İçeriğe Yönlendir

D Sınıf Araç Arayışı ?

Alper DEMİR

Recommended Posts

Alper DEMİR

Merhaba yaklaşık bir buçuk aydır aracımızı nakit ihtiyacı ve küçük gelmesinden ötürü satmaya karar verdik. Yalnız tek ve net ayrıntı şuan ki aracım kadar performanslı (zor olmakla birlikte) iyi gidicek büyük bir araca ihtiyacımız var.C sınıfı araçlar genelde küçük geliyor.Diz mesafelerinden ötürü, D sınıfı konforunu ve genişliğini mondeodan sonra aramıyoruz değil. Aklımda neredeyse bütün d sınıfı otomobiller var.Lakin bütçe düşük olduğu için 2002-2003 üstüne çıkamıyoruz. Lpg'li araçlara çok sıcak bakmıyoruz ee birde gitsin diye direttik mi çok fazla şey istemiş oluyoruz :) Aslında dizel olarak 407,mondeo, vectra c kasa dti ve passattan başka seçenek yok gibi.Vectra dtiler tam f/p aracı sunroofu deri koltuğu falan epey dolu.Ama pek tutulmuyor. Bendeki bütçeye düzgün dizel zor artı on seneyi doldurmuş dizel çektiriyor. Mondeodan dilimiz yandı epey..Ama lpg'dende soğumuş bir aileyiz. Acaba Lpg'li oluşunu takmadan 1998-2001 avensis-accord, 2001-2005 mondeo, 98-2000 passat veya hepsinden vazgeçip 94-95 arası enjeksiyonlu E200 veya 95-96 arası business bir 520 mi mi alsak ? Hayaller paris, hayatlar sanayi gibi duruyor farkındayım. Siz olsanız ne yapardınız bütçe max. Dizel için 26 bin LPG işine girersek 22-23 binden fazla vermeyi düşünmüyorum. Aynı şeyleri tekrar etmiş gibi görünebilirim kusura bakmayın tavsiyeleriniz ne olur şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

22-23 gibi rakamlarda D sınıfı araç önermem şahsen.

diz mesafesi önemli ise yüksek araçlara bakabilirsiniz. fusion, meriva vs..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Teşekkürler öncelikle,aslında primera, accord, carina gibi araçlara çok sıcak bakmıyorum. Kaporta aksamlarini bulmak çok sıkıntı malum eski araçlar kasko da olmucak.Nissan grubunun parça fiyatları çok yüksek, carina mekanik var. Accord eskileri hele amerikan kasalar kaporta, mekanik parça olarak zor araçlar. Hyundai istemiyoruz. Güvenliğe epey takılmış durumda aile üyeleri geçen bi elentra incelediler kapı kapanma sesine kadar taktılar haklılarda :) Tüplü araba yakıt olarak iyi gözüksede mantıken götürüsüde çok oluyor. Bi subap masrafı nerden baksanız bi dizelin enjektör, pompa bakım parasına mal oluyor. Öte yandan performans kaybı sensör ve kelebek bozmalari gibi akabinde bir sürü şey sayılabilir. Meriva, fusion kullanışlık bakımından iyi yalnız onlardada yol tutuş gibi şeyler sıkıntılı, açıkçası çok araca bindik hemen hergunde sanayideyim. Ama karar aşamaları derken işin içinden çıkamadım. Fazla şey görüp bilmekte beğenme konusunda sıkıntı yaratıyor malesef :/ Onun için ortak fikirlere değinmek istedim.

Murat bey bmw hakkında bilgi alabilir miyim ilan vs.var mıdır ?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Lpgli jaguar kasa sonata olmaz mı? Yazdıktan sonra aradaki Hyundai istemiyoruzu gördüm, yine de yazayım ben :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Köksal abi Sonata baktım, bakıyorum da lakin pek düzgün araç yok gibi geneli 200-250 bin arası motor yaptırıyor. Ilanlardada yaptıran çok nadir, yapilmayanda bizde patlamasın soruları gelmiyor değil aklıma.. Var mı bildiğin temiz o fiyat aralığına ?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Köksal abi Sonata baktım, bakıyorum da lakin pek düzgün araç yok gibi geneli 200-250 bin arası motor yaptırıyor. Ilanlardada yaptıran çok nadir, yapilmayanda bizde patlamasın soruları gelmiyor değil aklıma.. Var mı bildiğin temiz o fiyat aralığına ?

