İçeriğe Yönlendir

Aşırı Benzın Tüketimi

Bayram Kaya

Recommended Posts

Bayram Kaya

s.a arkadaşlar 94 model 1.6 clx arac sahıbıyım sıralı sıstem lpg var aracımda .kucuk tup full doldugunda 65 tl cıvarı gaz alıyor ve depoyu olddurunca 30 tllıkte benzın alıyorum .aracımı sadece işe gelıp gıtmekte kulalnıyorum .60 tlık gaz ve 30 benzın bır hafta tam olarak yetıyor .bu 30 tllık benzn neden bu kadar cok yakıyor bır turlu cozemdım nerde ıse yar yarıya gıdıyor.servısete lpg sıne baktırdım gecıs surecını nerde ıse sıfıra cektı adam marstan 10 sn sonra lpgye gecır beu benzın nereye gıdıyor bır turlu cozmedım.bunun sebebı ne olabılır sızce 

Yorum bağlantısı

s.a arkadaşlar 94 model 1.6 clx arac sahıbıyım sıralı sıstem lpg var aracımda .kucuk tup full doldugunda 65 tl cıvarı gaz alıyor ve depoyu olddurunca 30 tllıkte benzın alıyorum .aracımı sadece işe gelıp gıtmekte kulalnıyorum .60 tlık gaz ve 30 benzın bır hafta tam olarak yetıyor .bu 30 tllık benzn neden bu kadar cok yakıyor bır turlu cozemdım nerde ıse yar yarıya gıdıyor.servısete lpg sıne baktırdım gecıs surecını nerde ıse sıfıra cektı adam marstan 10 sn sonra lpgye gecır beu benzın nereye gıdıyor bır turlu cozmedım.bunun sebebı ne olabılır sızce 

Benzin gerçekten bitiyor mu? Göstereden takip ettiğiniz kadarı ile mi bittiğini düşünüyorsunuz? Belki depoda benzin duruyordur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Sıralı sistem ise belirli bir süre benzinde gider araç bu nedenle araç benzinde tüketmektedir.tüp ayar ısısı yüksekse ( ne olduğunu bende tam bilmiyorum )

lpg ye geç geçiyor olabilir aracınız. ben kışın çokk benzin yaktım işe gidişim 10-15 dk sürüyor  tam işe yaklaşıyorum tüpe öyle geçiyordu. düz yol birde motor büyük olunca kolay kolay ısınmıyordu.

benim tahminim bu yönde

tarihinde Veli Uncu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

30 liralık benzin yaklaşık 7 litre ediyor motor çalışma sıcaklığına gelene kadar benzinli çalıştığına göre ş.içi kullanımda aşırı tüketim var diyemeyiz bence..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

30 liralık benzin yaklaşık 7 litre ediyor motor çalışma sıcaklığına gelene kadar benzinli çalıştığına göre ş.içi kullanımda aşırı tüketim var diyemeyiz bence..

Km bilmeden bu yorumu yapmak sağlıklı değil. Misal, bende 30-32 lt lpg ile 1 hafta gezebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Gökhan bey haklısınız yaşadığı yer olarak Ankara görünce o şekilde yorum yaptım..

Yorum bağlantısı
Bayram Kaya

ilğımız ıcın sağ olun arkadaşlar durumu su sekıl ızah edeyım ıs yerım ev arası mesafa 17 km yanı gunde 34 km toplam yol yapmaktayım bu yolun buyuk bır bolumunu cevre yolundan devam edıyorum yanı en fazla 6 7 kere dur kalk yapmakatayım .ilk çalıştırma esnasındakı lpgye ceiş surecı cok cok kısa marsı cevırdıkten yaklasık maksımum 15 sn lpgye gecıs oluyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...