İçeriğe Yönlendir

Makyajlı Insignia Cosmo 1.6T

Volkan Dinçel

Recommended Posts

Volkan Dinçel

Arkadaşlar bazen düşün düşün işin içinden çıkılamıyor..akıl akıldan üstünmüş..Insignia hakkında ne düşünüyorsunuz? Araç Cosmo paket 1.6 T 170 hp..bu tam gırtlak dolu bir araç ve 2.eli yerlerde sürünüyor..70 civarına kazasız belasız bulunabiliyor..adaptif Xenon elektrikli koltuklar hayalet gösterge 19 jantlar var Allah var..çok yaktığından bahsediliyor benim için çok sıkıntı değil senede bu arabaya binsem 10000 binerim ağırlıklı ş.içi kullanılacak..onun dışında olumsuz yorum var mı bildiğiniz?

Bu fiyat bandında bu kadar dolu bu güçte bu güzellikte D segmentte araç var mı? Varsa da objektif bakamıyorum heralde ki ben bulamıyorum..makyajlı dizel otomatik F3.5 lara yazmışlar 73-74..f/p oranı çok iyi gibi ne dersiniz?

Yorum bağlantısı

1.6 T 180 hp cosmo olanına bir ara çok niyetlenip, arkadaşımın aracıyla test sürüşüne çıkmıştım. 180 hp olunca büyük beklenti içine girip kullandıktan sonra umduğumu bulamamıştım. Arkadaşım hala kullanıyor 120.000 km yol yaptı, yakıt ortalaması şehir içi 12-13 litreymiş

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Benim de aklımı çelen bir araç. Dediğin gibi arabada yok yok. Öyle heybetli gösteriyor ki 19 inç jantlarla... Yakıt seni üzmezse ve uzun zaman kullanacaksan iyi bir tercih olur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Eray bey 320 ied kullanıyorduk hakikaten iki araba aynı güçteyse BMW İngiliz Opel arap atı kullanıyor :D..o fark bariz varda..standart bir araçtan daha iyi hızlanıyor..BMW nin karşısında şöyle bir avantajı var BMW 230 la sınırlı Opel maşallah 250 devam ediyor :D performans farkı bariz var ama hepi topu 70 liralık araba..eşime gösterdim kalite algısı iç kısımda çok yüksek..direksiyonda ki Opel logosunu Mercedes yapsaydım eşim eminim Mercedes olduğuna inanırdı..içinde beni rahatsız eden hiçbir şey yoktu..sadece şu touch pad biraz duyarsız yada ben beceremedim..

Yorum bağlantısı

Çok sıcak bakarım, tavsiye ederim, desteklerim (manevi olarak  :) ), saygı duyarım, maşallah derim, yani alın derim şeytan dürtmüş iyiki de dürtmüş bence  :)

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Ali okullar açılıncaya kadar zamanım var..yeni Tiguan da olabilir :D tek sıkıntı 2017 de yenisi geliyormuş..ama arabaya aşık oldum resmende..hanım kullanabilir mi acaba..biraz fazla heybetli gibi araba..sorular sorular aklımdaki sorular..

Yorum bağlantısı
Mükremin Aktuğ

Focus dan  sonra insignia 1,6 turbo cosmo aldım.

Doğrudur.Gırtlağına kadar dolu bi araba.saymakla bitmez fren balatalarını bile kendi temizliyor.o derece yani

Bu segmentte bulabileceğin fiyatı  en iyi araba diyebilirim.Hele bide flexi şase alırsan tadından yenmez

Bendeki 2009 model 210 Hp flexi şase ( orjinalde 180 yazılımla 210 yaptırdım.)

Yakarmı evet yakar lakin yaktığınıda fazlasıyla verir . 264 ü görmüşlüğüm vardır.

Yok sollasam kurtarırımı yok rampada zorlarmı diye düşünmezsin.basarsın ve gider yere göğe sığdıramadıkları ww audi falanda sana arkandan bakar. ( yanlış anlaşılma olmasın o araçlara kötü demiyorum fiyat / donanım / performans değerlendirmesi )

Konforu ve malzeme kalitesi genel anlamda iyidir biraz lastik sesi alır ama rahatsız edici değil.

