İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 Kapılarda 6X9 Hoparlör, Pioneer 4X100W Ana Ünite

Enver Çatak

Recommended Posts

Enver Çatak
Kendi montajım olan sistemim huzurlarınızda. 

Ana ünite; Pioneer MVH-280FD, 4x100w max, 4x40w rms. Ön kapıdaki hoparlörler Pioneer TS-A6966S 60w rms. 4 adet montajcıya gittim "abi senin kapılara 6x9 hiç bir şekilde olmaz, cama vurur vs" dediler. Ben de kendim yaptım.

Kapı pandizotu zor oturdu yerine ve biraz esnedi ama zamanla yerine oturur diye düşünüyorum. 

Ses müthiş oldu. Baslar yumuşak dolgun, tizler de gayet güzel, berrak, net aynı zamanda güçlü bir ses veriyor. Üstelik arka kapılara henüz hoparlör takmadım.

Yüksek çıkışlı ana ünite sayesinde amfisiz, kablosuz, arzu ettiğim seviyede bir sistem oldu.

EJDBNz.jpg

Hoparlörler için Ford adaptörleri Ebay'den aldım.

jn6apL.jpg

Zd3apV.jpg2ZaRq2.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Sümbül

2 3 ay sonra bende düşünüyorum şahsen abi hoporlor kendi orjinalleri patlamış durumda maalesef direk oturdu ve cama carpma vs yok kesinlikle değilmi

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Alpine nin 5x7 lerinden kullananlar memnun bende mondeo için sipariş verecem fakat kapı döşemesini söküp takmak nasıl becerebileceğim bir işlem mi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak
(düzenlendi)

2 3 ay sonra bende düşünüyorum şahsen abi hoporlor kendi orjinalleri patlamış durumda maalesef direk oturdu ve cama carpma vs yok kesinlikle değilmi

Kapıya direkt oturmadı. 1 cm civarı kalınlığında kasnak kullandım ve kapı pandizotu biraz esnedi. Cama değmiyor kesinlikle. Hoparlörün derinliği 61mm. 

Alpine nin 5x7 lerinden kullananlar memnun bende mondeo için sipariş verecem fakat kapı döşemesini söküp takmak nasıl becerebileceğim bir işlem mi bilmiyorum.

Kapı döşemesi sökümüyle ilgili nette videolar mevcut, eliniz biraz yatkınsa yapabilirsiniz. Araştırmalarıma göre bas seslerin duyulabilmesi için hoparlörün alt frekans değerleri düşük olanının tercih edilmesi gerekiyormuş.

tarihinde Enver Çatak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Dogan

Elinize sağlık sağlam ve güzel olmuş. Ben de hoparlörleri değiştirmek istiyorum ama orjinal boyutlarında yapmayı düşünüyorum. 5x7" ölçülerinde pek model bile yok sanırım, ön ve arka kapılar aynı ölçülerde mi?

5x7" ölçülerinde en güçlü hoparlörden kullanan varsa tavsiye edebilir mi?

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Teşekkürler, vesile ile derinlik ölçüsünü yanlış yazmışım, doğrusu 71cm olacak. Arka kapılara da Kenwood kfc-m6932a taktım, derinliği 77cm, cam sürtünerek hareket ediyor.

Bütün kapılar aynı; 5x7 ölçüsünde, 6x8 de oluyor.

Hertz dcx-570 takmayı düşünmüştüm öncesinde.

Kapılara ve tabana uygulanacak extra ses yalıtımı ses kalitesini artıracaktır.

Yorum bağlantısı
Mesut Topsakal

güzel olmuş iyi günlerde kullanmanız dileklerimle.Pioneer MVH-280FD ı nereden aldınız acaba bayadır bende bu fd serisini arıyorum ama bulamıyorum

Yorum bağlantısı
Enver Çatak
(düzenlendi)

Teşekkürler. Ebay'den aldım. Yaklaşık 330 tl + 120 tl (gümrük ve bandrol vergisi). Satıcıya gümrüğe takılmaması için 70 Euro gösterebilir misin dedim, tamam dedi ama sözünde durmadı.

tarihinde Enver Çatak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Dogan

Teşekkürler, vesile ile derinlik ölçüsünü yanlış yazmışım, doğrusu 71cm olacak. Arka kapılara da Kenwood kfc-m6932a taktım, derinliği 77cm, cam sürtünerek hareket ediyor.

Bütün kapılar aynı; 5x7 ölçüsünde, 6x8 de oluyor.

Hertz dcx-570 takmayı düşünmüştüm öncesinde.

Kapılara ve tabana uygulanacak extra ses yalıtımı ses kalitesini artıracaktır.

Çok teşekkür ederim. Yani kapılardaki izin verilen derinlik 71 cm mi?

6x8 hoparlör takar isem kapı pandizotları fazla esneme yapmaz sanırım değil mi?

Bu konularda çok bilgi sahibi değilim kusura bakma :)

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

6x8 de pandizot esnemez ama derinliği önemli, özellikle arka kapılarda derinlik daha az. Evet, arkada derinlik tahminen 70cm'yi geçmemesi gerek. Zaten çoğu modelin uyması lazım.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Burak Ateş

Usta o altindaki ustundeki plastikleri nerden bulabiliriz bnde sony teyp aldimda nerden bulabilirim o siyah ekleri ??

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

"6x9 yükseltme kasnağı" diye nette aratabilirsiniz. Kesip inceltip uydurmuştum araya. Son yaptığım düzenlemede bu kasnakları çıkarttım,bir sorun olmadı. Vidaladıktan sonra ya da önce kapı sacı ve hoparlör arasında kalan boşlukları bitüself gibi dolgu malzemesiyle doldurabilirsiniz. Ön kapıda 77 mm, arka kapıda 71 mm hoparlör derinliği sorun çıkarmadı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kapı pandizodları zaman içinde çatlama yapabildiği için takmak istemez kimse. sonra sıkıntı çıkıyor müşteri ilişkisinde

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

En son yaptığım düzeltme de kasnakları çıkarınca pandizotdaki kasma olayı da düzeldi, tam oturdu yerine.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Enver Çatak

Kasnakları çıkardım. Boşluklara bitüself sıkıştırdım. Şu an tam oturdu. Son fotolar:

PnjYo7.jpg

LZjY4b.jpg

77jVba.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Navigasyon cihazını ana ünitenin üstüne montajladım. Teyp çerçevesini delerek kablosunu arkadan çakmaklığa bağladım. Böylece kablo gözükmüyor ve güneş yansıması gibi durumlarda navigasyonu kendi görüş açıma göre manuel ayarlayabiliyorum. Kullanmadığım zamanlarda navigasyonu çıkarabiliyorum.

BvjRmL.jpg

o0JYPX.jpg

jXdvPW.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...