İçeriğe Yönlendir

Araba Beyaz Mavi Karisimi Duman Atiyor

Omer Cetin

Recommended Posts

Omer Cetin

Merhaba abiler,

Arabam bu aralar devamli duman atiyor. Ortalik dumana bogulmuyor fakat pekte hosuma gitmiyor duman atmasi.

Arabam dizel, yagini 8000km önce degismistim. Turbo borusunun birinde delik vardi, onu degistim. Hava sesi gibi bisey geliodu o yuzdende yakit yuksekti degistirdim duzeldi yakit birazcik. 100km 13 14L den 16'ya yukseldi.

Arabanin cekisinde bi sorun yok. Sizde bu duman neden kaynaklaniyordur?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

araç 1.6 dizelmi. eğer 1.6 dizel 13 litre yakıyorsa binmeyin hiç sanayiye çekin direk

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Mrb

benim arkadaşımın da başına gelmişti aynı sorun yanlız onun sorunu ş.dışında bir yerden mazot aldıktan sonra başladı hatta enjektörün teki çalışmıyordu araba baya sarsıntılı ve dumanlı çalışıyordu, 

Sorunu çözmek için depodaki bütün mazotu bitirdik sonrasında ise yarım depo opet yada shell den alabilirsiniz biz opetten mazot aldık , sonrasında ise 300 ml würth yakıt katkısı aldık depodaki mazot çeyrek seviyesine ulaştığında sorun ortadan kalktı ve şuan hiç bir sıkıntı yok , bunun üzerinede yaklaşık 3000 km yol yaptı.

Bir deneyin isterseniz , tabi bunu denerken aracınızın yağ seviyesinide sık sık kontrol ediniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

13-14 lt 16 lt ye yukselmiş.. çekiş iyi diyorsunuz :) kesinlikle araçta sorun var bu şekilde bence kullanmayın. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Omer Cetin
(düzenlendi)

Dedigim gibi turbo borusunun bitanesi delikti onu degistim duzeldi yakiti 16litreye yukseldi..

Araç 1.6 tdci dizel evet.

Mrb

benim arkadaşımın da başına gelmişti aynı sorun yanlız onun sorunu ş.dışında bir yerden mazot aldıktan sonra başladı hatta enjektörün teki çalışmıyordu araba baya sarsıntılı ve dumanlı çalışıyordu, 

Sorunu çözmek için depodaki bütün mazotu bitirdik sonrasında ise yarım depo opet yada shell den alabilirsiniz biz opetten mazot aldık , sonrasında ise 300 ml würth yakıt katkısı aldık depodaki mazot çeyrek seviyesine ulaştığında sorun ortadan kalktı ve şuan hiç bir sıkıntı yok , bunun üzerinede yaklaşık 3000 km yol yaptı.

Bir deneyin isterseniz , tabi bunu denerken aracınızın yağ seviyesinide sık sık kontrol ediniz.

Saolasin bi deneyim bunu bakalim bisey cikacakmi :)

Yağ yakıyor olabilir.

Olabilir, cunku motor kaputunu actigimda injectorlerin etrafinda biraz yag fiskirmis gibiydi, o delik olan turbo borusunu duzelttikten sonra yag felan göremedim kurumus gitmis hic kalmadi

tarihinde Omer Cetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sizin yol bilgisayarınız 100 km'de tüketilen ortalama yakıt miktarını söylüyor olamaz.

Burada bir yanlış anlaşılma var.

Yükseldiğine seviniyorsanız lt başına gidilen mesafe mi 16?

Nedir yani?

Yorum bağlantısı
Omer Cetin

O soylemiyor ki zaten ben kendim hesap ediyorum full tankla sonuna kadar geldiginde hesapliom iste 16km yapiorum 1litreyle.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Hesaba göre 100 km de 6.25 lt yakıt harcıyorsunuz sıkıntı yok tüketimde. Ama yağını sık sık kontrol edin. Aracınız kaç km de ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...