Kronik arıza LPG de 70-80 bin km den sonra  subap erimesi yapıyor yaklaşık 2000 tl karşılığında subapları çelik subapla değiştiriyosun olay bitiyor.Araştırmalarımda Bazı kullanıcı geri bildirimlerinde afl far arızası okudum ama kronik değil.

Belli başlı aklıma gelenler bunlar soracaklarınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Yeni Tiguan çok da heybetli değil, eskisi ile yanyana koyunca alçak kalıyor. Ama çok güzel ve şık olmuş. Insignia da düşünülebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Ben şu an 1.4 t 2012 modelini kullanıyorum. Araçtan genel olarak memnunum. Benim aracın 6 bin kmlik karışık ortalaması 8.0 litre gösteriyor. Yazılımla 170 hp oldu. Benim araçta da biraz lastik sesi var. Sanırım üzerindeki fabrikasyon lastikten kaynaklı lastiğin gürültü seviyesi 73 db. Konfor olarak megane 3 ten sonra araç çok konforlu gelmişti. 10 bin km dir kullanıyorum. Şu an için herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Tavsiye edilebilecek bir f/p arabası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Ali okullar açılıncaya kadar zamanım var..yeni Tiguan da olabilir :D tek sıkıntı 2017 de yenisi geliyormuş..ama arabaya aşık oldum resmende..hanım kullanabilir mi acaba..biraz fazla heybetli gibi araba..sorular sorular aklımdaki sorular..

4 insignia değiştirmiş biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Temiz bir tane bulursanız kaçırmayın alın. Tek sıkıntı elektronik arızalar. O da nadir çıkıyor ama çıkınca sebebini bulmak bazen zor olabiliyor. İlk 3 insigniamda hiç sıkıntı yaşamadım, afedersiniz eşşek gibi de bindim ama sonuncu biraz fazla oynanmıştı , arızasını bulmak mümkün olmayınca satmak zorunda kaldım. Ama halen OPC insignialara bakıyorum :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Yeni Tiguan çok da heybetli değil, eskisi ile yanyana koyunca alçak kalıyor. Ama çok güzel ve şık olmuş. Insignia da düşünülebilir.

Hocam burada highline olanını inceledim..hayalet gösterge ile içerideki kalite algısı çok çok yüksek olmuş..yeni çıktı en az 6-7 sene gider bu kasa..insignia seneye değişecekmiş...bilemiyorum zor tercih..

Focus dan  sonra insignia 1,6 turbo cosmo aldım.

Doğrudur.Gırtlağına kadar dolu bi araba.saymakla bitmez fren balatalarını bile kendi temizliyor.o derece yani

Bu segmentte bulabileceğin fiyatı  en iyi araba diyebilirim.Hele bide flexi şase alırsan tadından yenmez

Bendeki 2009 model 210 Hp flexi şase ( orjinalde 180 yazılımla 210 yaptırdım.)

Yakarmı evet yakar lakin yaktığınıda fazlasıyla verir . 264 ü görmüşlüğüm vardır.

Yok sollasam kurtarırımı yok rampada zorlarmı diye düşünmezsin.basarsın ve gider yere göğe sığdıramadıkları ww audi falanda sana arkandan bakar. ( yanlış anlaşılma olmasın o araçlara kötü demiyorum fiyat / donanım / performans değerlendirmesi )

Konforu ve malzeme kalitesi genel anlamda iyidir biraz lastik sesi alır ama rahatsız edici değil.

Kronik arıza LPG de 70-80 bin km den sonra  subap erimesi yapıyor yaklaşık 2000 tl karşılığında subapları çelik subapla değiştiriyosun olay bitiyor.Araştırmalarımda Bazı kullanıcı geri bildirimlerinde afl far arızası okudum ama kronik değil.

Belli başlı aklıma gelenler bunlar soracaklarınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

4 insignia değiştirmiş biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Temiz bir tane bulursanız kaçırmayın alın. Tek sıkıntı elektronik arızalar. O da nadir çıkıyor ama çıkınca sebebini bulmak bazen zor olabiliyor. İlk 3 insigniamda hiç sıkıntı yaşamadım, afedersiniz eşşek gibi de bindim ama sonuncu biraz fazla oynanmıştı , arızasını bulmak mümkün olmayınca satmak zorunda kaldım. Ama halen OPC insignialara bakıyorum :)

Peki cosmo pakete ek ne önerirsiniz..

Flexiride şasi hakkında bilgi verirmisiniz?

Çevre görüş kör nokta ve park asistanı var sanırım opsiyon olarak..hanım park edemez bu arabayı park asist olana bakmak lazım..

Ben şu an 1.4 t 2012 modelini kullanıyorum. Araçtan genel olarak memnunum. Benim aracın 6 bin kmlik karışık ortalaması 8.0 litre gösteriyor. Yazılımla 170 hp oldu. Benim araçta da biraz lastik sesi var. Sanırım üzerindeki fabrikasyon lastikten kaynaklı lastiğin gürültü seviyesi 73 db. Konfor olarak megane 3 ten sonra araç çok konforlu gelmişti. 10 bin km dir kullanıyorum. Şu an için herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Tavsiye edilebilecek bir f/p arabası.

F3 şu an 10.3 diyor insignia benim güzergahta 13-14 altına inemez bence.

Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Benim arkadasım 1 ay önce sıfır aldı orta donanımda olanı 2015 model bayide elinde kalmış 72bin liraya anlaştılar bayilere de bakmanızı tavsiye ederim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Mükremin Aktuğ
(düzenlendi)

Sürüşe duyarlı şasi sistemi spor , tur ve normal modları var spor modda direksiyon süspansiyon gaz  tepkimeleri vs değişiyor 

detay için

http://www.otoguncel.com/teknik-bilgiler/opel-insigniada-kullanilan-flex-ride-surus-sistemi-nedir-ve-hangi-sistemlerle-birlikte-calisir/

Opsiyonlar değişiyor hangi birini anlatayım =)

http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/insignia-4-door/konfigurator.html#options

burayi bi inceleyebilirseniz 4. kısımda opsiyonel ekipman bölümünde daha açıklayıcı bilgiler veriyor 

tarihinde Mükremin Aktuğ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

72 çok çok iyi fiyat ama ben Cosmo istiyorum ve 70 liradan fazla vermek istemiyorum..her aşk güzel başlarda benim ki kısa sürüyor seneye sattığımda çok zarar etmeyeyim

Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Focus 2.5'tan direk makyajlı cosmo insigniaya geçmiş biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Hatırlarsanız aracımı da bir dönem satılığa çıkarmıştım, mali problemleri çözdük binmeye devam ediyorum. 170'lik motorlar eco motor olarak geçer, 180'liğin yerine 200'lik çıktı ama Türkiyeye getirmediler. Benim kullanım ortalamam 8.5litre/100km civarı. Hatta satmaktan vazgeçtikten sonra orjinal 19 jant lastik de aldım. Binmeye devam :)

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Focus 2.5'tan direk makyajlı cosmo insigniaya geçmiş biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Hatırlarsanız aracımı da bir dönem satılığa çıkarmıştım, mali problemleri çözdük binmeye devam ediyorum. 170'lik motorlar eco motor olarak geçer, 180'liğin yerine 200'lik çıktı ama Türkiyeye getirmediler. Benim kullanım ortalamam 8.5litre/100km civarı. Hatta satmaktan vazgeçtikten sonra orjinal 19 jant lastik de aldım. Binmeye devam :)

Baran bey bilinen kronik arızası var mı? Birde ortadaki ekranda sanırım geri vites kamerası yok?

Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Kronik arıza işi şans işi biraz. Ben garantiden sağ ayna motorunu (takılma yaptığı için), bujileri (genel değişim) ve sağ arka stopu (su almaya başladığı için) değiştirmiştim. Maalesef arabanın orjinalinde geri görüş kamerası yok. Ben de yurtdışından getirdiğim interface yardımıyla geri görüş kamerası montajını yaptım, orjinal ekranda kullanabiliyorum. 

