İçeriğe Yönlendir

Windows 7 Format Hakkında

Hüseyin Arık

Recommended Posts

Hüseyin Arık

Merhabalar. Casper bilgisayarım uzun zamandır çok fazla kasma-donma yapıyor. Vakti zamanında laptop yanında verilen windows 7 home basic dvd si ile tekrar kurabiliyordum windows u . Ancak şimdi bilgisayar o dvd yi okumuyor. 

Format atmamın her hangi bir yöntemi var mı ? yoksa bilgisayarcı formata 30 lira dedi ona mı götüreyim.

Son olarakta windows 10 yükseltmesi mi yapsam - onu yapıncada bilgilerim bilgisayarda kalıyormuş ben tüm herşey silinsin istiyorum- 

Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Bilgisayariniz sadece o dvd yi okumuyorsa sorun dvd nin kendisindendir. Oncelikle onun kontrolunu yapin. Formati ya yine baska bir dvd ile atarsiniz ya da bir takim programlar yardimiyla usb bellekten. Format atarken bios ayarlarindan diskin icindekileri komple silme imkaniniz vardir.

Bir de yanlis bilmiyorsam bazi bilgisayarlarda windows kendinden oluyor. Kurulumu arayuzden f5gibi bir tusla yapabiliyorsun. Ama bu son söylediğim sey hakkinda net bilgim yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Format atmak biraz tecrübe istiyor ama yapılamayacak bir iş değil. Bence en güzeli Ücretsiz Windows 10'a geçmek. Masaüstün de bir dosyanın yeri dahi değişmiyor. Son olarak disk temizlemeden eski sistem dosyalarını da silerseniz tertemiz olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

İnternetten win7 iso indirilir ve flash bellek uzerine bootlu olacak sekilde yazilir bir daha cd ile ugrasmazsiniz, bende win7 ve win10 tüm sürümleri 2 ayrı flash bellekte mevcut isimi cok kolay hallediyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  Hüseyin Arık yazdı:

Merhabalar. Casper bilgisayarım uzun zamandır çok fazla kasma-donma yapıyor. Vakti zamanında laptop yanında verilen windows 7 home basic dvd si ile tekrar kurabiliyordum windows u . Ancak şimdi bilgisayar o dvd yi okumuyor. 

Format atmamın her hangi bir yöntemi var mı ? yoksa bilgisayarcı formata 30 lira dedi ona mı götüreyim.

Son olarakta windows 10 yükseltmesi mi yapsam - onu yapıncada bilgilerim bilgisayarda kalıyormuş ben tüm herşey silinsin istiyorum- 

Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemin eğer win10 için uygunsa olabilir ancak ben olsam win7 den şaşmazdım, başka bir dvd ile formatı dene birde

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık
  Tuna İşgören yazdı:

İnternetten win7 iso indirilir ve flash bellek uzerine bootlu olacak sekilde yazilir bir daha cd ile ugrasmazsiniz, bende win7 ve win10 tüm sürümleri 2 ayrı flash bellekte mevcut isimi cok kolay hallediyorum

Aslinda bende onu yapmak icin ugrasiyorum. Bir ara microsoft uzerinden win7 indirme varmis bir dosya indirdim ama işime yaramadi. Herhangi bir siteden indirmek sorun olmuyormu peki internette cok var da guvenebiliyormuyuz.?
Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız
(düzenlendi)
  Hüseyin Arık yazdı:

Aslinda bende onu yapmak icin ugrasiyorum. Bir ara microsoft uzerinden win7 indirme varmis bir dosya indirdim ama işime yaramadi. Herhangi bir siteden indirmek sorun olmuyormu peki internette cok var da guvenebiliyormuyuz.?

Olabiliyor. Bizzat basima geldi. Viruslu bir win8 indirmisim. Butun de resim muzik ne varsa hepsi gitti. Guvenilir bir site bulun tarihinde Ersel YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Bilgisayar Win10 yükseltin hazır bedava iken sonrasında kurulum aşamasında size soracak temiz kurulum mu yoksa belge bilgi saklayayım mı diye saklama derseniz temiz bir kurulum gerçekleştirir. 

Veya 

ISO Dosyaları torrent üzerinden yada basşka bir site yardımı ile bulunur. Sonrasında "rufus" programını indirip USB flash bellek üzerine ISO dosyası yazılır. Bilgisayar flash bellek takılı iken yeniden başlatıldığında BIOS seçeneklerinden flash bellek seçilir ve kurulum aşamalarına başlanır. 

Aşağıdaki video yardımcı olacaktır size , 

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık
  Ersel YILDIZ yazdı:

Olabiliyor. Bizzat basima geldi. Viruslu bir win8 indirmisim. Butun de resim muzik ne varsa hepsi gitti. Guvenilir bir site bulun

Anladım teşekkürler. :)

Rifat Şeker yazdı:

Bilgisayar Win10 yükseltin hazır bedava iken sonrasında kurulum aşamasında size soracak temiz kurulum mu yoksa belge bilgi saklayayım mı diye saklama derseniz temiz bir kurulum gerçekleştirir. 

Veya 

ISO Dosyaları torrent üzerinden yada basşka bir site yardımı ile bulunur. Sonrasında "rufus" programını indirip USB flash bellek üzerine ISO dosyası yazılır. Bilgisayar flash bellek takılı iken yeniden başlatıldığında BIOS seçeneklerinden flash bellek seçilir ve kurulum aşamalarına başlanır. 

Aşağıdaki video yardımcı olacaktır size , 

Kolay gelsin.

ilk anlattığınız yöntem daha mantıklı geldi bana. Peki win10 temiz kurulum yaptıktan sonra tekrar win7 ye dönebiliyor muyuz ? sistem kaldırmaz belki diye soruyorum.

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker
  Hüseyin Arık yazdı:

Anladım teşekkürler. :)

ilk anlattığınız yöntem daha mantıklı geldi bana. Peki win10 temiz kurulum yaptıktan sonra tekrar win7 ye dönebiliyor muyuz ? sistem kaldırmaz belki diye soruyorum.

Dönebilirsiniz , makalede ki atlamamanız gereken kısım " 1 Aydan fazla geçmemiş olması" :)

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-10/going-back-to-windows-7-or-windows-81

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows7

Bu adreste tarif edildiği gibi Windows 7 yi,

https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10

Bu adresten temin edilecek mediacreationtool ile flash disk ve ya CD ye direk yazabilir ya da ISO dosyasını indirebilirsiniz.

Ekleme: Ben bu şekilde Windows 7 hariç tüm işletim sistemlerinin ISO yedeğini aldım. Hem de orjinal.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Win10 a yükselttim bilgisayarımı fakat işlem esnasında temiz kurulum vs sormadı ya da ben dikkat etmedim. Bir kaç gün böyle kullanacağım. Yardım eden herkese teşekkürler.  :)  :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...