Mustafa Ceviz 3 Haziran 2016 Paylaş 3 Haziran 2016 değerli ustalarım sizlere bişey sormak istiyorum (araç 2004 collection hb , brc kit var) araç 1. viteste kalkış yaparken tam ayağımı debriyajdan çekip gaza basma sırasında yaşıyorum bu durumu. ön konsol dahil araç gümbür gümbür sarsılıyor ve titriyor bu sırada gaz yemiyor. 2. vitese alıp yavaş yavaş gaz vererek aracı ivmelendirirsem sorun olmuyor. Bu durumu herzaman değil genellikle yaşıyorum. genellikle soğuk motorda ilk kalkışlarda yaşıyorum kalkışlarım kesinlikle normal sakin kalkışlardır. bobin, buji ve buji kablosu değişti yine yapıyor. araç kafa atıyor resmen Bu arada araçın akü kutup başlarını çıkartıp beyne reset atttığımda araç yağ gibi oluyor tertemiz kalkıyor hiçbir sorun yaşanmıyor ançak bu durum 1-2 hafta sonra yine eskiye dönüyor. fikri olan ustalarımdan yardım bekliyorum sizce nedir bu durum.? Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 Haziran 2016 Paylaş 3 Haziran 2016 benzer sorun bende de vardı( Yada hala var ama tekrar etmedi. ). MAF sensörü hatalı çalışıp hatalı bir harita mı çıkarır diye düşünüyordum. ECU yu sıfırlayınca bir süre düzgün gidiyordu. Tesadüfen MAP sensörünün borusunun dibinden kırık olduğunu fark ettim. Düzelttim şu an takip ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2016 Paylaş 3 Haziran 2016 kutup başı sökünce düzlemsi çok garip . zira o bir reset yöntemi değil. beyinde daha önce tamirat var mı?_ Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 3 Haziran 2016 Yazar Paylaş 3 Haziran 2016 (düzenlendi) kutup başı sökünce düzlemsi çok garip . zira o bir reset yöntemi değil. beyinde daha önce tamirat var mı?_ Daha önce yapildi mi bilmiyorum ama bendeyken(araç 5 yıldır bende ) herhangi bir beyin tamiratı olmadı. Ama şunu söyleyebilirim aracın sürüş karakteri bazen değişiyor . bazı günler motor daha vibrasyonlu daha sesli çalışırken (bu durumda direksiyon manevraları nispeten sertleşiyor gibi) bazı günler motor daha stabil daha sessiz sanki Araç daha konforlu oluyor.Araçta rol anti sensörü, hiz sensörü(iki defa) değişti . sizce ne yapmam lazım 3 Haziran 2016 tarihinde Mustafa Ceviz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Haziran 2016 Paylaş 3 Haziran 2016 rutin bir arıa şekli dğeil. araç sütündekontrol ettirmeli ehil bir ustaya Yorum bağlantısı
Recommended Posts