Misafir 7 Temmuz 2016 Paylaş 7 Temmuz 2016 Cümleten Hayırlı Bayramlar; Arkadaşlar bildiğiniz üzere aracımı 2. el olarak 17 Şubatta Ankara'dan almıştım 2015 model titanium x modeli. Aracımı aldığımda sigortası yoktu ve sigortam net üzerinden telefonla görüşme yapıp yeni sigortamı edindim.. Önceki sigortanın araç için titanium olarak görünmediğini trend olarak göründüğünü söylediler bana ve ben düzeltilmesini istedim düzetildi de.. Bunun neden olduğunu sorduğumda fiyat düşük çıksın diye yapılmış olabilir dediler bana.. Çok ciddiye almadım açıkçası önemsemedimde.. Bugün ise internet vergi dairesine girip temmuz bandrolünü ödemek için baktığımda aracımın orada da 2015 FİESTA MCA TREND X 1.6 olarak yazdığını gördüm.. Burada da bu şekilde geçmesi normal midir.. Bununla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim.? Şüphe ettim şase noya baktım aracın kesilen faturasına baktım hepsi uyuyor. Malum araç bildiğiniz üzere titanium x model zaten ama neden her yerde bu şekilde geçmekte.. Ne yapmamı önerirsiniz? Vergi dairesine mi gitmeliyim, Trafik Tescile mi gitmeliyim..? Ya da ne yapabilirim.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Temmuz 2016 Paylaş 7 Temmuz 2016 Emniyette yanlış gözüküyor demek ki. Faturası ile beraber emniyete gideceksiniz, aracın dosyası çıkartılacak ve öyle düzeltilecek. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Konuyla ilgili değil ancak geçen bir galericinin baz donanım aracı alıp ilavelerle üst sınıf aksesuarları takıp , üst sınıf olaral satmaya hazırlandığını görmüştüm. Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 iyi bayramlar Tolga bey aynı şey benimde başıma geldi mondeo aracım focus olarak gözüküyordu , ocak bandrolunu yatırırken farketmiştim , aracın ruhsatı ile birlikte aracın baglı oldugu vergi dairesine gidip düzelttirmiştim , emniyete gitmenize gerek olmuyor Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Emniyette yanlış gözüküyor demek ki. Faturası ile beraber emniyete gideceksiniz, aracın dosyası çıkartılacak ve öyle düzeltilecek. Pazartesi günü artık hem emniyet hem vergi dairesi ikisine de birden gideceğim aşağıda çünkü vergi dairesinde yapıldığı da yazılmakta.. Hayırlısı bakalım çok teşekkür ederim. Konuyla ilgili değil ancak geçen bir galericinin baz donanım aracı alıp ilavelerle üst sınıf aksesuarları takıp , üst sınıf olaral satmaya hazırlandığını görmüştüm. Olur mu olur böyle şeyler ama zannetmiyorum başıma gelsin faturası herşeyi var çünkü bedeli falan belli o modellerin trend paket fiyatıda belli o zamanki haliyle. iyi bayramlar Tolga bey aynı şey benimde başıma geldi mondeo aracım focus olarak gözüküyordu , ocak bandrolunu yatırırken farketmiştim , aracın ruhsatı ile birlikte aracın baglı oldugu vergi dairesine gidip düzelttirmiştim , emniyete gitmenize gerek olmuyor İyi bayramlar size de bakalım artık pazartesi gününe kadar netlik kazanır her halde bu durum olmazsa bir sigorta şirketinden bilgi aayım onlar az çok biliyordur ömürleri trafikte vergi dairelerinde geçiyor ne de olsa.. teşekkür ederim. Öyle gözüksün ne olacakki? Rahatsızlık verici neyse o olsun bence.. Aklımda binbir şüphe kalacağına neyse ortaya çıksın.. Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Öyle gözüksün ne olacakki? Vergide belki problem olmaz ama kaskoda olur. yaptığın kaza yada pert anında baya kayıp olur. Trend x, tit x fiyat farkı baya vardır. