Burak Polat 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 arkadaşlar 2009 model 1.4 tdci yeşil renk fiesta aracımı satılığıa çıkardım. bir alıcı geldi kaportasına baktırıyordu. tabi ben aracımdan eminim 2 parça boyası olduğunu biliyorum çünkü ben de kontrol ettirip aldım o boya rengi de kalan kısımdan ayırt edilebiliyor zaten. neyse kaportacı o ölçüm cihazıyla bakarken aracın her yerinde boya normalden kalın çıkıyor, 230-260 civarında, değişen oynanan parça yok diyor kaportacı ama boya kalın çıkıyor. ben aracın ikinci sahibiydim önceki sahibinden alırken kontrol ettirdm aynı şekilde sıkıntı olmadan aldım. şimdi sorum bu boya neden kalın çıkar, ben araçta gerçekten boya olmadığını biliyorum,(hadi bi ihtimal bırakayım, olmadığını düşünüyorum diyelim) bu kalınlık neden olabilir, aracım bu parlak yeşil renkten ve aslında boya folyoya benziyor biraz ufak bi soyulma olmuştu bagaj kapağnda orda görmüştüm bu yüzden boya kalın çıkıyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Cihazda bozuk olabilir, başka yerde yada serviste takasa vereceğim diye söyleyip baktırın bence... Yorum bağlantısı
Misafir 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 arkadaşlar 2009 model 1.4 tdci yeşil renk fiesta aracımı satılığıa çıkardım. bir alıcı geldi kaportasına baktırıyordu. tabi ben aracımdan eminim 2 parça boyası olduğunu biliyorum çünkü ben de kontrol ettirip aldım o boya rengi de kalan kısımdan ayırt edilebiliyor zaten. neyse kaportacı o ölçüm cihazıyla bakarken aracın her yerinde boya normalden kalın çıkıyor, 230-260 civarında, değişen oynanan parça yok diyor kaportacı ama boya kalın çıkıyor. ben aracın ikinci sahibiydim önceki sahibinden alırken kontrol ettirdm aynı şekilde sıkıntı olmadan aldım. şimdi sorum bu boya neden kalın çıkar, ben araçta gerçekten boya olmadığını biliyorum,(hadi bi ihtimal bırakayım, olmadığını düşünüyorum diyelim) bu kalınlık neden olabilir, aracım bu parlak yeşil renkten ve aslında boya folyoya benziyor biraz ufak bi soyulma olmuştu bagaj kapağnda orda görmüştüm bu yüzden boya kalın çıkıyor olabilir mi? Bence cevap burada! Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Araçta kaplama varsa ve kaportacı bunu anlamadıysa bıraksın işi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 (düzenlendi) Kaplama varsa bu anlaşılmıyorsa.... bunu farkettim ama ihtimal veremiyorum, o yüzden yazmadım bunu daha dükkana girmeden boyacının anlaması lazımdı çünki.... Soyulma olan bölgede alttan ne çıktı, vernik soyulması falan değil değilmi..... 14 Nisan 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gök 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 kaplama var ise ve boyacı bunun üzerinden ölçüyorsa mesleği bırakmalı Yorum bağlantısı
Erol Güven 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Bence fabrikasyon kalın olabilir sıkıntı etmeyin. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Folyo yok , folyoya benziyor diye anladım ben. Sanırım bagaj kapağı boyanmış şimdi de boya kenardan atıyor. Başka bir yerde ve mümkünse oto ekspertizcilerde baktırın.Kaportacılara pek güvenemiyorum ben. 2006 model fiestayı satarken boyalı yerlere boyasız ,boyasız yerlere de boyalı demişti. Sonra alıcıya başka bir yere göster yada vazgeç araçtan demiştik. 3 Parça boyalı çıktı en son ekspertizcide gösterdiğinde ,yalancı olmaktan kurtulmuştuk Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Bazı araçlarda boya aşamasında hata olursa fabrikada tekrar boyanıyormuş, bu yüzden 2 kat boya atılıyor ve değerlerde fazla çıkıyor. Benim aracımda expertizde böyle çıktı, daha sonra araştırdığımda ve Otosan'a mail attığımda yukarıdakine benzer bir açıklama yaptılar, Şu anda aracımda boya yok ama benim de sizin gibi değerleri fazla ve o boya atmaları bende de var, sanırım çift kat boya atıldığından taş falan gelince boya atıyor. (Bu benim yorumum) Ancak bir kaç servisin dediği, "Satarken servis boya kalınlığını belirtiyor belirtmiştir." dediler. Aldığım kişi ilk sahibiydi haberim yok diyor tabi Yorum bağlantısı
Rifat Şeker 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Başka bir yerde başka bir cihazla baktırın. Ben geçenlerde kendi aracımdan emin olmak için 2 ayrı cihaz ile denedim. 1 cihaz beni haklı çıkartırken diğeri farklı şeyler söylüyordu. Yorum bağlantısı
