Hüseyin Vuruşkan 23 Nisan 2016 Paylaş 23 Nisan 2016 Merhaba sevgili forum ailem 2008 Punto aracıma, hali hazırda her gün isteyen ve vermediğim için gönül koyan arkadaşım var. Pazartesi öğlen 26.5 hazırladım ver diyor bende tamam araba ayarlayayım dedim... Malum bu 1-2 hafta içinde baba olacağım, hâlâ alışamadım bu kelimeye ama Punto bagajı küçük geliyor. Başka hiçbir memnuniyetsizliğim yok... Linea alacağım diye birkaç arkadaş ortamında söyledim. Herkes deli misin alma araba değil filan diyorlar. Bakış açısıdır ama ben Punto ile alt yapı, motor, iç mekan aynı diye biliyorum. Yani uzun lafın kısası; Punto beni kesiyor, Linea kesmez mi? Temizini denk getirdikten sonra, Linea ne açıdan Punto'nun gerisinde kalabilir? 1.6, 6 ileri, 4 cam otomatik, bagajı büyük, çelik jant, sis farı, esp, şöyle biraz dolu bir arabaya ortalama 5-6 BİN TL farkla değmez mi? Yanlış mı düşünüyorum? Bana akıl verin, onaylarsanız pazartesi Punto verip, Linea alayım. Şimdiden Teşekkürler.... Yorum bağlantısı
Erkam Elma 23 Nisan 2016 Paylaş 23 Nisan 2016 Lineanin 1.3 ünü 3.5 yıl kullanan biri olarak en dolusu ve 1.6 sı olmak şartıyla halihazırda Fiata olan aşinalığınız gözönünde bulundurulursa evet diyorum 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan 23 Nisan 2016 Yazar Paylaş 23 Nisan 2016 Eğer Linea 1.6 ise alınır. Hayrettin abi kısmet olursa 1.6 ve Emotion Plus bakıyorum. Neredeyse aynı fiyatları zaten. Ben karoser ve malzeme kalitesi açısından fark var mı, niye bu kadar kötülüyorlar onu anlamadım 2 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 23 Nisan 2016 Paylaş 23 Nisan 2016 1.3 mj punto kendi arabamızdı. 1.4 120hp bir lineayı da uzun yolda 4000 km kadar kullanma fırsatım oldu. Linea konfor ve performans olarak daha iyiydi. 6 vites olsa keşke dedim 5 vites az gelmiş o linealara. Gerçi linea emotiondu bir de motoru farklıydı daha iyi olması normal zaten. Değerlendirirseniz 1.4 turbolu motorlara da bakabilirsiniz. Lpg ile de uyumluymuş diyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2016 Paylaş 23 Nisan 2016 Merhaba sevgili forum ailem [emoji14]2008 Punto aracıma, hali hazırda her gün isteyen ve vermediğim için gönül koyan arkadaşım var. Pazartesi öğlen 26.5 hazırladım ver diyor bende tamam araba ayarlayayım dedim... Malum bu 1-2 hafta içinde baba olacağım, hâlâ alışamadım bu kelimeye ama Punto bagajı küçük geliyor. Başka hiçbir memnuniyetsizliğim yok... Linea alacağım diye birkaç arkadaş ortamında söyledim. Herkes deli misin alma araba değil filan diyorlar. Bakış açısıdır ama ben Punto ile alt yapı, motor, iç mekan aynı diye biliyorum. Yani uzun lafın kısası; Punto beni kesiyor, Linea kesmez mi? Temizini denk getirdikten sonra, Linea ne açıdan Punto'nun gerisinde kalabilir? 1.6, 6 ileri, 4 cam otomatik, bagajı büyük, çelik jant, sis farı, esp, şöyle biraz dolu bir arabaya ortalama 5-6 BİN TL farkla değmez mi? Yanlış mı düşünüyorum? Bana akıl verin, onaylarsanız pazartesi Punto verip, Linea alayım. Şimdiden Teşekkürler.... Punto italyan, linea yerli. Sedan ve rakibi bol arac oldugu icin malzeme kalitesinde hb kardesine taninan tolerans taninmiyor nedense. Sen punto kullandigin icin sende farkeden birsey olmayacak, direksiyon disinda. 1.6 multijet olursa motor farki zaten basini dondurur. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 23 Nisan 2016 Paylaş 23 Nisan 2016 Hayrettin abi kısmet olursa 1.6 ve Emotion Plus bakıyorum. Neredeyse aynı fiyatları zaten. Ben karoser ve malzeme kalitesi açısından fark var mı, niye bu kadar kötülüyorlar onu anlamadım Kötüleyenler büyük ihtimalle 1.3 kullananlardır diye düşünüyorum. Senin almak istediğin 1.6 ve dolusu onu gözden kaçırıyor olabilirler, yada bütün Line'ları 1.3 gibi düşünüp göre değerlendiriyorlar. 3 Yorum bağlantısı
Osman Uslu 23 Nisan 2016 Paylaş 23 Nisan 2016 1.6 alacağım diyorsunuz o zaman linea olur. Yanılıp şaşıpta 1.3 ünü almayın sakın. 1.3 dizel multijet olanını (2014) kullanma fırsatım oldu ve hiç memnun kaldım. motorundan gelen o ses beni kendinden soğutmaya yetti. Malzeme kalitesinin değişeceğini pek sanmıyorum puntoya göre ama dediğim gibi madem 1.6 düşünüyorsunuz bence oluru var. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Ikiside ayni araçlar aslında. Emotion plus zaten ic mekan olarak cok kaliteli ve dolu. 1.6 mjet de deli fişek. Samsung Galaxy Alpha cihazimdan Tapatalk kullanılarak gönderildi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 1.6 multijet acayip motor,emotion plusların iç konsolları falan da daha farklı oluyor ve keyifli oluyor. 1 hafta kiralık 1.3 en boşunu kullandım iç konsolun sevimsiz görüntüsü ve 1.3 ün iğrenç sesi yalıtım eksikliği yüzünden içeride, araba yolda geziniyor. Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 3 sene(2011 Kasim'a kadar olmasi lazim) dizel otomatik, zamaninin en dolu Linea'sini kullandik esimle, hic utandirmadi, servise bakimlar haricinde bir defa sol arka far yanmadigi icin goturdum (kronik gibi, pek cok Linea'da goruyorum hala). Grande Punto'dan sonra genis bagaj ve dusuk yakit tuketimi sizi rahat ettirecektir 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Hakkından hayırlısı olsun Hüseyin, Şahin abine de bir sor istersen sana anlatsın 1 Yorum bağlantısı
Adem Kazıl 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 1 yıl kullandım 2010 model 1,3 multijet 90 hp bağaj desen çok geniş kesinlikle üzmez performansda 1 vites sağır gibi kalkışlarda 2 attınmı şahlanır 2012 yılından sonra 95 hp ler çıktı performans olarak bir tık daha öndeymiş benim focusa kafa tutuyorlar 1,6 multijet gereksiz bence vergi yakıt vs. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Neticede çocuk için değiştiriyorsunuz performans ilk sırada olmamalı diye düşünüyorum.1.3 Mjet emo.modelini 6 yıldır kullanıyorum ve bu süre içerisinde 130 bin km yol yaptım.Benim beklentilerimi karşıladı.Motor hacminin getirdiği vergi avantajı,parça ve bakım maliyetleri hesap edildiğinde F/P oranı yüksek.Aracın boyuna göre eninin dar olması 1.6 güçlü motorla bence dezavantaj olarak görülebilir.Çekmeme,bayılma vb gibi yorumlar, kullanan kişilerin bir üst sınıf araçtan sonra mukayese yapmalarından dolayıdır bence.4 kişilik bir aileyiz ve Karadeniz,ege,marmarayı baştan uca klimayla gezdik bir çekmeme veya sollamada kesilme falan yaşamadık. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Linea olur hele 1.6 olduktan sonra tadından yenmez. Yorum bağlantısı
Recommended Posts