İçeriğe Yönlendir

Bi-Xenon Mercek Sorunu !

İlker Uçar

Recommended Posts

İlker Uçar

Merhaba Arkadaşlar öncelikle yazım biraz uzun olacak sorunu en baştan anlatayım dedim vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Uzun zamandır bi-xenon işine merak saldım yapmaya karar verdim ilk önce araştırdım baya hangi malzameler gerekiyor ne almam gerekiyor baya bilgi edindim yalnız 2 aşama vardı malzeme tedariği ve montaj aşaması kendim yapamazdım montajı bende dedim malzemeleri alayım mante ettirecek birini bulurum ve malzemeleri tedarik etmeye başladım yeni hella mercek, gen5 balast, d1s ampül, ampül tutucu ve mercek kapağı siparişlerini verdim içimde heveste olduğundan heycanla bekliyorum siparişleri ertesi gün geldi elime siparişler açtım baktım ürünler istediğim gibiydi.

Sıra geldi 2. aşamaya monte edecek birisi bunun arayışına girdim sanayide dolaşıyorum bir yere girdim anlattım olayı mercekli xenon yapıcaz farları malzemeler benden sen sadece mercek montajını yapıp tesisatı bağlıyacan dedim tamam yaparız dedi araç ne dedi focus 2.5 dedim o zaman olmaz dedi niye dedim onların farları açması sıkıntılı açınca da gönyesi filan bozuluyor farların dedi tamam sağolasın dedim çıktım. Başka yere girdim araç ne dedim focus 2.5 dedim onların farları açılmıyor dedi, yalnız içimden sinir olmaya başladım ''açan adam nası açıp yapıyor bunu diyorum'' içimden neyse oradan da çıktım .Başka yere girdim bu tamam yaparız dedi aracı getir gel dedi götürdüm farı söktü kapalı kutuya koydu ısı makinasıyla ısıttı bi 10-15 dk kadar sonra başladı tornavida ile kanırmaya yalnız dana ne slikon eridi ne doğru dürüst far ısındı çatır çutur kanırıyo benim içim gidiyo ilk farı açtı yalnız farın ne birleşim yeri kaldı ne far kaldı içimden bu adam bu farı geri nasıl takıcak diyorum.Diğer farıda aynı şekilde açtı. Sonra şöyle bi merceğe baktı far taşına baktı taşı kesip biçti gelişigüzel merceği oturttu 2 vida attı sonra bastı merceğin arkasından slikonu, o anda içime kurt düştü zaten bu adam ne mercek hizasına ne çizgisine baktı dedim ben inşallah merceğin biri anyayı biri konyayı göstermez dedim. Sonra slikon kurudu mercek kapağını filan taktı sonra far camını takmaya çalışıyo ısıtıyo ısıtıyo oturtamıyo bi türlü senin yapacağın işi dedim çıktım dükkandan gezip gelip kafa dağıttım bi geldiğimde takmış farları kenarlarını slikonu basmış yalnız ne farın içini silmiş ne mercekleri temizlemiş sonradan farkettim. montaj işi sonunda bitti dedim araca taktı farları ve bitti.

Sıra teste geldi açtık farları güzel yanıyor sellektör şimşek gibi tamam senin işi dedi helallaştık çıktık. Şimdi geldik sorunlara, ilki farlar kapalı iken sellektör yapmıyor xenonlar yanmıyor hadi çokta önemli değil dedim. ikincisi aracı yıkadım farlar buğu yapıyor içi hadi buda önemli değil 10 dk sonra kuruyor dedim.Far ayarı (yukarı aşağı) adam akıllı çalışmıor. Gece uzun yolda gidiyorum karşıdan gelen herkes sellektör atıyor far ayarına bakıyorum en aşağıda çektim sağa indir 10-25 metre karşısına geçtim aracın aklıma gelen başıma geldi bizim sol mercek hem yukarı bakıyor hem karşı şeritten gelen yola bakıyor aynı şekilde sağ mercekte içe doğru yamuk gündüz gözüyle bidaha baktım aynen dediğim gibi uzunlar ise 2.3. katı aydınlatıyor. Sonra düz bi duvarda şunların kesilme çizgisine hizasına bakayım dedim fotoda çektim bariz sıkıntılı mercekler.

Çözüme gelicek olursak arkadaşlar yeni bir çift takım far alıcam, şuanki fardaki malzemeleri sökücem yeni alacağım fara montajını yapabilecek ADAM AKILLI İŞİNİN EHLİ USTA arıyorum. Denizlide oturuyorum buralarda işine severek adam akıllı birisi yok herhalde yada ben bulamadım.Vakit ayırıp okudunuz için teşekkür ediyorum bi el atında şu işten pişman olmadan montajını yapayım şunun aldığım malzemelere çöp olan fara yazık.

