Mustafa Özol 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Merhaba, Klimayı açtığım ilk anda sirke gibi sert bir koku gelmekte. Araçta sigara içiyorum, kokunun bundan dolayı olabileceğini de tahmin edebiliyorum. Ancak, bu kötü kokuyu yok etmek için ne yapmak lazımdır? Polen filtresinin değiştirilmesi mi gerekir? Araç garantide, yakında servise gidecek. Tavsiyelerinizi alayım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Klima temizleme spreyi ile dezenfekte edilmeli. Kendiniz yapabilirsiniz. 4 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Tahminim koku keskin bir ayak kokusunu andıran cinstedir. Serviste sadece polen filtresini değiştirilrer. Koku ile alakalı başka birşey yapmazlar maalesef. Polen filtresi ucuz ve değişimi kolay bir parça. Bulunduğunuz yerin durumuna göre (aşırı tozlu vb) 6 ay yada her sene değişimi kendiniz yapabilirsiniz. Bununla birlikte klima kanalı temizleme köpükleri var. Kullanımı kolay, onlardan deneyebilirsiniz. Diğer bir ihtimal cam suyunuzun kalitesiz olması ve uzun süre depoda kalması kaynaklı da koku oluşabilir. Cam suyunuzun tamamını boşaltın, sonra bir miktar temiz su koyup onuda boşaltın. Daha sonra kaliteli bir cam suyu kullanın. Bunlarda olmazsa aracınızı ozon ile dezenfekte ettirin.. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Polen filitresi değişimi geçici çözüm. Dezenfekte etmek lazım. Ben koku yapmaya başlayınca polen filitresini söküyorum. Elimdeki diğer daha önceden temizlediğim filitreyi takıyorum. Tekrar koku olunca tekrar diğer filitreyi takıyorum. Polen filitresinin haznesini temizliyorum. Sürekli filitre değiştiriştirince kokmuyor. Klimayı açarsam varış noktama yaklaşmadan önce klimayı kapatıp içindeki fanı çalıştırmaya devam ederek içindeki buharı atmaya çalışıyorum. Hatta tam durmaya yakın fanı sonuna kadar açıp camları açıyorum. Sonra fanı kapatıp arabayı kapatıyorum. Böyle yapınca koku oluşmuyor. Ama direk klima açık kapatırsam koku yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Merhaba, Klimayı açtığım ilk anda sirke gibi sert bir koku gelmekte. Araçta sigara içiyorum, kokunun bundan dolayı olabileceğini de tahmin edebiliyorum. Ancak, bu kötü kokuyu yok etmek için ne yapmak lazımdır? Polen filtresinin değiştirilmesi mi gerekir? Araç garantide, yakında servise gidecek. Tavsiyelerinizi alayım? Önce polen filtresi değişecek sonra Mehmet abinin dediği gibi dezenfekte köpüğü kullanabilirsiniz ya da profesyonel yardım olarak Ozon Temizliği yaptırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 serviste detaylı klima temizliği yaptırmıştım bende bir ara fakat bunlar geçici çözümler hep. bir müddet sonra kötü kokular devam edecektir. şuan yapmanız gereken polen filtresini değiştirmek ve yaz da olsa arada tam sıcak konumda 3,4 dakika klimayı çalıştırmak bunun faydası klimada üreyen bakterileri sıcak hava öldürüyor. dikkat ederseniz kışın kötü kokular pek gelmez sıcak sirkilasyon bakteri oluşumunu engeller yazın kötü kokular AC ile coğalır. dediğim gibi klim temizliği kalıcı cözüm değil. Yorum bağlantısı
Özgen Acar 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 würthün şu ürünü var klima temizliği için https://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Dezenfekte köpüğü veya bombası yapılacak. Bomba dediğim aracın havalandırması iç sürkülasyonda tam kuvvet açılıyor camlar kapatılıyor ve malum bomba arabanın içerisine bir gaz püskürtmeye başlıyor. O sürekli arabanın havalandırma kanallarında sirkülasyon yaparak kanalları dezenfekte ediyor. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Serkan abide olması lazım bu üründen, bi sorun . Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Serkan abide olması lazım bu üründen, bi sorun . Serkan abiden ocakbaşında 2 kutu almıştım güzel fiyattan. Stok sağlamsa sömürelim forumcak Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Bende geçen hafta polen filtresini değiştirdim, kötü bir koku vardı o gitti ama sabahları sıcak konumda çalıştırınca sanki mazot kokusu gibi bir koku geliyor. Soğuk konumda herhangi bir koku yok. Polen filtresi Ford bulamadım, Bosch taktılar ve karbon filtre olduğunu söylediler. Karbon filtre olduğundan olabilir mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Özol 13 Nisan 2016 Yazar Paylaş 13 Nisan 2016 Tahminim koku keskin bir ayak kokusunu andıran cinstedir. Serviste sadece polen filtresini değiştirilrer. Koku ile alakalı başka birşey yapmazlar maalesef. Polen filtresi ucuz ve değişimi kolay bir parça. Bulunduğunuz yerin durumuna göre (aşırı tozlu vb) 6 ay yada her sene değişimi kendiniz yapabilirsiniz. Bununla birlikte klima kanalı temizleme köpükleri var. Kullanımı kolay, onlardan deneyebilirsiniz. Diğer bir ihtimal cam suyunuzun kalitesiz olması ve uzun süre depoda kalması kaynaklı da koku oluşabilir. Cam suyunuzun tamamını boşaltın, sonra bir miktar temiz su koyup onuda boşaltın. Daha sonra kaliteli bir cam suyu kullanın. Bunlarda olmazsa aracınızı ozon ile dezenfekte ettirin.. Aynen dediğiniz gibi keskin bir ayak kokusuna benziyor. Değişimi kendim yapmam durumunda parça garanti kapsamı dışında kalmaz mı? Servisle görüştüm, dediğiniz gibi polen filtresini değiştiriyorlarmış ama koku hakkında bir şey yapamayacaklarını söylediler. serviste detaylı klima temizliği yaptırmıştım bende bir ara fakat bunlar geçici çözümler hep. bir müddet sonra kötü kokular devam edecektir. şuan yapmanız gereken polen filtresini değiştirmek ve yaz da olsa arada tam sıcak konumda 3,4 dakika klimayı çalıştırmak bunun faydası klimada üreyen bakterileri sıcak hava öldürüyor. dikkat ederseniz kışın kötü kokular pek gelmez sıcak sirkilasyon bakteri oluşumunu engeller yazın kötü kokular AC ile coğalır. dediğim gibi klim temizliği kalıcı cözüm değil. Aynen, sıcak üfleyince olmuyor, soğuğu açınca oluyor koku. Bakteriden şüphelenmiştim ben de. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Aynen dediğiniz gibi keskin bir ayak kokusuna benziyor. Değişimi kendim yapmam durumunda parça garanti kapsamı dışında kalmaz mı? Servisle görüştüm, dediğiniz gibi polen filtresini değiştiriyorlarmış ama koku hakkında bir şey yapamayacaklarını söylediler. Aynen, sıcak üfleyince olmuyor, soğuğu açınca oluyor koku. Bakteriden şüphelenmiştim ben de. Sarf ürünlerini değişiminde garanti bozulmaz. Ancak filtreyi takarken filtre kutusuna yada herhangi bir başka parçaya zarar veiri, kırar vb yaparsanız tabi garanti bozulur. Ama o kadar zor ve zarar verilecek bir konumda olmamalı yeri. Ancak bahsettiğim tüm değişimleri ve bakımları yapmalısınız ki, koku gitsin. Yorum bağlantısı
Mustafa Özol 13 Nisan 2016 Yazar Paylaş 13 Nisan 2016 Serkan abide olması lazım bu üründen, bi sorun . Serkan abi? Valla Ankara'daysa en yakın zamanda uğrayıp satın alırım Yorum bağlantısı