Yorum bağlantısı

Bu kadar tercih eden varken insignia alınır. Araç uzun süreir piyasada ve benim gördüğüm en büyük şikayet yakıt tüketimi. Bu öneml bir kriter ama gözardı edecek kişiler için güzel bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Ancak piyasa aracından inip, daha dar kitleye hitap eden aracı seçerken

• Bulabildiğiniz en temizini
  • Bulabildiğiniz en dolusunu

tercih etmek, kullanırken aracı kullanırken doğru tercih duygusunu kuvvetlendirmek, satarken de caziplik sağlayacak unsurlar nedeniyle önemlidir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Bu kadar tercih eden varken insignia alınır. Araç uzun süreir piyasada ve benim gördüğüm en büyük şikayet yakıt tüketimi. Bu öneml bir kriter ama gözardı edecek kişiler için güzel bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Ancak piyasa aracından inip, daha dar kitleye hitap eden aracı seçerken

• Bulabildiğiniz en temizini
  • Bulabildiğiniz en dolusunu
tercih etmek, kullanırken aracı kullanırken doğru tercih duygusunu kuvvetlendirmek, satarken de caziplik sağlayacak unsurlar nedeniyle önemlidir.

Saygılarımla.

Evren bey zaten kriterim kazasız boyasız hatasız olacak Cosmo paket olacak max. 45.000 km.de olacak mümkünse ilk sahibi olacak:)

Teşekkürler tavsiyeler için

Kronik arıza işi şans işi biraz. Ben garantiden sağ ayna motorunu (takılma yaptığı için), bujileri (genel değişim) ve sağ arka stopu (su almaya başladığı için) değiştirmiştim. Maalesef arabanın orjinalinde geri görüş kamerası yok. Ben de yurtdışından getirdiğim interface yardımıyla geri görüş kamerası montajını yaptım, orjinal ekranda kullanabiliyorum.

Bi tane çok temiz buldum 69.500 demişler 2013 Cosmo hatasız 45.000 de...fiyat iyi gibi..acele etmek istemiyorum şu an ihtiyacım yok ilave arabaya çünkü..alırsam tavsiyelerini için rahatsız ederim yine..

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

Geçen yaz patronumdada vardı 2011 cosmo yazılım ile tahmini 230 bg olmuştu bastığımda 2 3 4 vites esp acarak gidiyordu. Gerçekten konforlu idi bindikten sonra inesim gelmiyordu geri viteste aynalar aşşaya dönüyordu koltuk hafiza falan gırtlak dolusu idi yakıt 0.50 krş falan yakıyordu tüp yoktu

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Kayınpederimde 2010 model  1.6 T edition 180 lik var,ilk sahibi. 200.000 i ya geçti ya geçmek üzere.Genel anlamda insigniadan çok memnun.Yakıtı gözardı ediyoruz tabi. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

1 sene kullandım.Gerçekten performansı çok iyi.Ama kalkışlarda değil ara hızlanmalarda ve son hızda çok iyi.Ben 9.6 litre ortalama ile sattım.Ş.içi biraz fazla yakıyor.Şöyle söyliyim şuan kullandığım aracın 3 katına yakın tüketiyordu ş.içi. :) Ş.dışı 110 km sabit hızla gidiş geliş 8.1 litre ortalama tutturuluyor daha aşağısını ben beceremedim :)

Trim sesleri ve lastik sesi sıkıntıları var biraz.Gelen olarak turbo kararsızlığı olabiliyor ama araca bir zararı olmuyor kullanıcıyı biraz tedirgin ediyor.

180 hp lıklar 170 liklerden daha iyi bir performansa sahip.otomatik vites çok verimli değil.

Arka koltukta 1,76 boyumla dik oturduğumda başım tavana değiyor.Ama ben arkada pek oturmadığım için dert etmedim. 2.el satarken şanslıysanız hemen satılır ben 4 ayda sattım oda takasla :) kazasız boyasız ve 20.000 km idi aracım.

Cosmo +flexride şasi ile çok keyif alacağınız bir araç olur .Aklınızda varsa alın zevkinizi almış olursunuz .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...