İçeriğe Yönlendir

Lpg Sorunu

Misafir

Recommended Posts

Aracımda bir sorun çıktı birden bire. Şöyle ki;

Sabah motor soğukken aracı çalıştırdığımda benzinde hiçbir problem yok. lpgye geçtiği anda gaz verdiğimde stop edecekmiş gibi rölanti düşüp sonra birden gaz yiyor. 1-2 km böyle devam ediyor. Devam ederken gaz yeme olayı yavaş yavaş düzeliyor. Motor ısısı normal ısıya ulaştığında artık hiçbir sorun kalmıyor. Bir iki lpgciye sordum ayarlara baktı sorun yok. 

1. Lpg gaz kesici küçük filtre ve normal filtre değişikliği yapıldı.
  2.  Ayar yapıldı. 
  3. Birkaç depo bitirilip lpg aldığım istasyon değiştirildi.
  4. Özellikle beyin problemi yaşadığım zamanda akü kutup başlarını birkaç kez resetlemek için söktüğüm zamanlarda çıktı bu sorun diye hatırlıyorum. Tesadüfi de olabilir. Ama sonrasında ayarlara bakıldı. 
  5. Gaz az kaldığında (yaklaşık 4-5 lt) araç gaza geçtiğinde direk stop ediyor. Bunu da yeni keşfettim. Önceleri böyle bir sıkıntı yoktu. 

Anlayacağınız çaresiz durumdayım. :(

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun, regülatör arızası olabilir.

Bir lpgciye internetten sordum. O da olabilir dedi. Emin olabilsek. 400 lira parça fiyatı. Söylediğine göre regülatör ısınamadığı için sıvı gazı gaza çeviremiyor gibi bir şey demişti. 

Yorum bağlantısı

Bir lpgciye internetten sordum. O da olabilir dedi. Emin olabilsek. 400 lira parça fiyatı. Söylediğine göre regülatör ısınamadığı için sıvı gazı gaza çeviremiyor gibi bir şey demişti. 

Bunun gibi sorunların LPG geçiş sıcaklığının düşük olmasından kaynaklanabileceği söyleniyordu. Bir yerden duydum ama emin değilim. İhtimaller dahilinde olabilir.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Çıkma ile deneme imkanınız var ise denemekte fayda var. Kesin teşhis diye bir şey yok ben onu anladım, bende kaç lpgciye gittm yok o olmadı bu olmadı şu,olmadı öbürü, yani deneme yanılma yoluyla parça değişimi yapılmak isteniyor.

Yorum bağlantısı

Bunun gibi sorunların LPG geçiş sıcaklığının düşük olmasından kaynaklanabileceği söyleniyordu. Bir yerden duydum ama emin değilim. İhtimaller dahilinde olabilir.

Lpgye geçiş sıcaklığı 35 derece. 2 senedir de o şekilde. 

Çıkma ile deneme imkanınız var ise denemekte fayda var. Kesin teşhis diye bir şey yok ben onu anladım, bende kaç lpgciye gittm yok o olmadı bu olmadı şu,olmadı öbürü, yani deneme yanılma yoluyla parça değişimi yapılmak isteniyor.

Bulunduğum yerde lpgci de yok Samsuna geçtiğimde inşallah çıkma bulurum. Dediğiniz gibi deneme yanılma olacak mecbur.  Ya da yeni parça takılacaksa lpgciyle baştan anlaşıp düzelmezse iade ederim diyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Bende de rölanti problemi vardı ama yükseliyordu. Ustalar boğaz kelebeği, rölanti valfi flan dedi ama hep deneme yanılma olacaktı. T boruları için Lpg ciye gittiğimde vakum hortumunun deforme olduğunu tespit etti. Sizinki biraz daha karışık gibi. İnşallah basit ve hızlı bir şekilde çözülür. 

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Lpgye geçiş sıcaklığı 35 derece. 2 senedir de o şekilde. 

Bulunduğum yerde lpgci de yok Samsuna geçtiğimde inşallah çıkma bulurum. Dediğiniz gibi deneme yanılma olacak mecbur.  Ya da yeni parça takılacaksa lpgciyle baştan anlaşıp düzelmezse iade ederim diyeceğim. 

Isı sensörüne baktırmayı da ihmal etmeyin cihaza bağlandığında direk sıcaklıktan görünür problem olup olmadığı. 

Yorum bağlantısı

Isı sensörüne baktırmayı da ihmal etmeyin cihaza bağlandığında direk sıcaklıktan görünür problem olup olmadığı. 

Lpg ısı sensörüne mi? 

Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu

Sorun lpg regülatör eminim aynısı bende oldu...400 nedir ya en fazla 150-200...lpg markası ne internetten alıp 150 liradır 50 tl ye taktirirsiniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sorun lpg regülatör eminim aynısı bende oldu...400 nedir ya en fazla 150-200...lpg markası ne internetten alıp 150 liradır 50 tl ye taktirirsiniz...

Brc'nin ilk versiyonlarından My sequent 24. İnternette baktım 350 den aşağı yok. temizleme videosu buldum bir tane gözü karartıp söksem mi :) 

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Regülatörün ısısını elle de kontrol edebilirsiniz,elinizi yakmadan dikkatli olun. Normal ısınan regülatör el değmeyecek kadar ısınır.

Ayrıca sorun enjektör tıkanması da olabilir,bazı lpg bayilerinde temizleme aparatı var hatta dolu depoya sıkılan enjektör temizleme sıvısı da vardı lpg için.

Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu
(düzenlendi)

Atiker olsa 100 lira sökün yenisini takın derdim ama 350 deneme yanılma için çok para ya sorun başka yerdeyse? Kendiniz çok rahat sökebilirsiniz ben sökmedim ama usta sökerken baktım çok kolay yalnız sökme takmadan sonra ayar gerecek ona göre..hortumlari sökmeden önce numaralandirirsaniz çok daha kolay olur...

tarihinde Selim Selimoglu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Regülatörün ısısını elle de kontrol edebilirsiniz,elinizi yakmadan dikkatli olun. Normal ısınan regülatör el değmeyecek kadar ısınır.

Ayrıca sorun enjektör tıkanması da olabilir,bazı lpg bayilerinde temizleme aparatı var hatta dolu depoya sıkılan enjektör temizleme sıvısı da vardı lpg için.

İlk gaza geçişteki sıcaklığın doğru olup olmadığını nasıl anlarım ki? Sonradan zaten senin dediğin gibi el değmeyecek kadar ısınıyordur herhalde ustam, normale dönüyor çünkü 2 km kadar sonra. 

Atiker olsa 100 lira sökün yenisini takın derdim ama 350 deneme yanılma için çok para ya sorun başka yerdeyse? Kendiniz çok rahat sökebilirsiniz ben sökmedim ama usta sökerken baktım çok kolay yalnız sökme takmadan sonra ayar gerecek ona göre..hortumlari sökmeden önce numaralandirirsaniz çok daha kolay olur...

Videosunu izledim birkaç tane ama söküp elimde patlama ihtimalini düşünüyorum. Videodakiler karbüratörlü araçlar için regülatör. 

Yorum bağlantısı
Feriz AY

Regülatör miyadını doldurmuş.ben aynı sorunu yaşadım,ayarıyla uğraştım.regülatör değişince normale döndü.

Discovery cihazımdan gönderildi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...