Mustafa Özol 13 Nisan 2016 Yazar Paylaş 13 Nisan 2016 Sarf ürünlerini değişiminde garanti bozulmaz. Ancak filtreyi takarken filtre kutusuna yada herhangi bir başka parçaya zarar veiri, kırar vb yaparsanız tabi garanti bozulur. Ama o kadar zor ve zarar verilecek bir konumda olmamalı yeri. Ancak bahsettiğim tüm değişimleri ve bakımları yapmalısınız ki, koku gitsin. Filtrenin yerini öğrendim. Orta konsolun alt sağ kısmına doğru bir yerde. Bazı videolar izledim konu hakkında, sanırım kendim yapabilirim. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özol 13 Nisan 2016 Yazar Paylaş 13 Nisan 2016 würthün şu ürünü var klima temizliği için https://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml Ürünün kullanım talimatında "Püskürtme hortumunu kondens suyu çıkış borusuna yerleştirin" diyor. Bunu kendim yapabilir miyim? Forumda başka bir yerde klima kanallarından içeri sıkılacağını ve 5 dakika soğukta-5 dakika da sıcakta çalıştırılacağını belirtmiş bir arkadaş. Uygulaması böyle midir? Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Bende de ilk calistirmada sicakkken bildigin toz kokusu sogukken farkli bir koku geliyor.boyle 10-15 saniye sonra kayboluyor.bu temizleme aparati alip hortumu ile iyice icine sikilanlardan kullanip polen filtresini degiatirsek problem kaybolur mu aceba? Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Sizin sorun polen filitresi degisimi ile duzelir gibi Him.bi deneyeyim o zaman.tsk ederim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 ben lineam hortumlu olanlardan kullanmış ve köpüğün istenmeyen yere gitmesi sonucu beyin arızasıyla karşılaşmıştım.yarım tüp 2012 den beri evde duruyor. ben de gaz püskürtenlerden alıp kullanmak istiyorum.bu ürün-marka hakkında bilgisi olan var mı. http://www.hepsiburada.com/mafra-antibakteriyel-arac-klima-dezenfektani-odorbact-pm-otvr1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 ben lineam hortumlu olanlardan kullanmış ve köpüğün istenmeyen yere gitmesi sonucu beyin arızasıyla karşılaşmıştım.yarım tüp 2012 den beri evde duruyor. ben de gaz püskürtenlerden alıp kullanmak istiyorum.bu ürün-marka hakkında bilgisi olan var mı. http://www.hepsiburada.com/mafra-antibakteriyel-arac-klima-dezenfektani-odorbact-pm-otvr1 Atas airclim çam veya nane tavsiye ederim 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Atas airclim çam veya nane tavsiye ederim Atas airclim çam veya nane tavsiye ederim Link alalim Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Nisan 2016 Paylaş 13 Nisan 2016 Buyur abi http://www.erdemboya.net/ATAS-AIRCLIM-KLIMA-VE-ARAC-ICI-DEZENFEKTANI-CAM-150-ML,PR-148.html Ya eve gelirken bauhaus tan aldim,uyguladim,dayanamadim 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Buyur abi http://www.erdemboya.net/ATAS-AIRCLIM-KLIMA-VE-ARAC-ICI-DEZENFEKTANI-CAM-150-ML,PR-148.html Ya eve gelirken bauhaus tan aldim,uyguladim,dayanamadim Arexons neo biocid. Cok guzel naneli sakiz gibi kokuyo Diyelim bu ürünü kullandık. İşlem bitince camlarda, göstergelerde ve diğer parlak yüzeylerde leke kalıyor mu? Silmek lazım mı? Girmemesi gereken yerlere girme ihtimali var mı? (Gösterge paneli içine, teyp ekranı arkasına vs?) Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Size bu üründen tavsiye ediyorum,devamlı kullanırım aracımda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts