İçeriğe Yönlendir

El Freni Işığı Yanması Ve Amortisör Patlamış Olma Duru Mu

Osman Uslu

Recommended Posts

Osman Uslu

Merhaba Herkese,

Yaklaşık 5 gündür aracım da el freni ışığı yanma sorunu var. Daha önceden de olmuştu ama bu kadar çok değildi. 

Kullanma kılavuzunda fren hidroliği azaldığı için yapar yazıyor. 3 - 4 ay kadar oluyor fren hidroliğinin eksikliğini gidereli. 

Yokuş yukarı çıkarken gaz verdiğim zaman sürekli yanıyor. Gazı kesince sönüyor. Frene bastığım zaman yanıyor. Çukurlardan geçerken yanıyor. Durmak için fren yaptığımda ilk başta yanmıyor ama sonra başlıyor yanmaya ve durup ayağımı frenden çekene kadar yanıyor. Şimdi bu sorun gene fren hidroliği azaldığı için mi yoksa yoksa başka bir sorun mu var? Balatalar bitiyor olabilir mi? O zaman da yanar mı bu ışık?

Birde aracımın sağ ön amortisörünün patlak olduğunu düşünüyorum. Sol ön çamurlukla lastiğin arasına 3 parmağım çok rahat girerken sağ ön çamurlukla lastiğin arasına bir parmağım anca giriyor. Bugün biraz kulak kabarttım durduktan sonra gıcırtı sesi geliyor ön taraftan. Eski yataklar da çekyatlarda hareket ettikçe bir ses gelir ya aynı o sesten sizce tahminim doğru mu? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fren yağı eksilmez.. seviyesi düşer.3-4 ay önce bir miktar tamamlandı sanırım . fren balatanız bitti ibityordu 3-4 ay önce sanırım şlimdi hiç kalmayacak yakında. yeni balata takınca da fazla yağ taşarsa kötü, boyayı söker.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

fren yağı eksilmez.. seviyesi düşer.3-4 ay önce bir miktar tamamlandı sanırım . fren balatanız bitti ibityordu 3-4 ay önce sanırım şlimdi hiç kalmayacak yakında. yeni balata takınca da fazla yağ taşarsa kötü, boyayı söker.

Yani sorun balatalar da öyle mi Çağlar abi. Değiştirince düzelir mi peki

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

2012 Fiesta'da debriyaj ve fren aynı hidrolik deposunu kullanıyor. Aynı semptomlar bende de vardı, ayrıca debriyajın üzerinde yağ gibi bir sıvı görüyordum damla damla zaman zaman.

Bende debriyaj üst merkezi değişti kaçak sebebi ile. Bir ihtimal bu da olabilir mi? Fikir :)

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

2012 Fiesta'da debriyaj ve fren aynı hidrolik deposunu kullanıyor. Aynı semptomlar bende de vardı, ayrıca debriyajın üzerinde yağ gibi bir sıvı görüyordum damla damla zaman zaman.

Bende debriyaj üst merkezi değişti kaçak sebebi ile. Bir ihtimal bu da olabilir mi? Fikir :)

Mk4 kasada da ortak depo. Debriyaj alt yada üst merkezi gibi duruyor arkadaşın sorunu . Yağ eklemek geçici çözüm. Nerede bırakacağı belli olmaz.

Edit:Ben yazarken ekleme yapmışsınız yaziniza

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Mk4 kasada da ortak depo. Debriyaj alt yada üst merkezi gibi duruyor arkadaşın sorunu . Yağ eklemek geçici çözüm. Nerede bırakacağı belli olmaz.

Ekleme yapmadım ama olsun :)

Maksat Osman arkadaşımızın sorununa bir çözüm bulmak  :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Fren balatası bitiyor,hatta bitti diskten yiyor şimdi. Yağ eklemeyin, fren balatası değişip fazla yağı aldırın..

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Ekleme yapmadım ama olsun :)

Maksat Osman arkadaşımızın sorununa bir çözüm bulmak  :flowers:

Fren balatası bitiyor,hatta bitti diskten yiyor şimdi. Yağ eklemeyin, fren balatası değişip fazla yağı aldırın..

Cevaplarınız için teşekkür ederi. Diyelim ki sorunum balataları değiştirince geçecek. iki balata + işçilik ne kadara patlar bana.

Yada sorun debriyaj üst merkezinde işçilik dahil ne kadar tutar bir fikriniz var mı?

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Benzer sorun bende de var el freni ışığı yanıp yanıp sönüyor Focus Mk1 ..

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

balata çaktırırsan ucuz değiştirirsen 150 tl civarı tanesi diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

balata çaktırırsan ucuz değiştirirsen 150 tl civarı tanesi diye hatırlıyorum.

Usta ellere götürdüm aracı Gökhan Abi. Balatalarla ilgili bir sorun değilmiş. Hidrolik kaçırıyormuş hidrolik haznesinin altından. Orayı yaptırdım. Hidrolik eklediler sorun kalmadı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...