullandığımdan ötürü motor soğutma suyu eksilir mi? Komple antifiriz koyulduğu için de böyle bir sıkıntı yaratmış olma ihtimali var mı acaba ?

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

km ile antririz eksiltmenin bir alakası olduğunu sanmıyorum bağlantı noktalarını falan bi kontrol ettirin olmazsa 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hava filtresinin altından geçen kalorifer çatal hortumu var (termostattan çıkıp arkaya doğru giden sert plastik hortum), tam mazot filtresinin altındaki kısmına bakın, genelde hava emiş borusuna sürterek delinir, toplu iğne ucu kadar bir delik olur, oradan basınçlı su kaçar, ilk buna bakın.

Km yapmakla su eksiltmez bu arada....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

Öyle bir şey olsaydı taksiciler damacanayla antifiriz taşıması gerekecekti ayda 15 bin km yapıyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Akbas

km yapmakla sıvı eksilmez eksiliyorsa muhakak bi yerden kaçırıyordur.

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

LPG'nın yanma sıcaklığı ile benzininki farklı, (yanma gücü değil ısısı) LPG motoru daha çok ısıtır bu nedenle suyun buharlaşması daha çok olur demişti.  Diye bir yerde okudum ne kadar doğru bilinmez ; ama şu da bir gerçek lpgli aracımda bende 4-5bin kilometrede bir 0,5L su ekliyorum. Kışın antifiriz olarak yazın saf su olarak .

Bazı benzin istasyonları var oradan da arada ölçüm yaptırıyorum özellikle kış aylarında .

Bendeki sızıntı çok az olduğundan durduk yerde lifte kaldırdım baktım ama yinede bir şey göremedik.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

LPG'nın yanma sıcaklığı ile benzininki farklı, (yanma gücü değil ısısı) LPG motoru daha çok ısıtır bu nedenle suyun buharlaşması daha çok olur demişti.  Diye bir yerde okudum ne kadar doğru bilinmez ; ama şu da bir gerçek lpgli aracımda bende 4-5bin kilometrede bir 0,5L su ekliyorum. Kışın antifiriz olarak yazın saf su olarak .

Bazı benzin istasyonları var oradan da arada ölçüm yaptırıyorum özellikle kış aylarında .

Bendeki sızıntı çok az olduğundan durduk yerde lifte kaldırdım baktım ama yinede bir şey göremedik.

Bu dizel ayrıca dizel benzin farketmez, kapalı devre basınçlı sistemde kayıp olmaz, kaynama ve buharlaşma zaten olmaz, kısaca buharlaşma olur olayı yanlış...

kayıp varsa kaçak vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...