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Vergilendirme ve ruhsat açısından bir sıkıntı olmaz. Kasko da sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü onda da beyan önemli oluyor. Siz kendinize donanım olarak trend x satılmış mı derdindeyseniz eğer ford etisten sorgulama yaptırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 (düzenlendi) Vergilendirme ve ruhsat açısından bir sıkıntı olmaz. Kasko da sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü onda da beyan önemli oluyor. Siz kendinize donanım olarak trend x satılmış mı derdindeyseniz eğer ford etisten sorgulama yaptırabilirsiniz. Tam olarak öğrenmek istediğimde o zaten.. Etis'i hiç duymamıştım nasıl sorgulama yapabilirim acaba.? Kolaylık sağlarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. Aracımda donanım olarak ön led farlar arka kapılar otomatik stoplar led klima digital arka camlar orijinal karartılmış ortada kolçak vb.. olarak yer alıyor en basitinden.. 8 Temmuz 2016 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do;jsessionid=6C25A31AF5A933C8C41498E280FC89F8.eccvas503 Şuraya şase(motor) numarası girerek tam donanım bilgilerinizi görebilirsiniz. Tabii ingilizce ama çevirebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do;jsessionid=6C25A31AF5A933C8C41498E280FC89F8.eccvas503 Şuraya şase(motor) numarası girerek tam donanım bilgilerinizi görebilirsiniz. Tabii ingilizce ama çevirebilirsiniz. Ruhsatım arabada kaldı şase aklımda değil ilk fırsatta öğreneceğim çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Benimkide dizel görünüyordu trafik şube halleti Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do;jsessionid=6C25A31AF5A933C8C41498E280FC89F8.eccvas503 Şuraya şase(motor) numarası girerek tam donanım bilgilerinizi görebilirsiniz. Tabii ingilizce ama çevirebilirsiniz. Ayhan bey şimdi ruhsatla bilgileri girdim Fiesta 2012-, 1.6L Duratec Ti-VCT (105PS) - Sigma, Gece Yarısı Göğü olarak görünmekte... Şimdi de renk seçimi kafamı karıştırdı Ruhsatta GRİ olarak geçmekte faturada ise GECE GRİ olarak geçmekte.. Sitede ise Gece yarısı göğü diyor.. Ayrıca titanium olarak belirti yok lakin faturada Titanium yazmakta..Bir sorun var mıdır ki acaba?? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Temel Özelliklerİmal Tarihi: 28.03.2015Araç Hattı: Fiesta 2012-Gövde Tarzı: 5 Kapı SedanVersiyon: 50 SerisiMotor: 1.6L Duratec Ti-VCT (105PS) - SigmaVites Kutusu: 6 Vitesli Oto. Vit. Kut. GFT DPS6Çekiş: LHD FWDAks Oranı: 3.895/4.353Egzoz Salımı: Euro 6 EmisyonuKlima: Oto.Sıc.Den.Klima İçinBölge: (+)"TR"Boya: Gece Yarısı Göğüİç Kumaş: Lithos/Domo Chelsea Özelikler yukarıdaki gibi görünüyor.. Bir kaç foto da ekleyeyim mutlaka bu fotolar daha iyi bilenler için fikir sahibi edecektir.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Temmuz 2016 Paylaş 9 Temmuz 2016 Araç focus olsa 1-2 noktaya bakıp titanium x olduğunu doğrulayabilirdik ama fiesta yı hiç bilmiyorum.. Bilen arkadaşlar mutlaka vardır. Renk bence aynı kapıya çıkıyor Yorum bağlantısı
Can Çelik 15 Temmuz 2016 Paylaş 15 Temmuz 2016 Trend ile titanium farklarını biliyorum ama bu trend x ne hiç araştırmadım. Titaniumların iç aydınlatması ayak,far sensörü,arka cam karartması,çelik jantları,katlanır aynası,sisleri,yan camlarında nikelajları oluyor belirgin özellikler bunlar. Titanium x'de sanırım anahtarsız çalışma ve sony teyip oluyor ama emin değilim bunda anahtarsız olmayabilir. Fotodaki araç yeni kada işte trend x ve titanium x farkını bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla saydıklarımın hepsi var gibi görünüyor yani titanium gibi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts