İçeriğe Yönlendir

C Max Kısa Far Arızası

Ali Adnan Öcal
Çözüme git Ali Adnan Öcal tarafından,

Recommended Posts

Ali Adnan Öcal

Aracımla gece uzun yolda iken sol kısa far söndü. Ampul kestiğini düşünürken yine yandı. Bu arada göstergede kısa far arıza mesajı çıkmaya başladı. Aracı park ettim xenon sol far bir yanıp bir sönüyordu bazen uzun bir süre yanıyor, bazen uzun bir süre yanmıyordu. 

Bugün servise gittim. Far ampullerini çıkarıp yer değiştirdiler arıza sağ tarafa geçti. Far lambası bozuk dediler. Bir adet far lamba Fiyat 561 TL+KDV dediler. Ellerinde de yokmuş. Fiyatı duyunca beynimden vurulmuşa döndüm.Aracın garantisi olduğunu söyledim. Farın fotoğrafını çekip garantiye gönderdiler.

Cevap bekliyorum. Far xenon lamba garntiden değişiyormu? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Değişim hakkında bilgim yok fakat şunu söyleyebilirim. Aynı durum benımde başıma geldi. Ben xenon beynınde sıkıntı var sandım. Ama ampullerden olduğunu çözdüm uzun uğraşlar sonunda. O fiyat baya uçuk. Eğer d3s ampulse. Dışardaki satıcılarda markasına göre değişiyor fiyatları.

d3s osram: 250-350 tl  (adet fiyatı)

d3s philips : 200-400 tl

d3s philips eco start 130-150 tl

Eğer d3s almanız gerekirse bende çift veya tek olarak var yardımcı olurum size.

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Öncelikle geçmiş olsun. 5000K Philips d3s almanızı tavsiye ederim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Garantiden değişeceğini düşünüyorum. Halojen ampul değil ki bu tel kopsun...

Yorum bağlantısı
Ali Adnan Öcal

Malesef yanıt red olarak geldi. üretim hatası değilmiş ömrünü doldurmuş. Çıldırmamak elde değil. Bir dünya para verip sıfır araç alıyorsunuz 3 sene garanti dolmadan xenon far arızalanıyor garantiye girmiyor. Ford direk hattını aradım kayıt açtılar. Bugün aradılar son nihai karar red dedi hanımefendi. Bunun üzerine yasal haklarımı arayacağımı söyledim. Ne gerekiyorsa yapabilirsiniz dediler. Mahkemeye başvurmadan son kez Otosan satış sonrası genel müdür yardımcısını aradım. Asistanı çıktı kendisi firma dışındaymış. Derdimi asistana anlattım. Biz sizi arayacağız dedi. Ne arayan var ne soran. Otokoç Bursa ve ankarayı aradım xenon far garantiden değişiyormu diye, biz karar veremeyiz Otosan karar veriyor dediler. Benim için ford artık bitmiştir. Herşey satana kadar sattıktan sonra sizinle kimse ilgilenmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Farın garanti kapsamında olduğunu bilmiyordum. Sarf malzemesi değil mi bu da bir nevi? Bence garantiye girmemesi normal diye düşünüyorum. Hava filtresi gibi birşey sonuçta.

Yorum bağlantısı
Ali Adnan Öcal

Farın garanti kapsamında olduğunu bilmiyordum. Sarf malzemesi değil mi bu da bir nevi? Bence garantiye girmemesi normal diye düşünüyorum. Hava filtresi gibi birşey sonuçta.

Bu far normal bir far değil normal far 5-10 TL Xenon farın servis fiyatı 561+KDV  yani 670 TL civarı 1 adet ampul. 

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Ali Adnan Öcal

3 kez red olan talebim uzun telefon görüşmelerinden sonra xenon far sorunum ücretsiz olarak garantiden değişecek. Ford Satış sonrası hizmetler genel müdür yardımcısı asistanı ile yaptığım görüşme sonrası müşteri memnuniyeti adına çözülmüş oldu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

3 kez red olan talebim uzun telefon görüşmelerinden sonra xenon far sorunum ücretsiz olarak garantiden değişecek. Ford Satış sonrası hizmetler genel müdür yardımcısı asistanı ile yaptığım görüşme sonrası müşteri memnuniyeti adına çözülmüş oldu.

hadi hayırlı olsun :bravo:

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Hayirli olsun. Müşteri memnuniyeti için yapilmasi güzel. Ama kendi arabam da olsa ben garantiye dahil etmezdim sanırım.

Samsung Galaxy Alpha cihazimdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Yorum bağlantısı
Ali Adnan Öcal

Hayirli olsun. Müşteri memnuniyeti için yapilmasi güzel. Ama kendi arabam da olsa ben garantiye dahil etmezdim sanırım.

Samsung Galaxy Alpha cihazimdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Niye garantiye dahil etmeyeceğinizi anlamadım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...