İçeriğe Yönlendir

Mobil Imza

İbrahim Halil Geloğlu

Recommended Posts

İbrahim Halil Geloğlu

Dünden beri aveaden mobil imza almak için ugrasıyorum. Artık pes ettim. Bayilere gidip sözleşme imzalanıp başvuru yapılması gerekiyormuş. Rastgele bir kaç bayiye gittim mobil imza vermeye yetkileri yokmuş.Bende Müşteri hizmetlerini arayıp nereden alabileceğimi sordum.Onlarda 6 tane ana bayi isimlerini verdi. Fakat bu bayilerinde mobil imza verme yetkisi yokmuş. Temsilciyi arayıp durumu bildirdim yapılacak bir şeyin olmadıgını ima etmeye çalıştı bana göre bal gibi kıvırdı.

Sonuç:Mobil imza almaktan vazgeçtim. 

Bunlar müşteri seçiyor gibi geldi. Tüketici hakem heyetine şikayette bulunsam sonuç çıkarmı. Çünkü varolan hizmeti bana faydanlandırmıyor.Tİcarette müşteri seçmek suç diye biliyorum. 

Bu konuda fikri olan var mı? Hiç ugraşmaya değmez mi?

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Mobil imza yerine internet islemleri icin verilen sifre ile de herseyi halledebilirsiniz diye dusunuyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Mobil imza ıslak imza yerine geçer mesela edevlet'ten adresinizi değiştirmek istediğinizde size verilen şifre ile bunu yapamazsınız mobil imza ile nüfus dairesine gitmeden adresinizi (ikametgah) değiştirebilirsiniz. Bunun gibi bir çok işlemde edevlet şifresi yerine mobil imza kullanılır. Bankalardaki atm lerden mobil imza ile kart olmadan para çekebilirsiniz vs. vs. 

Bu işlemi her bayi yapamıyor gerçekten bazıları yetkisiz bazıları ise bilgisizler bu konuda hatırladığım kadarı ile önce ön başvuru yapacaksınız sonra sim kartınızı uygun sim kart ile değiştireceksiniz evrakları teslim edip bir iki gün içinde aktivasyon için sizi aramalarını bekleyeceksiniz.

Bu linkte mobil imza yetkili bayi listesi mevcut 

Bende turkcell den almıştım baya uzun uğraştırmışlardı. Hatta sanırım forumda da yazım var idi bu konuda :) fakat sonunda kullanabiliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

turktrust alın. uğraşmayın. ben 3 yıldır kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

turktrust ilk defa duydum gaziantepde şubeside varmıs en mantıklısı bu galiba.

Mobil imza ıslak imza yerine geçer mesela edevlet'ten adresinizi değiştirmek istediğinizde size verilen şifre ile bunu yapamazsınız mobil imza ile nüfus dairesine gitmeden adresinizi (ikametgah) değiştirebilirsiniz. Bunun gibi bir çok işlemde edevlet şifresi yerine mobil imza kullanılır. Bankalardaki atm lerden mobil imza ile kart olmadan para çekebilirsiniz vs. vs. 

Bu işlemi her bayi yapamıyor gerçekten bazıları yetkisiz bazıları ise bilgisizler bu konuda hatırladığım kadarı ile önce ön başvuru yapacaksınız sonra sim kartınızı uygun sim kart ile değiştireceksiniz evrakları teslim edip bir iki gün içinde aktivasyon için sizi aramalarını bekleyeceksiniz.

Bu linkte mobil imza yetkili bayi listesi mevcut 

Bende turkcell den almıştım baya uzun uğraştırmışlardı. Hatta sanırım forumda da yazım var idi bu konuda :) fakat sonunda kullanabiliyorum. 

Müşteri temsilcisine derdimi anlatmak beni o kadar yoruyor ki kalp ritmim değişiyor.

Ne işe yarıyor o imza?

Rifat bey gerekli açıklamayı yapmıs.

Mobil imza yerine internet islemleri icin verilen sifre ile de herseyi halledebilirsiniz diye dusunuyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Farklı şeyler. Rifat bey gerekli açıklamayı yapmıs.

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

turktrust ilk defa duydum gaziantepde şubeside varmıs en mantıklısı bu galiba.

Müşteri temsilcisine derdimi anlatmak beni o kadar yoruyor ki kalp ritmim değişiyor.

Rifat bey gerekli açıklamayı yapmıs.

Farklı şeyler. Rifat bey gerekli açıklamayı yapmıs.

Biliyorum, yillardir... Sadece Avea icinse diye dedim.

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Müşteri seçtiklerini ispat etmeniz zor gibi duruyor..Ama hazır müşteri ayağına gelmiş ilgilensene kardeşim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Müşteri seçtiklerini ispat etmeniz zor gibi duruyor..Ama hazır müşteri ayağına gelmiş ilgilensene kardeşim..

Çoğu bayinin bu konuda bilgisi bile yok. Ne işe yarıyor o diyor.  Varolan hizmeti şartları taşımama rağmen vermemeleri yetrli bir sebep değil mi?

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Ne işe yarıyor o imza?

Sadece tapu işlemi yapamıyorsunuz. Geri kalan her konuda resmi kurumlar için bizzat sizsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...