Erkan Uygur 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 2011 focus'um var aynı olay benimde basıma geldi.Çağlar abi baktı hatta.İlk önce araç boyalı sandı ancak boya heryerde aynı değeri veriyor kalın boya atılmış. Bir avantajı var pasta attırmak istersen sorun olmuyor 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 2011 focus'um var aynı olay benimde basıma geldi.Çağlar abi baktı hatta.İlk önce araç boyalı sandı ancak boya heryerde aynı değeri veriyor kalın boya atılmış. Bir avantajı var pasta attırmak istersen sorun olmuyor Kalınlığa güvenip pastayı bol atarsanız vernik gider boya ile baş başa kalırsınız Sonuçta pastayı boyaya değil verniğe atıyoruz dikkat etmenizi öneririm.Ölçtüğünüz kalınlık toplam kalınlık, yani vernik kalınlığını bilmeden pastayı bol atmayın tavsiye. 1 Yorum bağlantısı
Burak Polat 14 Nisan 2016 Yazar Paylaş 14 Nisan 2016 arkadaşlar öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. araçta folyo yok kendi boyası, bahaj kısmını hafifçe bi yere çarpmıştım o yüzden tampon kısmında soyulma oldu altı siyah plastik. hani usta bakıyor araçta herhangi bir değişme oynama çekiç vs yok ama cihaz boya kalınlığını 230 240 gösterince boya var gibi duruyo diyo haliyle alıcı da işkilleniyo biz de kendimizden şüphe duyuyoruz. şu an marmaristeyim ustaların çok iyi olmadığını düşünüyorum ankarada kendim alırken baktırdm 2 parça boyalı çıktı sonra da bişey olmadı ama işte alıcıya anlatamıyoruz durumu. 2009 yeni kasa fiestaların yeşil rengini biliyorsunuzdur, biraz parlak değişik bir renk aklıma gelen iki ihtimal ya boyanın kendinde bu şekilde bir sıkıntı var ya da fabrikada kalın atıldı. neyse bakalım yarın bir ustaya da kendim göstereceğim en azından insanlara mahçup olmayalım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Nisan 2016 Paylaş 14 Nisan 2016 Folyoya benzer olan şey vernik bence Yorum bağlantısı
Burak Polat 15 Nisan 2016 Yazar Paylaş 15 Nisan 2016 arkadaşlar bugün aracımı işten anladığını bildiğim bir ustaya götürdüm. usta kontrol etti, her araçta 100 150 180 vs çıkacak diye bi kural yok boya kalın atılmış olabilir, fabrika boyası ile sonradan atılmış boya ayırtedilebilir aracınızda boya yok dedi. ben de özellikle aletten ziyade gözlemle vs yaptığı inceleme ile yorum yaptığı için açıklamasıyla tatmin oldum 2 Yorum bağlantısı
Oğuz Varhan 17 Nisan 2016 Paylaş 17 Nisan 2016 (düzenlendi) Konuyla alakası ne kadar var bilmiyorum da 2006 model mercedes vito aracı satarken kaportacının birisi abi bunun ön çamurluklar boyanmış dedi bende daha 16 yaşında abi oralar plastik zaten demiştim. Kaportacılara her zaman güven olmaz iyi ustalar alınmasın SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 17 Nisan 2016 tarihinde Oğuz Varhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Nisan 2016 Paylaş 17 Nisan 2016 her yeri eşit ise zaten elde boyanamaz o rakama. fabrikasyon kaın boyadır. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Arkadaşın aracını satarken, alıcının götürdüğü ekspertiz merkezi makine ile cam tavanı ölçmeye kalktı.. Tavan komple boyalı, makine bile ölçemiyor kaç kat atmışlarsa demişti.. 4 Yorum bağlantısı
Hakan Çulcu 20 Nisan 2016 Paylaş 20 Nisan 2016 Elektrik kırmızısı Fiesta var. Alırken o boya kalınlığı ölçen aletle bakmıştık. Boya kalın çıkıyordu. Bu tarz farklı renklerde ölçümler yüksek çıkabiliyor demişlerdi. Yeşil renkte de o yüzden boya kalın çıkmış olabilir. O renkler kapatmıyor da daha çok boya vuruyorlar herhalde fabrikada Geçen kaput çiziklerine pasta yaptırırken araç biraz boya verdi dedi usta. Kırmızı boya olduğundan çizilen yerlerdeki boya artıklarıdır dedim önemsemedim. Acaba boya kalın diye mi boya veriyor? Daha önce böyle bir renk verme durumuyla karşılaşan oldu mu? Yorum bağlantısı
Can Çelik 1 Mayıs 2016 Paylaş 1 Mayıs 2016 Ford boyaları kalın oluyor diye biliyorum bunu sorun etmeyin zaten boyanan parça her şekilde belli olur yada değişime uğrayan parça iyi bir usta ile fark edilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Levent Onder 1 Mayıs 2016 Paylaş 1 Mayıs 2016 Arkadaşlar Ford etis ten aracın üretildiği yere ve boya malzemesine bakın en kesin sonuç o. mesela valencia ya da brezilya da boya kalınlığı farklı. special order paint ya da extrior paint solid vb uygulamalar aracın boya kalınlığını etkiliyor. Valencia Plant Built Less Special Equipment Package Less Marketing Flex Prep Pack Less Sales Badge Less Special Order Paint Less SVO Application/Label Marketing Level 1 Less Dress Up RSO (-) SVP Less SIP Exterior Paint - Solid Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs 2016 Paylaş 1 Mayıs 2016 Less dediği yok anlamında olabilir ? boya kalınlıkları markdan markaya ticariden husisiye fark eder. fabrikalar arası fark etmez. İnsan eli her yere + - 10/20 fark ile atamaz. her yer aynı çıkıyorsa boya fabrikasyondur ve 230 lar çıkmış ise çift kat boya olabilir. Bu orjinal demektir de bunu anlayacak adam yok ekspertiz piyasasında. sağlaaaamm bir boya korumada da şahsen 210 a kadar gördüm. bunu teşhis etmek te biraz kırık kafa gerekritio 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts