Nadir Açıkbaş 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 üç hafta kadar önce yetkili ford servisinde bakım+ön fren balata yenileme+krank keçesi+baskı balata yeniledim (2450 tl) arabayı servisden aldım ilk iki üç gün debriyaj pamuk gibi oldu ve hafif kaldırınca kavrıyordu fakat artık eskiden olduğu gibi sertleşti ve eskisi gibi yukarıda kavramaya başladı servise gidip sorduğumda normal,ilk değişdiğinde ilk günlerde şanzıman yağı eklendiğinden ötürü yağ tam oturmadı vs vs gibi şeyler söyleyerek bir sorun olmadığını söylediler.dün de düz yolda (araç benzinli) zorla bağıra bağıra 165 km/s anca yaptı bu hız sizce normal mi bana az gibi geldi ve debriyaj da kafama takılıyor yardımcı olabilecek var mı??? 2011 focus hb 115 bg ti-vct Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 baskı ayağı ile balata tam merkezlemedi. bu kadar kısa sürede sertleşmesi anormal 1 Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 29 Nisan 2016 Yazar Paylaş 29 Nisan 2016 baskı ayağı ile balata tam merkezlemedi. bu kadar kısa sürede sertleşmesi anormal ne yapmak lazım Çağlar abi aynı bu şekilde gidip servise söylesemmi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 süre kısa. yetkilis erviste bunun grantiden sökülmesi lazım. baskı ve balata yüzeyine bakılacak zaten balatada bariz yarım aşınma görülecek %99 tabii kaplı kutu 1 Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Bu kadar kısa bir sürede sertleşmesi garip.Çağlar abinin dediği gibi yetkili servis bu sorunu kendi garantiden çözmesi lazım "yetkili sevis" sonuçta. 1 Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 29 Nisan 2016 Yazar Paylaş 29 Nisan 2016 yarın bi servise gideyim tekrar Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Muhtemelen bişey yok diyecekler hazırlıklı gidin.Can sıkıcı bir durum ama en kötü derdimiz bu olsun hallolur sıkmayın canınızı... 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 (düzenlendi) Yaklaşık 2 ay önce bende baskı balata yeniledim. İlk bikaç gün pamuk gibiydi. Ustam zaten demişti ilk başta pamuk gibi olacak. Havası zamanla alınır eski haline döner diye. Neyse 2-3 gün sonra sertleşme başladı. Şimdi ise tam ortada kavrıyor ve sert. (not:eskisi kadar sert değil) 2006 Focus Ghia SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 30 Nisan 2016 tarihinde Süleyman Kaya87 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Debriyaj in bir süre sonra sertleşmesi normal, ama 2 günde sertleşmesi ve yukarıda kavraması hic normal değil. Servisin söylediklerine hemen kabullenmeyin, ısrar edin. Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 30 Nisan 2016 Yazar Paylaş 30 Nisan 2016 bugün servise gittim bi sinirle yazdıklarımı onlara da anlattım hızlanma konusunda biz söylediğiniz hızlarda basamayız dedi (160-165 km/s) neyse düzlükte arabayı zorladı biraz ortalama 4.700 devirde vites değiştirince araba 4. viteste 170 dedi 5. viteste de hafif rampa geldi 170 de kaldı düzlükte 195 gibi yavaş yavaş artıyordu viraj geldi kesti. sertlik konusunda da servise dönünce bir balata ve baskı getirdi anlattı ilk günlerde karşılığı sabit olan volanda yer daha yapmamıştı balata şimdilerde de yerini yaptı ilk yumuşaklık gitti o yumuşaklık ondan sertliği çok normal şuan kaçırma da yok dedi baskı ayağı ile balata tam merkezlememiş de olabilir dedim balatanın ortasından kalın bir mil geçiyor tam merkezlenmeden şanzıman oturmaz velevki zorla oturttuk sen ilk debriyaja bastığında o yerini bulur dedi balata ile de baskı üst üste konulduğunda 0,5-1 cm bi pay ya var ya yok onu merkezliyorlarmış onu da gösterdi öyle bakalım hayırlısı Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 15 Mayıs 2016 Paylaş 15 Mayıs 2016 Ben de baskı balata ve volant değiştirdim. Ancak sertleşme yaşamadım. Değişiklik 1 yılı geçti. Hala çok yumuşak. Belki volantla alakalı bir durumdur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts