İçeriğe Yönlendir

Baskı Balata Uyumluluk Sorusu

Gökhun Lekesiz

Recommended Posts

Gökhun Lekesiz

Merhabalar,

Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Aracım 2012 model Ford Fiesta 1.4 TDCI 70 PS. Baskı balatam bitti. Acil olarak değiştirmem gerekiyor. Parça araştırmamda şöyle bir durum ile karşılaştım. LUK markaya 660 TL fiyat aldım. Parça kodundan araştırmaya çalıştığımda 8V217540BE çıktı. (Umarım doğrudur) Eğer bu kod doğru ise aynı debriyaj seti Mapa marka 180 TL fiyat buldum internette. Valeo marka yok sanırım. Açıkçası 180 TL'ye varken de 660 TL verip LUK almak istemem. Elbet LUK orjinal ve orjinal parça kullanmak en doğrusu ama Mapa da merdiven altı imalat değil ve belli bir kalite standardı olan bir firma. Parça kodum doğru mudur? Doğru ise http://www.parcafilosu.com/parca/debriyaj-seti/debriyaj-seti/?sid=36618adresindeki parçayı kullanmamda bir sakınca olur mu?

Yorum bağlantısı
Gökhun Lekesiz

ben sayideki bir yedek parcacıdan luk marka baskıyı 280 yada 320 lira gibi bi fiyata almıstım 

ek olarak debriyaj bilyasınıda değiştirin,gerekiyorsa volant torna+sanzıman yag

evet oem kodu dogru : https://www.aloparca.com/yedek-parca/LUK/622313933/80142991

ek olarak : sanırım bana baska bir aracın baskı-balatasını verdiler :) ama sorun yok 6 ay,15bin km oldu.

Saçmalık derecesinde pahalı. Diğer tüm modeller yarı fiyatlardayken bu modelde böyle bir rakam çıkması sinir bozucu oldu. Ayrıca şimdi baktım Mazda 2 de sanırım aynı debriyajı kullanıyor. İyi bir araştırma gerekecek bu konuya.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

orjinali ne ise onu alın 50 100 kar ediyim derken tekrar 250 işçilik+ parça parası vermek zorunda kalmayın derim

Yorum bağlantısı
Gökhun Lekesiz

Sachs yok mu?

sachs internette 770 tl. bi de bunun bilyası var.

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Çok pahalıymış. 1.6 Benzinli için olanını 220 liraya almıştım. Sachs.

Her zaman orjinal tercih edilmesinden yanayım ancak fiyat farkı büyük. Sizin yerinizde olsam Mapa alırdım. Yerli üretim.

Yorum bağlantısı
Ekin Güney
(düzenlendi)

Yaklaşık 2 ay önce 2011 ford fusion 1.4 tdci aracım aynı motoru kullanıyoruz sizinle 700 tl işçilik dahil sanayide değiştirdim. baskı balata bilya LUK marka. Yetkili servis 1900 tl demişti.

tarihinde Ekin Güney tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Euro5 70bg versiyonu mu? (Hava filitresi kare tip,hemen farin arkasinda)

70 bglik ben yok diye biliyorum 68 bglik benimki aynen kare tip hava filtesi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...