İçeriğe Yönlendir

Islık Sesi...

Ediz Turhan

Recommended Posts

Ediz Turhan

mrb arkadaslar..... bende 1.4 trend 2010 model fiesta var... Araç 4. vitesten sonra çok ince bir ıslık sesi yapmaya başlıyor taki 5. vites ve 100km gecince sesi kesiyor....yetkili servise götürdüm 1 gün boyunca kaldı araç ve gun sonunda dediği şanzımanın komple dağıtılıp bilyelere bakılması dedi ama bu sekilde sorun cıkarmaz dedi....aynı konudan muzdarip arkadaşlar varmıdır....yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY

Motordan geldiğine emin misiniz? Tekerlerden geliyor olabilir mi ıslık sesi?

Yorum bağlantısı
Ediz Turhan

On taraftan geliyor ama kestiremiyorum tam olarak cok ince bir islik sesi birde dedigim gibi gaza basinca ayni hizda basliyo sese ayni hizda kesiyo yani 100 den sonra kesiyo...forddaki elemanin demesi sanziman komple acilmaasi lazim...ama bu sekilde problem cikarmaz dedi.....fiyatini sordum kapali kutu bilemeyiz dedi....gittigi yere kadar artik...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Turbodan geliyor olmasın o ıslık sesi ?? Araç benzinli mi dizel mi ?

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY

Gittiği yere kadar demişsiniz de gitmez hocam :( Şanzımansa bir kitler motor komple iner. Bana sanki rulman bilyesi gibi geldi ?

Yorum bağlantısı
Ediz Turhan

Dizel kardesim ikinci el aldim araci 1 ay oldu daha agir bakimlarini servise yapyeni yaptirdim alitken serviste ekspertiz yaptirdim sikinti cikmadi hic birinde genelde muzik acikken kullandigimdan faretmedim sesi daha yeni farkina vardim buraya sorayim bi dedim...ince bir islik sesi sadece onuda 100 den sobra kesiyo

Yorum bağlantısı
Ediz Turhan

Valla bakicaz hocam artik neymis servis elemani yok gerek falan dedi ses cok problem degil dedi su an ama isciliginede pek guvenemedim acikcasi

Yorum bağlantısı
Ubeyd Bayar

Aynı sorun bendede var. Ama bende sadece 120 ile giderken sabit 120 de yapıyo , başka hızlarda veya başka devirlerde olmuyo. 120 yi geçince kesiliyo. Ben gösterdim ustaya , kullandı arbayı, turbodan geliyo dedi. Böyle kullan dedi sökülürse tamiri olur , randıman alamassın, peşi sıra sorun yaratır dedi. Ayrıca yağı değiştirdiğimde bu ses bi süre kesiliyo, yağ eskidiğinde başlıyor. Usta yağ konusunda turbo dizel araçlarda çok önemli dedi. Mümkün mertebe kaliteli yağ kullan böyle git bişe olmaz dedi. Islık sesi sürekli devam etmeye başlarsa, yeni turbo takıcaz dedi. 10 bin kilometre oldu hala kullanıyorum bu şekilde. Çok fazla 120 ile gitmiyorum sorun olmuyor. Sende istersen ayrıntılı bi turboya baktır derim.

Yorum bağlantısı
Ediz Turhan

Aynı sorun bendede var. Ama bende sadece 120 ile giderken sabit 120 de yapıyo , başka hızlarda veya başka devirlerde olmuyo. 120 yi geçince kesiliyo. Ben gösterdim ustaya , kullandı arbayı, turbodan geliyo dedi. Böyle kullan dedi sökülürse tamiri olur , randıman alamassın, peşi sıra sorun yaratır dedi. Ayrıca yağı değiştirdiğimde bu ses bi süre kesiliyo, yağ eskidiğinde başlıyor. Usta yağ konusunda turbo dizel araçlarda çok önemli dedi. Mümkün mertebe kaliteli yağ kullan böyle git bişe olmaz dedi. Islık sesi sürekli devam etmeye başlarsa, yeni turbo takıcaz dedi. 10 bin kilometre oldu hala kullanıyorum bu şekilde. Çok fazla 120 ile gitmiyorum sorun olmuyor. Sende istersen ayrıntılı bi turboya baktır derim.

saolasın kardeşim ağır bakımda tüm yağlar değiştirildi ama sanayi ustasına göstercem yinede turboya baktırcam bi....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...