Özgür Karasüleymanoğlu 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 Merhabalar,yeni aldığım aracın ön balataları 1000km önce trw marka olarak değişmiş diskte ise dairesel ince bir çizgi görülüyor ve frene basınca ötme sesi geliyor.Sormak istediğim sesin disklerden mi yoksa balatadan mı kaynaklanma ihtimali yüksektir.Balata diske alıştığında bir süre sonra kesilir mi?İşe yaramayacaksa boş yere diski tornalatıp inceltmek istemiyorum.Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 Merhaba.. Balata değişirken diskte takım olarak değişirse böyle sorunlar çoğunlukla yaşanmıyor. Şimdi siz sorunun hangisinden kaynaklı olduğunu bulmaya çalışacaksınız. Bu da inanın zor. Öncelikle şuna bir bakın fren esnasında sesle bilirlkte direksiyonda titreme de var mı ? Eğer varsa disk yamulmuştur yoksa sadece balata değişerek şansınızı deneyebilirsiniz. Kale marka balata tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 Balata değişeli 1000 km olduysa alışacağı kadar alışmış demektir. Değişen balatanın diske alışması 50 km şehiriçi kullanımla hallolur. Frenlemede gelen ötme balatadan olur, yani balata öter. 1 Yorum bağlantısı
Özgür Karasüleymanoğlu 13 Haziran 2016 Yazar Paylaş 13 Haziran 2016 frende titreme yok ses var sadece.Trw de orjinal kullanılan kaliteli bir marka diye biliyorum.O zaman disk tornası işe yaramayacak gibi genel kanaat galiba. Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 Görmeden herkes tahmini konuşuyor. Balatayı değiştirmiş olduğunuz ustanıza götürün diski ve balatayı incelesin nedeni bulacaktır. Disk yüzeyinde oluşan deformasyon , diskin eğilmesi ( genelde disk sıcak iken girilen su birikintisi veya aracın yıkanması sebep olur ) bu seslere neden olur. Yorum bağlantısı
Hasan Ekci 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 Balata mozaik bir yapıya sahip içinde metal parçacıklar var. Bu kısımların izli diske değmesi ses yapabiliyor. Frende titreme yoksa sorun balatadan. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 Ses arka fren balatalarından gelmesin Yorum bağlantısı
Özgür Karasüleymanoğlu 17 Haziran 2016 Yazar Paylaş 17 Haziran 2016 Yolda el freni çekince ses yok arkadan geleceğini sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts