İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 - İç Kapı Kolu, Arka Ayak, Bagaj, Ön Göğüs Altı Cep Aydınlatma

metehan koç

Recommended Posts

metehan koç

Arkadaşlar merhaba

Araca ses yalıtımı bitirdikten sonra iç aydınlatma çalışmasına girişmeye karar verdim. Bu aralar boş olduğum için uğraşacak fırsatım var

Projem

1- kapı tutma kolu led aydınlatma (kapı tutma kolunun iç tarafında delik yerleri hazır etmiş mondeo sağolsun bıze sadece delmek kalacak)

2- kapı açma kolu led aydınlatma

3- arka ayak aydınlatma

4- bagaj aydınlatma

5- bu sanırım ilk olacak vitesin önünde, cakmaklıgın altındaki bosluk kısma kırmızı ambıyans led calısması yapmayı düşünüyorum

İşlemleri yarın bitiririm umarım.Malum arka ayak aydınlatmayı önlerden paralel alcam, bagajda aynı şekilde, yalnız kapı içi ledlerı parklardan alıp sadece parklar acıkken yanmasını ıstıyorum.parklardan paralel kablom var b sütununda zaten onu kapılara çekerim de bir şey merak edıyorum

Acaba parklara 4 mantar led baglasak 1k dırencle fazla yuk getirmı? Ayrıca bide 3 çipli led için paralel alcam. Ben ledlerın fazla enerjı harcamadıgını ve sorun olmayacagını duusnuyrm da yıne de sorayım dedım.

Yarın işlemleri fotograflayacagım bırde video cekmeyı dusunuyorum ıslemlerı gostermek adına bakalım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Arkadaşlar merhaba Araca ses yalıtımı bitirdikten sonra iç aydınlatma çalışmasına girişmeye karar verdim. Bu aralar boş olduğum için uğraşacak fırsatım var Projem 1- kapı tutma kolu led aydınlatma (kapı tutma kolunun iç tarafında delik yerleri hazır etmiş mondeo sağolsun bıze sadece delmek kalacak) 2- kapı açma kolu led aydınlatma 3- arka ayak aydınlatma 4- bagaj aydınlatma 5- bu sanırım ilk olacak vitesin önünde, cakmaklıgın altındaki bosluk kısma kırmızı ambıyans led calısması yapmayı düşünüyorum İşlemleri yarın bitiririm umarım.Malum arka ayak aydınlatmayı önlerden paralel alcam, bagajda aynı şekilde, yalnız kapı içi ledlerı parklardan alıp sadece parklar acıkken yanmasını ıstıyorum.parklardan paralel kablom var b sütununda zaten onu kapılara çekerim de bir şey merak edıyorum Acaba parklara 4 mantar led baglasak 1k dırencle fazla yuk getirmı? Ayrıca bide 3 çipli led için paralel alcam. Ben ledlerın fazla enerjı harcamadıgını ve sorun olmayacagını duusnuyrm da yıne de sorayım dedım. Yarın işlemleri fotograflayacagım bırde video cekmeyı dusunuyorum ıslemlerı gostermek adına bakalım

Metehan Bey, maşallahınız var vallahi. İmreniyorum size, vakit bol el işe yatkın  :nazar:  oh mis. Elinize sağlık, yakın olsam aracı size bırakırdım, yapardınız herhalde  :D bize de böyle güzel çalışmalar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
metehan koç

Arkadaslar bir sorum olacak.3 kapı tesısatını bitirdim ancak şoför kapısı cam acma tuslarında 3 kablo var ve sureklı 12v gelıyor aracı kıtlesemde hep acık. Fıkrı olan var mı elektrıgı nerden alcam

Yorum bağlantısı
metehan koç
Neyse ki bağlantı işlerini hallettim.Kapı tarafının şasesini kapı açma tetiğinden alarak işlemi bitirdim.Kablo bağlantılarını yaptım şimdi sırada kapılara monte işlemi var.Bu akşam ledleri kapılara monte edeceğim..

işe en kolay olanlan başladık begaj aydınlatma için 3 çipli led kullandım.Gün ışığı rengi.Bağajda ki aydınlatmadan paralel alarak yaptım