1dg44b.jpgJ2lX4q.jpgjnWL5g.jpg

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Ankara da Oktay TOKER , İstanbulda İlker Kemal var. İsimlerini google amcaya yazarak iletişim bilgilerini bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İstanbulda İlker Kemal var. İşin ehli biridir. ÜStaddır. Onunla irtibata geçin derin.

0 (532) 387 10 18

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Baştan kural hatası var. Merceği hiza almadan merceği taktığını gördüğünüz an orada o işi kesecektiniz. En fazla 1 fardan olurdunuz şimdi komple sistemden sıkıntı yaşıyorsunuz.

Farlar kapalı iken selektör atmamasının sebebi ise araya diyot- röle vs konmadığından kaynaklanıyor. Mercek motoru çalışıyor ama balasta elektrik gelmediği için ampüller çalışmıyor. Zaten 2.5 Focus çift reflektör gündüz far kapalı iken mercekten selektör atması çok sıkıntı değil.

Far camını açtı ama erimeyen silikon ise o silikonun komple kazınıp yeni silikon çekilmesi gerekli. Bu far işi 2-3 saatlik iş değil onu belirteyim sanayide 3 saatlik işten birşey beklememeniz gerekir.

Far buhar yapabilir sıfır araçlarda bile buhar problemi var. Far su almasın bu daha önemli.

İlker Kemal hakkında kötü yorum okumadım ama Oktay bey için ise yorumda bulunmayacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Uçar

Ankara da Oktay TOKER , İstanbulda İlker Kemal var. İsimlerini google amcaya yazarak iletişim bilgilerini bulabilirsin.

İstanbulda İlker Kemal var. İşin ehli biridir. ÜStaddır. Onunla irtibata geçin derin.

0 (532) 387 10 18

İlker Kemal bu işte nokta atışıdır.

Teşekkürler arkadaşlar İlker Kemal bey le iletişime geçicem herkesin dediği tek isim belli ki yaptığı işin hakkını veriyor. Yalnız bana ilk önce 2 adet çıkma focus 2.5 farı gerekli temizinden sonra iletişime geçip kargolamayı düşünüyorum.

Baştan kural hatası var. Merceği hiza almadan merceği taktığını gördüğünüz an orada o işi kesecektiniz. En fazla 1 fardan olurdunuz şimdi komple sistemden sıkıntı yaşıyorsunuz.

Farlar kapalı iken selektör atmamasının sebebi ise araya diyot- röle vs konmadığından kaynaklanıyor. Mercek motoru çalışıyor ama balasta elektrik gelmediği için ampüller çalışmıyor. Zaten 2.5 Focus çift reflektör gündüz far kapalı iken mercekten selektör atması çok sıkıntı değil.

Far camını açtı ama erimeyen silikon ise o silikonun komple kazınıp yeni silikon çekilmesi gerekli. Bu far işi 2-3 saatlik iş değil onu belirteyim sanayide 3 saatlik işten birşey beklememeniz gerekir.

Far buhar yapabilir sıfır araçlarda bile buhar problemi var. Far su almasın bu daha önemli.

İlker Kemal hakkında kötü yorum okumadım ama Oktay bey için ise yorumda bulunmayacağım.

Aynen dediğiniz gibi ilk başta kesmem gerekiyordu hata bende zaten başta. Far camını yerine takarken yanında değildim kafa dağıtayım diye dolaşmaya çıktım geldiğimde takmıştı zaten etrafına bolca slikonlamış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Teşekkürler arkadaşlar İlker Kemal bey le iletişime geçicem herkesin dediği tek isim belli ki yaptığı işin hakkını veriyor. Yalnız bana ilk önce 2 adet çıkma focus 2.5 farı gerekli temizinden sonra iletişime geçip kargolamayı düşünüyorum.

Aynen dediğiniz gibi ilk başta kesmem gerekiyordu hata bende zaten başta. Far camını yerine takarken yanında değildim kafa dağıtayım diye dolaşmaya çıktım geldiğimde takmıştı zaten etrafına bolca slikonlamış.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/283313-%C3%A7e%C5%9Fitli-focus-par%C3%A7alar%C4%B1/

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Forumda bir sürü far konusu var Oktay beyin !

Bir iki tane yanlış oldu diye böyle töhmet altında bırakmayın.

Bu sıkıntılı far konusunu( Fiat Punto) bir de ondan dinlemek lazım ki objektif bir karar verelim  :yes:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bu sıkıntılı far konusunu( Fiat Punto) bir de ondan dinlemek lazım ki objektif bir karar verelim  :yes:

Puntonun konusunun linki de vardır abi sende kesin, linklere fısıldayan adam  :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ondan da okuduk farklı forumlarda. Aynı farda 1-2 yanlış olur ama 10 tane olmaz üstadım :) Oktay beyin savunması Cuma vaazı gibi birde konuyu değiştirmek için hep başka şeylere değinmiş. Biz müslüman değilmişiz onu anladım :)

İlker bey aslında sol farda sıkıntı yok, sağ far tekrar ayarlanabilir gibi yeni far almadan önce. Bence bu far kurtulur. En azından denemeye değer. Kaybedecek birşeyiniz yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Adam yorum yapmayacağım demiş.. :)

Hani töhmet

Ondan da dinledik, sayfa sayfa cevaplarını yayınladık forumda zaten Serdar. 

O konuya da dönmeyelim lütfen.. 

Konu tavsiye konusudur.. 

Ben de şiddetle İlker Kemal'i tavsiye ediyorum.. Çıkarım mı var.. Tabi ki hayır. Adam on numara iş yapıyor.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hani töhmet

Konu tavsiye konusudur.. 

Ben de şiddetle İlker Kemal'i tavsiye ediyorum.. Çıkarım mı var.. Tabi ki hayır. Adam on numara iş yapıyor.. 

600 ile 800 TL arası işçilik istiyor, bu da eksisi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Hani töhmet

Konu tavsiye konusudur.. 

Tamam abi senin referansınla İlker beyi arayacam haberin olsun :)

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Punto farı cenaze idi şu an kadavra yani çöpe bir adım kala, kısaca 1000tl çöpte

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Uçar
(düzenlendi)

İlker bey aslında sol farda sıkıntı yok, sağ far tekrar ayarlanabilir gibi yeni far almadan önce. Bence bu far kurtulur. En azından denemeye değer. Kaybedecek birşeyiniz yok.

Kurtulma ihtimali olabilir belki ama yeni far bakmamın sebebi şuan kullandığım farların camları çok berbat heryeri çizik hem onu yenilemek 2. si far bidaha açıldığından sanki temelli şaftı kayacak gibime geliyor o yüzden sıfırdan başlamak daha mantıklı geliyor

tarihinde İlker Uçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kurtulma ihtimali olabilir belki ama yeni far bakmamın sebebi şuan kullandığım farların camları çok berbat heryeri çizik hem onu yenilemek 2. si far bidaha açıldığından sanki temelli şaftı kayacak gibime geliyor o yüzden sıfırdan başlamak daha mantıklı geliyor

Kaybedecek birşeyiniz yok denemeye değer diyorum ben. En azından uğraştım da çöp oldu dersiniz. Merceğin delikleri 3-4 mm başka yerden açılıp silikonlanırsa bence bu iş olur.

Yorum bağlantısı
İlker Uçar

Kaybedecek birşeyiniz yok denemeye değer diyorum ben. En azından uğraştım da çöp oldu dersiniz. Merceğin delikleri 3-4 mm başka yerden açılıp silikonlanırsa bence bu iş olur.

Doğrudur zaten gözden çıktı far 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klasik ışık nedir aydınlatma nedir montaj örneği. şimşek çakma / ışık rengi ampül ile alakalıdır ve yolda önünnüzü görmeye hiç yaramaz. far tası ne halde bilmem de. sanırım yeni bir far alır İlker Kemal de yaptırmanız lazım. xenon ampul ve balastınzı kullanaiblirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Enes Suzen

İlker beyin benim arabaya yaptığı bi xenon farların açık hali şuan yok resimlerimde ama4603c6e2c35e260a60e3146fe58d2bbe.jpg92ff8e98dad3647bc87fb505728c2a01.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Uçar

İlker beyin benim arabaya yaptığı bi xenon farların açık hali şuan yok resimlerimde ama

İlker Kemal beyin ustalağı herkesiz dilinde maaşallah  :nazar:

Ayrıca bu merceklere h7 ampül uyduramıyoruz galiba vizeden geçmek için farları değiştirmekmi gerekecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bence sağ far güzel olmuş sadece sol farı yeniden yaptırabilirsiniz. Lakin burda önemli bir nokta var mercek far tasına ne ile sabitlendi, eğer sizin dediğiniz gibi silikon ile ise o iş olmaz ;) Her mercekte 4 vida deliği en az bulunur ve oradan tasa vidalanmalıdır, hassasiyet ayarı oradan yapılır. Ben de focus 2.5 farı yapmak istemezdim başa bela bir tas yapısı var. İşçilik süresi min. 2 gün olacaktır buna göre plan program yaparsınız. İlkere gönderirseniz tahminin 5-6 gün sürer

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...