mehmet çağlayan 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Arkadaşlar, 2001 model mk3 aracım ghia şöför kapısında ki kapı kilitleme mandalına basınca bütün kapıları kilitlemiyor içeride ki bagaj tuşu bagajı açmıyor birde bagaj kapagunda ki duğme de açmıyor kumandayla açıyorum. Bagaj kağıpısı neyse de merkezi kilit olmayışı olmuyor yardım edebilecek olan var mı SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Feriz AY 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Mehmet bey.aracın içerisine binin ve kumandadan açma ve kapama tuşuna aynı anda basın ve dörtlüler yanıncaya kadar bekleyin. Sonra kumandadan kilitleme yapın.benim ki 2002 mondeo.1ncide 3 kapı,2 ci bastığımda şoför kapısı kilitleniyor. Discovery cihazımdan gönderildi Yine olmazsa,elektrikçide şoför kapısı içerisinde kahverengi soketleri değiştirin. Discovery cihazımdan gönderildi Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Arkadaşlar, 2001 model mk3 aracım ghia şöför kapısında ki kapı kilitleme mandalına basınca bütün kapıları kilitlemiyor içeride ki bagaj tuşu bagajı açmıyor birde bagaj kapagunda ki duğme de açmıyor kumandayla açıyorum. Bagaj kağıpısı neyse de merkezi kilit olmayışı olmuyor yardım edebilecek olan var mı SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Sürücü kapı kilitinin içindeki soketler bozuk. Yorum bağlantısı
Alp Albostan 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 Selam arkadaşlar yeni konu açıp kalabalık etmek istemedim. 2006 MK3 aracımda kapıyı uzaktan kumandayla kapadığımda arada sırada tüm kapılar kilitlenip tekrar açılıyor. Sürücü kapısından anahtarla kilitleyince tüm kapılar sorunsuzca kilitleniyor ve tekrar anahtarla açtıktan sonra sanki sorun yokmuş gibi uzaktan kumanda ile normal şekilde kilitlenip, açılıyor. Sizce sorun ne olabilir ? Yorum bağlantısı
Kemal Mert 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 Selam arkadaşlar yeni konu açıp kalabalık etmek istemedim. 2006 MK3 aracımda kapıyı uzaktan kumandayla kapadığımda arada sırada tüm kapılar kilitlenip tekrar açılıyor. Sürücü kapısından anahtarla kilitleyince tüm kapılar sorunsuzca kilitleniyor ve tekrar anahtarla açtıktan sonra sanki sorun yokmuş gibi uzaktan kumanda ile normal şekilde kilitlenip, açılıyor. Sizce sorun ne olabilir ? Kumandayı kontrol ettirin pili zayıflamış olabilir veya düğmeleri işlevini yitirip kendiliğinden basıyor olabilir, eğer sadece kilitlemede sorun oluyorsa açarken sorun olmuyorsa elektronik arızası vardır, bilgisaya bağlanıp hatanın nereden kaynaklandığına bakılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ergun Mutlu 27 Mayıs 2016 Paylaş 27 Mayıs 2016 Usta bende aynı sorun var şoför kapisini actim ama soketler neresinde kilitin icindemi bulamayinca fazla karistirmadim Kilite giren sokette sorun yok kontrol ettim.. Yorum bağlantısı
