İçeriğe Yönlendir

1.4 Tdci Fiesta P0133 Hata Kodu ...

Mevlut Pala

Recommended Posts

Mevlut Pala

1.4 TDCİ Fiestamı bugun yakıt ortalamasının fazla olmasından dolayı usta bilgisayara bağladı, P0133 Lambda Sensor 2 arıza kodunu verdi. arkadaşlar bu ne anlama geliyor bilen varmı, başına gelen varmı ....

Usta aracı bırak ben birgün bakcam dedi, servis önemli bir konu değil randevuyu alalım ama bi bakarız dedi... 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

1.4 TDCİ Fiestamı bugun yakıt ortalamasının fazla olmasından dolayı usta bilgisayara bağladı, P0133 Lambda Sensor 2 arıza kodunu verdi. arkadaşlar bu ne anlama geliyor bilen varmı, başına gelen varmı ....

Usta aracı bırak ben birgün bakcam dedi, servis önemli bir konu değil randevuyu alalım ama bi bakarız dedi... 

Aynı hatayı ben de almıştım. Egsoz çıkışında adı lambda (hego veya oksijen olarak da geçer) sensörü vardır. Egsozdan çıkan dumanı koklayarak araç beynine daha az veya fazla yakıt pompalaması için sinyaller gönderir. Eğer bu sensör bozuk ise aracınızın yakıtı artabilir. Ben sıfır sensörü 130 TL ye almıştım. Mk2 kasa Focuslarda bu sensörden 4 adet var. Hepsinin kablosunun uzunluğu ve soketi farklı olabiliyor. O nedenle parça koduna bakıp uygun olanı almanız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Mevlut Pala

Emrah Altun, 05 Ara 2013 - 14:30snapback.png

Konunun deneyimlisi olarak cevaplayayım  :)

Dediğiniz gibi Bosch sensor Fordlar için universal. Sadece soketi aracınıza göre takıp size veriyorlar. Zaten Bu sensörü üreten firma 1-2 tane. Ama fiyat fazla demişler. Ben 150 TL parça 40 TL işçilikle hallettim. Aşağıdaki numarayı arayın parçayı sorun. Bana çok yardımcı oldu sağolsun.

Cenap Bey: 

FC OTOMOTİV

0-212 588 00 32

0-535 708 64 46

AKSARAY/İSTANBUL

Emrah bey yanıtınız için teşekkürler...

Perşembe günü ustaya tekrar götürecem, aslında o da bilmiyo nereye bakacağını (servis dahil). eğer aynı ise, bu verdiğiniz numaraları arayarak halletmeye çalışacam inşallah..

Yorum bağlantısı
Mevlut Pala

araca bugun usta baktı ve bakması gereken bırsuru ıhtımal oldugu için BURSA ford servıs ustası arkadasıymıs onu aradı,

Servıstekı usta: 2011 1.4 TDCI Motorlarda bulunun ve bende arızalı olan o sensoru sonrakı yıllarda FORD ıptal edıp,yenı yazılım atarak aracın o sensorunu kaldırdıgını soyledı. sanayıdekı usta ıstersen ben bu sensoru degıstırırım fakat 2-3 ay sonra tekrar aynı arızayı yapabılır dedı...

Değerli forum uyelerı bu bana pek mantıklı gelmedı, bır bılgınız varsa aydınlamak ısterım.

Eğer motorda bı sensorden kaynaklı hata yada kronık arıza varsa FORDun araçlarını2011den buyana gerı cagırıp yapması gerekmıyormu.Şımdı ben bır ustanın lafı ıle kalkıp o sensoru degıstırmek yerıne ıptal edıp ve beynıne yenı yazılım attırrarak bu sorunu çözmek sizce mantıklı mı????

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...