İçeriğe Yönlendir

Bijon Aralığı Dönüştürücü

Taner Ayık

Recommended Posts

Taner Ayık

Umarım doğru yerde yazıyorumdur.

Hepimizin bildiği gibi ford araçlarına uygun fazla bir jant alternatifimiz maalesef yok. Belirli jantlar var. O da herkesin mecburiyetten alıp kullandığı jant çeşitleri.

Sorum şu. Daha önce varmıydı bilmiyorum, belki de hiç ihtiyacım olmadığı için yeni öğrendim diyelim. Bijon aralıkları için dönüştürücüler varmış. Bende mondeonun jantlarını değiştirmek istiyorum fakat hep standart. Onun için bijon aralıklarını 5*108 den 5*120 ye çevirmeyi düşünüyorum. Jantcı arkadaş ile görüştüm. Güvenlik açısından hiç bir sıkıntı olmayacağını sadece jantın 1-2 cm dışarı çıktığını ama jantların et değerini doğru seçersem öyle bir sorunda olmayacagını söyledi. Sizlerin fikri nedir. Böyle birşey yapmalımıyım. Arkadaşın söylediği gibi güvenlik açısından emniyetlimidir. Malum çoluk cocuk biniyoruz. Şimdi bir jant yüzünden riske girmeyelim. İşi bilen üyelerimizden fikir alabilirsem sevinirim. Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Aracın yer ile temas eden noktalarında ben olsam modifikasyona gitmem. 5*108 bijon aralığında çok güzel jantlar var. Neden beğenmediğinizi anlamadım?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

5*108 bijon aralığında epey jant var aslında. Bence biraz daha model araştırmalısınız. 

Dediğiniz işlem olur. Tavsiye etmem , ama olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Kızılkaya

pıyasada hemen hemen sonradan celık jant a gecmiş olan aracların cogu bu uygulamayı yapıyor fakat herhangı bır sıkayet duymadım 300 lıra cıvarı malıyetı var sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir de Renault kullanın, 5x114.3 ile kaç çeşidiniz var :p

5x108 de seçenek çok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

5x108 ölçülerinde land Rover ve volvo da var. İyi araştırmayla güzel modeller bulunabilir. O dönüştürücü bana hiç güven vermiyor. Bide siz güçlü bir araç kullanıyorsunuz. Bence orjinal ölçülere bakın

Yorum bağlantısı
Taner Ayık

Yorumlat için teşekkürler. Evet 5*108 model var ama artık standart modeller hep. Daha farklı bir model getiren yok. Tabii bir de şu var. Ben 20'' jant kullanıyorum durum bu olunca modelde azalıyor. Şu an iki takım jantım var ikiside landrover jantı.

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Taner abi bu islemler yapiliyor ama senin araban kuvvetli ve agir bir araba, ayrica takacagin jant ebati da buyuk ve bunlarin hepsinin olusturacagi kuvveti karsilamasini spacer dan beklemezdim ben olsam. Yinede sen daha iyi bilirsin ama riskli duruyor. Bu tip uygulamalari yapanlar genelde basik araclar onlarda biliyorsun duz yolda 60 70 le gidiyor senin araban yeri geldimi 2xx ustune cikar abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

spacer demek bir sürü problem demektir. arabanın herşeyi değişir denge menge dönme direksiyon.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Serdar Yaman

Vazgeçtim. En iyisi orjinal 5*108 bulmak

Sahtekar adamsın bulursun bi Jant belki [emoji6]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...