Sahibi bilindik bi ilan yok şu an ama hyundaiclubtr de denk gelirsem haber ederim [emoji6]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Yinemi:)

Bizim elamanda omega var verelim sana benim gozum kesmiyor:))

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

e200 zor ama pazarda 200e ler var izmitte o paralara.

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Yinemi:)

Bizim elamanda omega var verelim sana benim gozum kesmiyor:))

Abi yine valla ya,ekonomik nedenler derken bir dikiş tutturamadım.Bi çıkıyorum,birden iniyorum sıkıntı oluyor.Beğenmekte zorlaşıyor.Omega hala daha seviyorum da kime ustalarımdan kime danışsam opelcilerde dahil sen kafayı yemişsin diyorlar,onun için uzak tutuyorum kendimi :D

Kardeş kolay gelsin öncelikle araba olmak zor iş.Ancak senin ilacın mondeo gibi geldi bana.Neden dersen anladığım kadarıyla Japon-Kore araçlara sıcak bakmıyorsun.İbre Mercedese kaydığı zaman yaş makası artıyor +2. el parça mondeodan pahalıdır heralde.Bmw  model yılı genç iken alınmalı diye düşünüyorum.Bilinç altı artık bir forumda veya bir makalede okumuş olabilirim.Dizelden canın yandıysa lpg li de olabilir. Bu kıstaslar dahilinde ben mondeo derim

Teşekkür ederim.Japon-kore araçlarını tutmama nedenim mekanik,motor olarak dayanıklı olsalarda güvenlik ve iç malzeme kalitesi olarak koltuk döşemeleri hariç hiçbirşey sunamıyorlar sert plastik çoğu kırık,kırıldı mı bulmak sıkıntı derken çoğundan çatur çutur sesler geliyor.Yani estetik gelmiyor gözüme..(jaguar kasa sonata içlerinden en kaliteli duranları diyebilirim) Mercedes İzmit'te çok tutuluyor.Ciddi paralarada satılıyor eski yeni farketmeksizin çözemedim.Parça konusunda bolluk var,ama marka imajı bazı şeyleri parça olmasada işçilik konusunda yüksek seviyeye getirebiliyor.Bmw için hep öyle derler fakat,E34 kasalarda elektronik pek birşey yok yani arıza potansiyeli E39-E46 lar kadar fazla değil.Çoğu parçası mekanik ama bir yıldız kadarda sağlam değil parça ömürleri..Fakat E34 lerinde hastası hariç kimse yüzüne bakmıyor bu bir gerçek yani aldıktan bir müddet sonra satması nasıl olur onu kestiremiyorum.Mondinin dizeli fena gidiyordu.Tüplüsü gitmez gibime geliyor.Çevremdede olmadığı için otomatik tüplü kullanma şansı bulamadım.Çok temiz bir mondeo var şuan kocaelinde sürekli lojmanımızada gelip gidiyor kapımın önünde görüyorum ve ciddi anlamda temiz belki görenler vardır ilanlarda beyaz bir ghia otomatik neredeyse kusursuz,fakat boş bir ghia yani deri koltuk sunroof yok ve fiyatı biraz yüksek onu düşünmüyor değilim.

e200 zor ama pazarda 200e ler var izmitte o paralara.

Aslında e200 var,fakat şehir dışına çıkmak gerekiyor.Onada pek güvenemiyorum,çok gittim öyle hep hüsranla döndüm.Eski tip 200e'ler dolu o fiyatlara ama onlardada habire tüpte patlatma etme sıkıntıları oluyor.Artı karbüratörlü o motorlar o kasayı kaldıramıyor ve yakıt biraz fazla..

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Emminin aracı satılıkken başka d sınıfı araç almak olmaz diye düşünüyorum ama imkan meselesi tabi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme

Dostum sana daha önce kullanıp tecrübe ettiğim, hakkında en fazla bilgi sahibi olduğum aracı önereceğim,

Mitsubishi Carisma Avance 1.6 Benzinli

Hem D sınıfı araç,

Hem Japon sağlamlığı,

Performansı 2.0 araçlar kadar,

Yakıt Palio'dan az

Japon Mercedesi olarak bilinir. 

Senin ihtiyacını görecek tek araç bu bence (bütçeye göre)

Bunun dışında alacağın D sınıfı araçlar genelde 2.0 Motor ve yakıt parça olarak üzerler. 1.6 olanları da bunun gibi performanslı olmaz. 

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Lpg li mondeo kullandım.dizel e göre hantal.ben performans aramadığım için  çok ideal bir araçtı.bunu haricinde vectra 2.2 önerebilirim.forumlarını takip ediyordum.en çok tutulan modeli 2.2 motor olanı.güvenlik açısından da gayet yeterli bir araç.

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Murat bey bmw hakkında bilgi alabilir miyim ilan vs.var mıdır ?

e34 m50b20 96 business edition otomatik

petrol-mica metallic renk

düşünürsen ö.m ile görüşelim

Yorum bağlantısı
Ali Gök

26 ya sıkıntı yaşamayacağın dizel araç var ama onu almassın d segmenti değil küçük olur

hayılı alışverişler dilerim

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2

Ben demiştim sana Mondeo yu arayacaksın diye  :crazy: Bizim kapıda bir tane var 2005 jatco ancak satıp satmama konusunda sahibi kararsız  :unsure:

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

avensis derim.

Bakınmaya devam :)

Emminin aracı satılıkken başka d sınıfı araç almak olmaz diye düşünüyorum ama imkan meselesi tabi.

Emmiyle anlaşamayız biz sanırım :D

Dostum sana daha önce kullanıp tecrübe ettiğim, hakkında en fazla bilgi sahibi olduğum aracı önereceğim,

Mitsubishi Carisma Avance 1.6 Benzinli

Hem D sınıfı araç,

Hem Japon sağlamlığı,

Performansı 2.0 araçlar kadar,

Yakıt Palio'dan az

Japon Mercedesi olarak bilinir. 

Senin ihtiyacını görecek tek araç bu bence (bütçeye göre)

Bunun dışında alacağın D sınıfı araçlar genelde 2.0 Motor ve yakıt parça olarak üzerler. 1.6 olanları da bunun gibi performanslı olmaz. 

Teşekkür ederim,fakat mitsubishi düşünmüyorum.Tommi makinen hariç :D

Bende Jaguar kasa Sonata diyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bir kaç tane buldum.Yakın zamanda konuşucam

Lpg li mondeo kullandım.dizel e göre hantal.ben performans aramadığım için  çok ideal bir araçtı.bunu haricinde vectra 2.2 önerebilirim.forumlarını takip ediyordum.en çok tutulan modeli 2.2 motor olanı.güvenlik açısından da gayet yeterli bir araç.

Mondeo biraz hantal evet..Vectra 2.2'ler forumlarda tutsada parça konusunda sıkıntılılar ve satmaya çalışan kimse satamıyor.İlanlar hep aynı..

e34 m50b20 96 business edition otomatik

petrol-mica metallic renk

düşünürsen ö.m ile görüşelim

Bi görüşelim :)

26 ya sıkıntı yaşamayacağın dizel araç var ama onu almassın d segmenti değil küçük olur

hayılı alışverişler dilerim

Hangi araç merak ettim :)

Ben demiştim sana Mondeo yu arayacaksın diye  Bizim kapıda bir tane var 2005 jatco ancak satıp satmama konusunda sahibi kararsız  

Abi dizel mondeo deyince irkiliyorum,yinede konuşuruz :D

Farklı bir alternatif olarak octavia 1.8 T bakmaya başladım.L&k 150 hp veya alabilirsem RS 180'lik modelini pek piyasaları yok.L&k lar epey dolu bir kaç tanesiyle fiyatta anlaşıyor gibiyiz.Ama gönül RS der rengini saymazsak,onlarda fiyatlarda hiç esnemiyor.Siz ne dersiniz ufak tefek dokunuşlarla 200 hp alınabiliyor.Var mı çevresinde olan kullanan ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Alper Bey çok eliyorsunuz. İşiniz zor. bütçe büyüyünceye dek daha küçük araç tavsiye ederiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Dizel düzgün araba 25 26 ya olsa olsa era olur malesefki şu piyasada .( demeye çalıştığım çok masraf açmiyacak yola gidecek ) onuda beğenmiosun o sebeple zor süreç . ama trend mondeo 2005 2006 uygun fiyata denk düşürürsen 25 26 ya 1 2 de harçayarak zımba gibi yapabilrsin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...