Tuncay Yıldırım_2 7 Haziran 2016 Paylaş 7 Haziran 2016 Bende bu konuyla alakali bir başlık açmayı düşünüyordum ama bu konuyu görünce buraya yazmaya karar verdim Benim mondininde kilitlerinde sıkıntı mevcut. 1.sag on kapı ve sol arka kapı kumandadan hiç bir şekilde ne kilitleniyor nede açılıyor tamamen el yordami ile kitleyip açıyorum 2. Sol on ve sağ arka kapılar ise kumandayla açılıyor ancak kilitlemeye gelince kilitliyor ve tekrar açılıyor yani kilitlemiyor bu iki kapiyida anahtarla kitlemek zorunda kaliyorum (ha bu arada birinci maddede bahsettigim iki kapı anahtarlada kilitlenmiyor) 3. Bütün kapilarim sıkı sıkı kapalı olmasına rağmen de (iki kez başıma geldi) kapı açık uyarısı alıyorum bagaj kapağını açıp kapatinca da uyarı gidiyor . Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim kapıları elle açıp kilitlemekten sıkıldım artık. GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ergun Mutlu 7 Haziran 2016 Paylaş 7 Haziran 2016 Kolay gelsin usta ben ayni sorunlarla baya uğraştım artik oyle kaldi kullanıyorum. . Bence çözümü serviste pc ayarlamasi eğer kilitlerde bi ariza yoksa ariza ise sanayide iyi bir ustaya halletirebilirsin Benim aracim yurtdışında bulunduğum yerde tamirini yapacak servis yok ancak kendimiz.. 1 Yorum bağlantısı
Murat Cakir 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 Arkadaslar merhaba, 2007 makyajli MK3 dizel aracimin sag arka kapisi merkezi kilittten kilitlenmiyor ve ic kapi acma kolunun uzerindeki metalik dilde ileri itilemiyor.Yani merkezide kilitlenmiyor manuelde...Bugun parcayi komple soktum temizledim ,elektrik verdigimde motorun dondugunu gordum ancak toplayip teli takip kumandadan kilitledigimde yine aynisi oldu ve metalik dil yine ileri itilmiyordu..Motoru söküp temizledim komurleri biraz azalmis ama sonucta donuyo,ustalara sorum sorun ne kaynakli olabilir acaba motormu arizali ben bisey anlamadim durumdan .Suan motora giden actuator kablosunu soktum ve manuel kullaniyorum..Yardimlarinizi bekliyorum Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 Murat Cakir yazdı: Arkadaslar merhaba, 2007 makyajli MK3 dizel aracimin sag arka kapisi merkezi kilittten kilitlenmiyor ve ic kapi acma kolunun uzerindeki metalik dilde ileri itilemiyor.Yani merkezide kilitlenmiyor manuelde...Bugun parcayi komple soktum temizledim ,elektrik verdigimde motorun dondugunu gordum ancak toplayip teli takip kumandadan kilitledigimde yine aynisi oldu ve metalik dil yine ileri itilmiyordu..Motoru söküp temizledim komurleri biraz azalmis ama sonucta donuyo,ustalara sorum sorun ne kaynakli olabilir acaba motormu arizali ben bisey anlamadim durumdan .Suan motora giden actuator kablosunu soktum ve manuel kullaniyorum..Yardimlarinizi bekliyorum Yorum bağlantısı
Murat Cakir 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 Komple soktum temizledim yagladim her yerini takinca calismiyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 Murat Cakir yazdı: elektrik verdigimde motorun dondugunu gordum Elektriği nereden verdin, soketini mi taktın ? Yorum bağlantısı
Murat Cakir 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 Evet soketten Mehmet Ozyurek yazdı: Elektriği nereden verdin, soketini mi taktın ? Evet soketten Mehmet bey donuyor ama motor sagliklimi degilmi anlayamadim ,dislide sikintida goremedim ,motorun icinide soktum komurun bi tarafinin biyeri kopmus ama yinede donuyordu sorun omudur degilmidir anlayamadim.Simdi elektrik soketi takili degil manuel olarak sorunsuz calisiyor ancak soketi takip kitledigim anda kapi kitlenmedigi gibi kitlemek icin manuel kilit dili katiyen ileri gitmiyor Yorum bağlantısı
Orhan Karadağ 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 kapı kilitlerin mekanizmasında en büyük sorun, switch lerdir.motorlarda pek sorun olmuyor.kilit ,açma ve kapatma esnasında ,dönüşleri sağa ve sola sınırlıyan switch lerdir. switch leri dikkatli bir şekilde çıkarıp , temizlenmesi kolonya ile de olur.çözüm olacaktır.yapmiştim burdada yapanlar var: https://talkford.com/community/topic/191172-remote-central-locking-and-wd40/ Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 Murat Cakir yazdı: Evet soketten Evet soketten Mehmet bey donuyor ama motor sagliklimi degilmi anlayamadim ,dislide sikintida goremedim ,motorun icinide soktum komurun bi tarafinin biyeri kopmus ama yinede donuyordu sorun omudur degilmidir anlayamadim.Simdi elektrik soketi takili degil manuel olarak sorunsuz calisiyor ancak soketi takip kitledigim anda kapi kitlenmedigi gibi kitlemek icin manuel kilit dili katiyen ileri gitmiyor Bence motor gücünü kaybetmiş. Boşa çalışıyor ama yüke binince çekemiyor. Bir kilitçi görsün, muhtemelen sadece motor değişimi ile onarılabilir. Bu imkanı bulamazsanız komple kilit bulmanız gerekir. Yorum bağlantısı
Murat Cakir 19 Nisan 2020 Paylaş 19 Nisan 2020 Orhan Karadağ yazdı: kapı kilitlerin mekanizmasında en büyük sorun, switch lerdir.motorlarda pek sorun olmuyor.kilit ,açma ve kapatma esnasında ,dönüşleri sağa ve sola sınırlıyan switch lerdir. switch leri dikkatli bir şekilde çıkarıp , temizlenmesi kolonya ile de olur.çözüm olacaktır.yapmiştim burdada yapanlar var: https://talkford.com/community/topic/191172-remote-central-locking-and-wd40/ Switch dediginiz nedir ,ben nerede oldugunu anlayamadim foto vs varmi acaba size zahmet Mehmet Ozyurek yazdı: Bence motor gücünü kaybetmiş. Boşa çalışıyor ama yüke binince çekemiyor. Bir kilitçi görsün, muhtemelen sadece motor değişimi ile onarılabilir. Bu imkanı bulamazsanız komple kilit bulmanız gerekir. Banada oyle geliyor Mehmet bey ancak manule kilit dilinin harkeetini bozuk motor engelleyebilirmi ona takildim Yorum bağlantısı
Murat Cakir 20 Nisan 2020 Paylaş 20 Nisan 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Bence motor gücünü kaybetmiş. Boşa çalışıyor ama yüke binince çekemiyor. Bir kilitçi görsün, muhtemelen sadece motor değişimi ile onarılabilir. Bu imkanı bulamazsanız komple kilit bulmanız gerekir. Bugün yeni motor sipariş ettim , bi deneyeceğim gelişmeleri yazarım Mehmet Bey yardımınız için teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Murat Cakir 22 Nisan 2020 Paylaş 22 Nisan 2020 Orhan Karadağ yazdı: https://hizliresim.com/juLxjI Teşekkürler ,daha önce söktüğümde bunları kontak temizleyiciyle temizlemiştim değişen bişey olmamıştı..Bugün motor geldi yarın değiştireceğim sonucu burdan yazarım.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Nisan 2020 Paylaş 22 Nisan 2020 Murat Cakir yazdı: Bugün motor geldi yarın değiştireceğim sonucu burdan yazarım.. Kendin takabiliyorsun değil mi ? Yorum bağlantısı
Murat Cakir 16 Temmuz 2020 Paylaş 16 Temmuz 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Kendin takabiliyorsun değil mi ? Mehmet bey kusura bakmayın biraz geç yazdım evet ancak dün vaktim oldu ve motoru değiştirdim..Motoru değiştirince hiç bir sorun kalmadı ilk günkü gibi çalışıyor...Eski motoru 12v bağlayıp denediğimde 5 sn filan çalıştıktan sonra durdu ve bir daha çalışmadı... Orhan Karadağ yazdı: Bunları kontak spreyle yeniden temizledim ,motoru değiştirince düzeldi ilginize teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts