Ercan Ayas 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 (düzenlendi) selamün aleyküm abilerim kardeşlerim aracım bakım zamanı geliyor bende motor yağı konusunda bu sefer biraz titiz olmak istiyorum mesela link deki ürünü almayı düşünüyorum connectlerin yaklaşık 6 lt yağ alma gibi kötü bir huyu var bende bu yüzden iki kutu sipariş vereceğim sonuçta 2 lt artacak bu yağ bir yıl boyunca kutuda beklese acaba özelliğini kaybetme gibi birşey söz konusu olabilir mi sonuçta 7 lt kutularda mevcut fakat magnatec ve edge serilerinde bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim... 10 Ekim 2015 tarihinde Ercan Ayas tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 (düzenlendi) Sabri ustamız castrol 5-30 edge önermişti bir konuda. 4+4 almak daha mantıklı. 5.7 lt falan alır aracınız. 10 Ekim 2015 tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 10 Ekim 2015 Yazar Paylaş 10 Ekim 2015 edge veya magnatec fazla önemli değil ikisinden birini tercih edebilirim önemli olan bir yıl sonraki bakıma elimdeki 2 lt yağı kullana bilirmiyim merakım bundan yana yoksa çöp mü olur Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 4+1+yağ katkısı olabilir. Toplam miktar 5,5 litre yanlış hatırlamıyorsam.. Senesi dolan yağ konusunda teknik bilgisi olanlar daha kesin bilgi verirler ama bütün firmalar "10000 km veya 1 yıl" diyorlar ya, ordaki 1 yıl korkutuyor beni açıkçası. 1 Yorum bağlantısı
Ercan Ayas 10 Ekim 2015 Yazar Paylaş 10 Ekim 2015 benimde sıkıtım 1 yıl sonuçta motorda özelliğini kaybediyorsa kutuda neden kaybetmesin yani haa birde kim le konuştuysam yağ katkısını tavsiye etmediler bende eski aracımda kullanmıştım ve sonuç hüsran olmuştu arabanın çalışması bile gürültülü oldu Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 benimde sıkıtım 1 yıl sonuçta motorda özelliğini kaybediyorsa kutuda neden kaybetmesin yani haa birde kim le konuştuysam yağ katkısını tavsiye etmediler bende eski aracımda kullanmıştım ve sonuç hüsran olmuştu arabanın çalışması bile gürültülü oldu Kutunun içindeki şart ile motorun içindeki şartlar farklı, kutu hava ve güneş almadıkça bozulmaz, motor içinde ısı ve basınç yağı bozar. 3 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 (düzenlendi) 1 yılda motor yağının bozulacağını hiç sanmıyorum.. Eski arabamda 15.000 km dolmasını beklerdim. Ortalama 2.5-3 yılda yapıyorum 15.000 km..bir sıkıntı olmadı..arabayı yüksek devirlerde zorlamadan kullandıktan sonra motor yağına bişey olmaz diye düşünüyorum Şimdi bu işlerde biraz kandırmaca var gibi..y.dışında bmw için 2yıl 30.000 km bakım aralığı varken Türkiye de 1 yıl 15.000 km...triger işi öyle..Kimi diyor 90.000 km kimi diyor 5 yıl kimi diyor 6 yıl kim ne tutturursa... Neymiş Türkiye şartları..abi bizim yollarda artık hiç fena değil..Tozlu topraklı vs yollar eskiye nazaran çok daha az.bizim gibi arabalarını seven birazda pimpirikli müşterileri sanki azıcık kandırıyorlar gibime geliyor bazı işlerde 10 Ekim 2015 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Hasan Ekci 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 Tam sentetik yağların kutusunda 20.000 km ömür veriliyor. Focusun yağ servis uyarısıda 20.000 de çıkıyor. Servisler bunu 15.000 yapıyor. Arabamızı seven biz Türkler ise 10.000 yapıyoruz. Çok abartmamak lazım. 7500 km de hava filtresi değişimi ile 15.000 bakımını bekleyeceğim artık. Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 (düzenlendi) Bugün mobil 5-30 esp formula yağ aldım kutunun arkasında üretim tarihinden itibaren 5 yıl içinde kullanılmalı yazıyordu. Yani yağ kutunun içinde bozulmadan 5 yıl durabilir... 11 Ekim 2015 tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 1 yılda motor yağının bozulacağını hiç sanmıyorum.. Eski arabamda 15.000 km dolmasını beklerdim. Ortalama 2.5-3 yılda yapıyorum 15.000 km..bir sıkıntı olmadı..arabayı yüksek devirlerde zorlamadan kullandıktan sonra motor yağına bişey olmaz diye düşünüyorum Şimdi bu işlerde biraz kandırmaca var gibi..y.dışında bmw için 2yıl 30.000 km bakım aralığı varken Türkiye de 1 yıl 15.000 km...triger işi öyle..Kimi diyor 90.000 km kimi diyor 5 yıl kimi diyor 6 yıl kim ne tutturursa... Neymiş Türkiye şartları..abi bizim yollarda artık hiç fena değil..Tozlu topraklı vs yollar eskiye nazaran çok daha az.bizim gibi arabalarını seven birazda pimpirikli müşterileri sanki azıcık kandırıyorlar gibime geliyor bazı işlerde Siz Türkiye şartı deyince sadece yol şartları diyorsunuz. Peki ya trafik? Avrupalı adamın arabası trafikte 1 zaman 1 yol yaparken bizim araçlar 10 zaman 1 yol yapıyor. Eh, üreticide diyorki oradaki 30bin km'yi harbiden 2yılda yaparken TR'deki aracım 1 senede 15bin km'sini yolda, 15binini ise trafikte yapıyor. Bu sebeple ülkelerden ülkeye farklı bakım aralıklarının belirlenmesi gayet normal 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Siz Türkiye şartı deyince sadece yol şartları diyorsunuz. Peki ya trafik? Avrupalı adamın arabası trafikte 1 zaman 1 yol yaparken bizim araçlar 10 zaman 1 yol yapıyor. Eh, üreticide diyorki oradaki 30bin km'yi harbiden 2yılda yaparken TR'deki aracım 1 senede 15bin km'sini yolda, 15binini ise trafikte yapıyor. Bu sebeple ülkelerden ülkeye farklı bakım aralıklarının belirlenmesi gayet normal Ülkemizdeki trafik şartları denince İstanbul olarak düşünme Sani 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Siz Türkiye şartı deyince sadece yol şartları diyorsunuz. Peki ya trafik? Avrupalı adamın arabası trafikte 1 zaman 1 yol yaparken bizim araçlar 10 zaman 1 yol yapıyor. Eh, üreticide diyorki oradaki 30bin km'yi harbiden 2yılda yaparken TR'deki aracım 1 senede 15bin km'sini yolda, 15binini ise trafikte yapıyor. Bu sebeple ülkelerden ülkeye farklı bakım aralıklarının belirlenmesi gayet normal O zaman arabalarada traktörlerde olduğu gibi motorun saat olarak çalışmasını gösteren bir gösterge koysunlar Amerika kıtası hariç Avrupa'da trafik bir Istanbul kadar olmasada var..Istanbul gerçekten çok yoğun..Kullanıcı olarak kullanım şekliniz ve yoğunluğuna göre bir tercih yapabilirsiniz bence.. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Ambalajı açılmamış yağın 5 yıl raf ömrü vardır.Ambalajı açılınca 1 yıl dayanmaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 varil yağlar üretildikten sonra ne kadar zamanda tüketiliyor? 1 Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 (düzenlendi) Ambalaji acilmamis yagi en fazla 2 sene tutabilirsiniz motor yagina gelince castrol magnetech professional a1 serisi 5.6 litre aliyor.tekfordda komple set satılıyor fiyati 180tl civari hic ugrasmayin 2 paket almaya 7litrelik isinizi gorur. Bugün mobil 5-30 esp formula yağ aldım kutunun arkasında üretim tarihinden itibaren 5 yıl içinde kullanılmalı yazıyordu. Yani yağ kutunun içinde bozulmadan 5 yıl durabilir... Podan adamlar geldi yaglar hakkinda bilgi verdiler acilmis yag 1sene bekleyebilir ama acilmamis yagi tortu dibine coktugu icin en fazla 2 sene tutabilirsiniz 11 Ekim 2015 tarihinde Furkan TANRIVEREN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 İlginçmiş bir soralım bunu. mobil in meşhur cam tüpleri vardır reklam amaçlı. 20 senelik olavbilir içinde tortu görmedim. içindeki yağ olmayabilir mobile soralım bunu Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Podan adamlar geldi yaglar hakkinda bilgi verdiler acilmis yag 1sene bekleyebilir ama acilmamis yagi tortu dibine coktugu icin en fazla 2 sene tutabilirsiniz Tam anlamadım. Açılmış, oksijen ve dış ortam etkenleri ile buluşmuş yağ 1 sene dayanabiliyor ama kapalı kutu, fabrikasyon yağ 2 senede çöp mü oluyor? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Şanzıman, fren , direksiyon hidrolikleri ile motor yağı arasında öyle aman aman bir fark var mı?. Onlar 8 10 yıl hiç değiştirilmiyor ama motor yağı durduğu 1 yıl içinde bozuluveriyor. Petrol türevi bir maddenin bozulması garip değil mi?. 5 yıl aracın deposunda duran bir mazot/benzin 5 yıl sonra eskisi gibi yanmaz mı? Merak sadece. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 eski bir zamandı Lassa da lastiğe 2 yıl ömür biçmişti gümrükte takılan ithal lastikler için. sonra yıl döndü 10 yıldır demeye başaldılar stokta kaınca. oluyor bazen böyle şeyler. sorarız. Şanzıman, fren , direksiyon hidrolikleri ile motor yağı arasında öyle aman aman bir fark var mı?. Onlar 8 10 yıl hiç değiştirilmiyor ama motor yağı durduğu 1 yıl içinde bozuluveriyor. Petrol türevi bir maddenin bozulması garip değil mi?. 5 yıl aracın deposunda duran bir mazot/benzin 5 yıl sonra eskisi gibi yanmaz mı? Merak sadece. fren yağı 2 yılda br değişir. arbaya konmuşsa. raf ömrü kutularda yazmıyor ama? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 eski bir zamandı Lassa da lastiğe 2 yıl ömür biçmişti gümrükte takılan ithal lastikler için. sonra yıl döndü 10 yıldır demeye başaldılar stokta kaınca. oluyor bazen böyle şeyler. sorarız. fren yağı 2 yılda br değişir. arbaya konmuşsa. raf ömrü kutularda yazmıyor ama? Şu an öğreniyorum. Fiesta'da hiç değiştirmemiştik abi. C-max de tez zamanda değiştirmeli o zaman. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Tam anlamadım. Açılmış, oksijen ve dış ortam etkenleri ile buluşmuş yağ 1 sene dayanabiliyor ama kapalı kutu, fabrikasyon yağ 2 senede çöp mü oluyor? evet abi aynen öyle oluyor.işyerinde yağlar ve boyalar için ayrı yer yapmlarına rağmen 2 sene açılmamış beklemiş yağları kesinlikle kullanmayın diyolar Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Yeni ve kutusunda olan yağın içinde ne tortusu varmış merak ettim.. Motor yağı için 15.000 km. iyidir, ben öncesinde kolay kolay değiştirmem. Milyonlarca yıl toprak altında bozulmadan kalmış araba da mı bozulacak ? Şanzıman, fren , direksiyon hidrolikleri ile motor yağı arasında öyle aman aman bir fark var mı?. Onlar 8 10 yıl hiç değiştirilmiyor ama motor yağı durduğu 1 yıl içinde bozuluveriyor. Petrol türevi bir maddenin bozulması garip değil mi?. 5 yıl aracın deposunda duran bir mazot/benzin 5 yıl sonra eskisi gibi yanmaz mı? Merak sadece. Benzin bozuluyor ama mazotun bozulduğunu görmedim duymadım. Hidrolik yağı özelliğini kaybediyor, iki üç yılda bir komple değişimi çok iyi etki yapıyor.. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Şu an öğreniyorum. Fiesta'da hiç değiştirmemiştik abi. C-max de tez zamanda değiştirmeli o zaman. Hemen hemen her serviste bulunan kalem tipinde bir cihaz hid.yağın içine batırılıp ölçüm yapılınca bozulup bozulmadığını gösteriyor. Ben 3 yıldan sonra arada bir baktırıyorum yada frenlerde geç tutma hissettimi hemen ölçtürüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Bazı kaynaklara göre yağ ömrü 5 yıl, bazıları da 2 yıl diyor. Ancak bu açılmamış ambalajlar için geçerli. Açıldıktan sonra havanın etkisiyle oksidasyona uğruyor ve ömür kısalıyor. Otomobil üreticileri de bu nedenle 1 yıl değişim aralığı belirlemiş. Motorun en önemli ihtiyacı olan yağ konusunda riske girmeyin. Üretim tarihleri yeni olan yağları kullanmanızda fayda var. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 11 Ekim 2015 Paylaş 11 Ekim 2015 Yeni ve kutusunda olan yağın içinde ne tortusu varmış merak ettim.. Motor yağı için 15.000 km. iyidir, ben öncesinde kolay kolay değiştirmem. Milyonlarca yıl toprak altında bozulmadan kalmış araba da mı bozulacak ? Benzin bozuluyor ama mazotun bozulduğunu görmedim duymadım. Hidrolik yağı özelliğini kaybediyor, iki üç yılda bir komple değişimi çok iyi etki yapıyor.. Abi direksiyon hidroliğini 6. yılın sonunda artık bi değiştireyim diye ustaya gittim. "Abi değiştirsek yeni hidrolik daha ince yapıda olacağı için bunun kaçırma yapmadığı yerlerden o yapabilir o yüzden böyle devam edelim" demişti. Allah'a şükür ne direksiyon pompası ne başka bir şeyden hiç başım ağrımadı belki de şansımız varmış. Yorum bağlantısı
Recommended Posts