1) mLggOV.jpg

2) EJWW7n.jpg

3) jnrrEJ.jpg

Daha sonra kapılarda ki tesisat işine geldi sıra.Onların bağlantılarını yaptım.Aslında parklardan almayı çok istedim sürekli yanmaması için ancak kapıya kablo geçirmek mondeolarda sanırım mümkün değil.kapı körüğünün içinde soket var kablo geçecek yer yok.Hani delerek falan yapılır ama delmek istemedim mecbur cam açma ışığından aldım.Kabloları tespit etmek çok kolay.Mantar ledi batırarakta yapabilirsiniz, ölçüm aleti ilede ama led bacaklarıyla denemek çok daha kolay

4) 2ZWWMv.jpg

5) B2WWV9.jpg

6) ZdjjrA.jpg

7) o7qqL2.jpg

8) kv7pjD.jpg

beni en çok şöför kapısı uğraştırdı açıkçası.Çünkü şaseyi kapı açma tetiğinden değilde cam kaldırma modülü üstündeki eksiden alınca sürekli yanıyordu, kapılar kapansa bile.Ancak son anda kapı tetiğinden almayı düşündüm de işin içinden çıktım

9) aE8poQ.jpg

10) Yb8pvZ.jpg

kapıların led montajları bitince resimlere devam edeceğim.Bu arada yorum yapıp takip eden arkadaşlara teşekkür ediyorum
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
metehan koç

k​apılara led montajını bitirdim yarın montajı gerçekleştireceğim

1) r9XzXV.jpg

2) 7vW3WP.jpg

3) govMvZ.jpg

4) 9LWZWo.jpg

5) MJ8A8k.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
metehan koç

Arkadaşlar nihayet bitti.

Yaptığım işler

Bagaj ek aydınlatma

Arka ayak altı aydınlatma

İç kapı acma kolu aydınlatma

Kapı cebi aydınlatma

Gerçekten çok hoş oldu.Resımlerı birazdan çekip ekleyeceğim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Arkadaşlar nihayet bitti.Yaptığım işler Bagaj ek aydınlatmaArka ayak altı aydınlatmaİç kapı acma kolu aydınlatmaKapı cebi aydınlatma Gerçekten çok hoş oldu.Resımlerı birazdan çekip ekleyeceğim

Beklemedeyiz :)
Yorum bağlantısı
metehan koç

1) J2NygY.jpg

2) OMNpXZ.jpg

3) z4L7zY.jpg

4) GzNOr2.jpg

5) y41rOL.jpg

Normalde kırmızı led şerit vardı ön göğüste ancak çok fazla kırmızı boğmasın diye çıkarıp beyaz yaptım neonu, canlı göüldüğünde daha kaliteli bir görüntü ortaya çıktı ben beğendim yani

6) bbpd3Z.jpg

Yalnız bugün bir tuhaflık farkettim. şoför kapısındaki ledler, aracı kapattıktan 10 sn sonra, yani karşılama ışığı södükten sonra tekrar yanıyor ve 12 dakika sonra yani araç çakmaklığı kapandığında tamamen kapanıyor.Kapı açmadan negatif almıştım sanırım orada karışıklık olmuş ama söküp tekrar bakmayacağım 3 tane led 12 dakika daha yansa aküye bir zarar vermez nasıl olsa böyle kalsın artık

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
metehan koç

Teşekkür ederim sami bey.Guzel oldu ancak sürücü tarafında 12 dakıkalık bır gecıkme var söylediğim gibi.tekrar sokup bakmaya üşeniyorum acıkcası artık bu şekilde devam edeceğiz

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
(düzenlendi)

elinize sağlık

iğne ledleri keşke daha sönük yapsaydınız biraz parlak olmuş gibi 1.3kohm mesela çok daha iyi olabilirdi. belki resimden öyle göründü. ama çalışma güzel elinize sağlık.

tarihinde Tahir Ak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İsmail Kuzgun

Ön konsol yaptığınız led çok basit olmuş aracı basitleştirmiş 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...