Mustafa Arslan 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Geçtiğimiz hafta 2008 model 1.6 125bg ford mondeo titanium x aracımı satıp 2011 model 1.6 mondeo selective ecoboost benzinli bir araç aldım. Ancak araç ile ilgili kafama takılan bazı konular oldu. Bu konularda siz tecrübeli abilerim ve arkadaşlardan yardım istiyorum. Öncelikle aracım daha 38 bin km de ve gelecek bakımı 45 bin de. Araç bilgisayarında herhangi bir arıza ışığı yanmıyor ve ekspertiz sonuçlarında hiçbir arıza kaydı çıkmadı. Motor testinde 152 bg güç ürettiğini söylediler ancak aracın motoru sanki dizelmiş gibi gürültülü çalışıyor. Araç içinde kesinlikle motor sesi yok ancak camı açtığımda aracın motoru belirgin şekilde duyuluyor. Benzinli bir aracın böyle gürültülü bir şekilde çalışması normal midir? Bundan önce kullandığım mondeo gayet sessiz çalışıyordu. Bir diğer kafamı kurcalayan konu motor fanı çok kısa mesafelerde dahi hemen devreye giriyor. Hararet göstergesinde herhangi bir artış olmuyor ama fanın bu kadar cabuk devreye girmesi normal bir durum mudur? Aracı aldığımda benzinlikte yakıt alırken maksimum seviyenin altına yaklaşık 1 lt kadar düşmüş olan antifirize yaklaşık 1 litrelik bi antifiriz eklemistim. Antifiriz sıcak olduğu için fokurdamıştı biraz bekleyip havasını alıp kapağı tekrar kapatmıştım. Tecrubesizligimden kaynaklanan bu hatamdan kaynaklanıyor olabilir mi? Değerli bilgilerinizle beni bilgilendirirseniz sevinirim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Benim Focus2 de aynı, dizelden gürültülü. Yanında dizel araç çalışıyor sesini bastırıyor maşallah, özellikle sabah soğukken... Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Yeni Mondeo hayırlı olsun, bu motorlarda su hortumu sorunu kronik diye biliyorum. Su eksilmesi de normal değil. Aman dikkat, servise gitmenizde fayda var. Yorum bağlantısı
Mustafa Arslan 30 Nisan 2016 Yazar Paylaş 30 Nisan 2016 Gerçekten öyle çalışıyor ahmet bey :-) yani ben teknik aksamdan anlamıyorum bu nedenle foruma sorma ihtiyacı duydum. Şimdi yeni nesil motor falan deyince bu kadar da gürültü yapmaz diye düşünüyordum :-) Yorum bağlantısı
Mustafa Arslan 30 Nisan 2016 Yazar Paylaş 30 Nisan 2016 Mustafa bey aracın antifiriz seviyesi hiç minimum seviyenin altına inmedi. Bir düzeltme yapmak istiyorum yukarıda maksimum seviyenin altında yazmışım ama minimum seviyenin bi litre kadar altındaydı ben bi lt koyunca seviyeyi ortaladı öyle bıraktım. Şu anda belirgin bi azalma yok ama benim kafama takılan sıcak antifiriz kapağını açıp içine soğuk antifiriz koyunca fokurdayip taşması. Bu gibi bi durumun hasar verme olasılığı var mıdır? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 (düzenlendi) Araciniz hayirli olsun. Son zamanlarda sık basa gelen hadise oldugu icin, bakim zamani gelmeden servisin araclari cagirarak degism yaptirsigi hortumu kontrol ettirin. Eger hortum degismediyse garanti kapsaminda degistirin ve su eksilmesi durumunu belirtin. Bu motorlar hararet karsisinda son derece hassaslar ve gorunen o ki km'nin dusuklugu farketmiyor. Saygilarimla. 30 Nisan 2016 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Ayık 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Güle güle binin. Doğru bir seçim yapmışsınız. Teknik konulardan pek anlamam ama bildiğim tek şey saat gibi çalışması lazım o motorun. Yani bırakın giderken motor sesini kaputu açtığınızda bile motor sesi hafif duyulur. Bir servise gitmenizde fayda var. Normal değil yani. TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mustafa Arslan 30 Nisan 2016 Yazar Paylaş 30 Nisan 2016 İyi dilekleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Aracımı garaja çektim ve ilk müsait olduğum zaman ford servisine gideceğim. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Bence de bir gösterin. Benim araç 2.0 ecoboost ancak oldukça sessiz. Rahatsız edici bir ses ne içerde ne de dışardan yok gibi... Yorum bağlantısı
Mustafa Arslan 2 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2016 Bugün sabahtan ilk iş ığdır ford servisine gittim. Öncelikle servisin ilgisi beni oldukça memnun etti. Bundan sonra da gözüm kapalı şekilde gideceğim. Aracımın her noktasını özenle incelediler far ayarlarını yaptılar araçla ilgili sorduğum tüm sorulara ilgiyle cevap verdiler. Motor sesiyle başlamak istiyorum. Motor ustası önce kendisi dikkatlice dinleyip inceledi euro 5 motorların diğer motorlara oranla daha gürültülü çalıştığını söyledi daha sonra başka bi arkadaşına da dinleterek teyit etti. Yani motorun gürültülü çalıştığı konusunda takıntısı olanlar servise gitmenize gerek yok :-) antifiriz konusunda da antifiriz henüz tam soğumamışken kapak açıldığında antifirizin genlestigini bu nedenle daha fazla göründüğünü tekrar kapağın kapandığında yeniden düştüğünü söylediler. Ayrıca çok olmamakla birlikte antifirizin buharlasip azalmasının normal olduğunu söylediler. Contalarda ya da borularda sızıntı yoktu. Hararet olayını allah kimseye yaşatmasın Motor ustaları da sizin söylediklerinizi onayladı. Hararet ile motor kullanılamaz hale geliyormuş genelde ve şu anda fabrikadan 0 motor getirip sorunu çözmenin 20 bin tl yi bulduğunu söylediler (bana biraz fazla gibi geldi ama bilemiyorum.) Hortum değişmesi ise mühendis kampanyası diye bir kampanyayla oluyormuş. Dediğiniz gibi bazı hortumların değişmesi gerekmiş ve araçlar çağrılıp hortumlar yenilenmiş. Çağrılan araçlar 2011 yılının belli bi döneminde üretilen araçlarmış ve özel olarak sahiplerine ulaşılmış. Benim aracımın sistemde kaydı yoktu. Yorum bağlantısı
Murat Gök 2 Mayıs 2016 Paylaş 2 Mayıs 2016 Sese dair bir video cekme sansiniz varsa kiyaslama sansimiz olabilir. Benim aracta 1.6 ecoboost Yorum bağlantısı
Murat Güler 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Bugün sabahtan ilk iş ığdır ford servisine gittim. Öncelikle servisin ilgisi beni oldukça memnun etti. Bundan sonra da gözüm kapalı şekilde gideceğim. Aracımın her noktasını özenle incelediler far ayarlarını yaptılar araçla ilgili sorduğum tüm sorulara ilgiyle cevap verdiler. Motor sesiyle başlamak istiyorum. Motor ustası önce kendisi dikkatlice dinleyip inceledi euro 5 motorların diğer motorlara oranla daha gürültülü çalıştığını söyledi daha sonra başka bi arkadaşına da dinleterek teyit etti. Yani motorun gürültülü çalıştığı konusunda takıntısı olanlar servise gitmenize gerek yok :-) antifiriz konusunda da antifiriz henüz tam soğumamışken kapak açıldığında antifirizin genlestigini bu nedenle daha fazla göründüğünü tekrar kapağın kapandığında yeniden düştüğünü söylediler. Ayrıca çok olmamakla birlikte antifirizin buharlasip azalmasının normal olduğunu söylediler. Contalarda ya da borularda sızıntı yoktu. Hararet olayını allah kimseye yaşatmasın Motor ustaları da sizin söylediklerinizi onayladı. Hararet ile motor kullanılamaz hale geliyormuş genelde ve şu anda fabrikadan 0 motor getirip sorunu çözmenin 20 bin tl yi bulduğunu söylediler (bana biraz fazla gibi geldi ama bilemiyorum.) Hortum değişmesi ise mühendis kampanyası diye bir kampanyayla oluyormuş. Dediğiniz gibi bazı hortumların değişmesi gerekmiş ve araçlar çağrılıp hortumlar yenilenmiş. Çağrılan araçlar 2011 yılının belli bi döneminde üretilen araçlarmış ve özel olarak sahiplerine ulaşılmış. Benim aracımın sistemde kaydı yoktu. Geçmiş olsun sorun olmaması sevindirici gerçekten. Bu arada 1.6 selective ecoboost ile ilgili görüşleriniz nasıldır yakıt ortalaması sessizlik olarak görüşleriniz ne yönde araçla ilgili? Yorum bağlantısı
Mustafa Arslan 3 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2016 İyi günler murat bey. Araçla ilgili görüşlerimi şöyle belirteyim. Ben eski bi mondeo kullanıcısı olarak zaten uzun zamandır Selective ecoboost u inceliyordum. İnternette her ne kadar çok fazla bilgi olmasa da mondeo kalitesini bildiğim için gözüm kapalı şekilde aldım. (Allah utandırmasın inşallah :-) eski aracımda 125 bg lik benzin&lpg bi motor vardı. Ama benzinde bile arabanın boğulduğu zamanlar oluyordu. Ecoboost motorun performansı ise gerçekten tatminkar. Tabi ki bu performansa oranla yakıtta diğer aracıma oranla arttı. Diğer Aracım lpg de uzun yolda 25 kuruşa gidiyordu. Bu ortalamayı hız sabitleyiciyle benzinde de yakaladığım zamanlar oluyordu. Ecoboost motor ise 1200 km de yaklaşık olarak 360 tl yaktı. Aracı ilk kez kullandığım için çeşitli hızlarda denedim. Yeri geldi bastım aracı zorladım yeri geldi 110 u geçmedim. Ama 120 km hızı geçmeden hız sabitleyici ile bu rakamı çok rahat aşağı çekersiniz. Bence bu rakam böyle bir araç için oldukça yeterli. En azından benim için. Şehir içerisinde çok fazla test etme imkanım olmadı maalesef. Donanımları ise gerçekten mükemmel. Kaliteli bir aracın içerisinde olduğunuzu her detayla hissediyorsunuz. Ama bu söylediklerim selective paket için geçerli. Bence selective donanımlı bir mondeo başka bir araç izlenimi uyandırıyor. Aracın ses yalıtımı oldukça başarılı. Diğer aracım da mutlaka müzik açarak motor sesini bastırmak gerekiyordu. Bu araçta ise motor sesi içeriye çok çok az geliyor. 120 km 'nin üzerindeki hızlarda rüzgar sesi gelmeye başlıyor ama beni çok etkilemiyor. Ben ses konusunu dışardan dinleyerek takıntı yaptım ama sağolsun serviste gayet iyi açıklayıp içimi rahatlattılar. Arabanın koltuk ısıtmaları başarılıydı koltuklar uzun yolda çok rahat araç hiç bir şekilde yormuyor. Ben en çok deri koltuk çok terletir diye korkuyordum ama hiç terletmedi. Pioneer ses sistemi ve ekran oldukça başarılı ama biraz karışık. Oturup bi süre karıştırmak gerekiyor. Far sistemi çok hoşuma gitti gündüz farları gerçekten güzel duruyor. Bagaj ise beni çok üzdü. Aracın bagajı geniş ama hiç yüksek değil hatta arkaya doğru daha da alçalıyor. Arka koltuk diz baş mesafesini hiç söylemiyorum malum araç makam aracı :-) benim araçla izlenimlerim özet olarak böyle. Kusura bakmayın biraz karışık oldu. Malum benim yorumlar amatörce :-) 1 Yorum bağlantısı
Engin Özbek 8 Haziran 2016 Paylaş 8 Haziran 2016 Merhaba Mustafa Bey, konuya ilave yapmak istedim. Ben de 2011 2.0 ecoboost kullanıcısıyım. Aracı ilk aldığımda benzinli bir araçta bu sesi (dışarıdan dinlediğinizde) ben de beklemiyordum ve şaşırdım. Ses enjektörlerden geliyor. Araç devirlendiğinde dahi motor sessiz hatta fazla sessiz, insan bazen biraz daha fazla ses bekliyor. Araç güç / tüketim oranında fazla verimli. Güle güle keyifle kullanın. Yeni aldığınız için bir uyarıda da bulunmak istiyorum. Disklerinizi değiştirdiğinizde mutlaka orjinal diskler kullanınız... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arslan 22 Haziran 2016 Yazar Paylaş 22 Haziran 2016 İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim engin bey. Her geçen gün araca daha da bağlanıyorum her kullandığımda iyi ki almışım diyorum. Kullandıkça sese de alıştım zaten. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bakım zamanı geldiğinde mutlaka göz önünde bulunduracağım. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 23 Haziran 2016 Paylaş 23 Haziran 2016 Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Recommended Posts