Vatan Çelikgün 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Herkese Merhabalar; Yaklaşık 2 aydır planladığım ama bir türlü gerçekleştiremediğim motor ve şanzıman takozu yenileme işlemini nihayet cumartesi günü gerçekleştirmiş bulunuyorum. Öncelikle sunuda belirteyim takozları yenileme nedenim aracı çalıştırırken ve stop ederken aşırı sarsıntılı olması ve rölanti anında titreme olması idi. Sonuç olarak çıkan takozları incelediğimizde bariz deformasyonlar gördük ama sanırım takozlar biraz daha idare ederdi. Motordaki sarsıntıda çok büyük değişimler olmadı yine sallanıyor sadece şiddetinde biraz azalma oldu o kadar. Rölantideki titreme olayı ortadan kalktı diyebilirim şu an aracımda dizel araçlara mahsus olan çok ama çok hafif bir titreme var. Asıl beni şaşırtan aracın sesindeki değişim oldu. Daha önce aracımda gürültülü olarak gır,gır,gır diye çalışan dizel motor şu an bariz sessizleşti acaba psikolojik mi diye soruyorum kendi kendime ama zannetmiyorum seste bariz fark var. Merak eden olursa diye belirteyim. Bu işlemin bana toplam maliyeti 300 tl oldu 90 TL şanzıman takozu 160 TL motor takozu 50 TL işçilik Motor takozu kesinlikle orijinaldi ama şanzıman takozundan emin değilim . Özellikle takozların değişimi motor sesine yansır mı bu konuda yorumlarınızı rica ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 motor takozu boştayken araca gaza bastığınızda bile küt küt die vuruntu yaptırır. Yorum bağlantısı
Mehmet Boylan 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 benim arabada da gır,gır,gır sesi cok fazla 2011 fusıon 1.4 tdcı daha 28.000 de motor takazunu degiştirsem fark olurmu acaba Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 benim arabada da gır,gır,gır sesi cok fazla 2011 fusıon 1.4 tdcı daha 28.000 de motor takazunu degiştirsem fark olurmu acaba Motor takozu 28,000 km.kullanım ile eskiyecek bir parça değil. Dizellerin hepsi gır gır sesi çıkarır ama az ama çok. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Benim 130 binde stop ederken arabadan düşeceğim, değişme vakti gelmiş sanırım Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 19 Nisan 2016 Paylaş 19 Nisan 2016 Benzinli Focus sahibiyim ikisi de değişti. Pek bir değişim oldu diyemem. Bu parçalar dizellerde daha çabuk aşınıyor ve fark ettiriyor sanırım. Bizim benzinli motorlar güçsüz kalıyor biraz Yorum bağlantısı
Burak TONĞA 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 2007 TDCI focus cvt var bende stop ederken rölantide baya yüklü bir sarsıntı oluyor stop ederken arasıra motor tam stop sırasında gıcır gıcır ses geliyor sanıyorum sağ kulak yapıyor. sizin sorunda böyle bir şey miydi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Hızlı kullanan biriyseniz. Yol tutuşun da arttığını göreceksiniz. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts