İçeriğe Yönlendir

Oto Koltuğunun Önemi - İzmir"de Trafik Kazası

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Eşimin iş arkadaşı İzmir yakınlarında kaza yapmış. Maalesef çocuklarını kaybetmişler. Araç kullanırken siz ne kadar dikkatli olursanız olun bazen elinizde olmayan nedenlerden dolayı kaza yapabilirsiniz. Çocuk oto koltuğunun ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak için paylaşıyorum.

Allah rahmet eylesin. Allah anne ve babasına sabırlar versin.

http://www.yeniasir.com.tr/ucuncusayfa/2016/07/02/izmirde-akil-almaz-kaza-1-olu-2-yarali

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aileye sabır diliyorum.

Allah rahmet eylesin.

Hep diyorum kemer çocuklara oto koltuğu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Çok çok üzücü..Allah rahmet eylesin...Allah sabır versin..lütfen yavaş gidelim..Emniyet kemeri ve çocuk koltuğunu unutmayalım..

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Duble yolllar yokken ölümcül kazalar genelde hatalı sollamadan oluyordu, artık daha çok takla , yoldan çıkma, ağır vasıtaya arkadan çarpma şeklinde olmaya başladı. Tamam duble yolda 120 ile gidiyoruz ama kavşaklarda yavaşlayalım.

Yorum bağlantısı
Hakan Atuğ

Acılı aileye Allah'tan sabır, ölen yavrumuza da rahmet diliyorum. Çok üzücü bir olay, yapılan en büyük hata arabaya binince ön taraftakilerin emniyet kemerini bağlaması ama sanki arkada oturanlar güvendeymiş gibi emniyet kemerini bağlamamaları, özellikle de çocuklar sıkılıp anne ve babayı rahatsız ettikleri için çocukların emniyet kemerini çıkartmalarına izin veriliyor.

Benim çocuklarımda ilk seferlerde emniyet kemeri takmamak için her türlü huysuzluğu yaptılar ama ödün vermedim. Şimdi emniyet kemerlerinizi takın dediğimde kuzu kuzu takıyorlar.

Kesinlikle Emniyet kemerinizi kısa mesafe içinde de olsa takın, ben eve 100 mt mesafe var diye emniyet kemeri takmadığım için yandan çarpan taksi sebebiyle yerimden yan koltuğa fırladığım için arabanın hakimiyetini kaybettim ve kızımla birlikte takla atıyordum.

Emniyet kemeri ve çocuk koltuğu konusunda kesinlikle taviz vermeyiniz. ön tarafta oturanların emniyet kemeri takmasını ama canlarından çok sevdikleri çocuklarını korumamalarını asla anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Allah rahmet eylesin. Kemer ve çocuk koltuğu önemli..

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Emniyet kemeri şart. Arabadan inene kadar sabırla takmak gerekiyor. İşyerine geldim diye kemeri çıkarmamla birlikte tali yoldan gelen bir araç bana yandan çarptı. Düşük sayılabilecek hızlarda bile inanılmaz bir kuvvet sizi itiyor. Nasıl fırladığımı hatırlamıyorum bile. yan direğe kafamı çarpmışım. Şükürler olsun bir şey olmadı. O gün bu gün kemeri asla çıkarmam. Çıkarttırmam

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Allah rahmet eylesin ve ailesine sabırlar versin. Benimde geçen hafta bir öğrencim (18 yaş) arkadaşları ile birlikte araç ile seyir halindeyken sapakta kararsız kalıp yol ayrımına ortadan direkt çarpıyorlar önde oturanlarda kemer olduğundan hiçbir şey olmuyor ancak arkada oturan 3 arkadaş üçününde Kemerleri yok ve üçüde ağır yaralı olarak hastaneye gidiyorlar. Şöför arkası oturan öğrencim kafasını kapı direğine vuruyor ve beyin zarı yırtılıyor onunla birlikte elmacık kemiği kırılıp göz çukuru yerinden oynuyor ve ne yazık ki o göz ne olacak şuan kimse bilemiyor. Diğer çocukların birinin 3-4 kaburgası kırılıyor diğerinin burnu. Allah hepimizi böyle bir kazadan korusun ancak bizlerde önlemimizi alalım sonradan pişman olmak istemiyorsak.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Allah sabır versin. Arkada oturan yetişkinin bile kemer takması lazımki savrulma esnasında çocuğa çarpıp zarar vermesin. 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Siz siz olun Emniyet kemerini takın ve taktırın.Airbag sayısının yada aracın ncup'tan 5  yıldız almasının hiç bir önemi kalmıyor kemer takılı değil ise....

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Can dayanmaz çok büyük imtihan Allah yardımcıları olsun ..

Yorum bağlantısı
Hakan Atuğ

Arkadaşlar, 80 km üzerindeki hızlarda ne air bag ne de emniyet kemeri kimseyi korumaz bu önemli uyarıyı maalesef unutuyoruz.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Allah'ım sabırlar versin :( çok üzücü. Can 1 kere çıkıyor ama anne baba kaç defa ölüyor...

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Allah rahmet eylesin. :( 

araçlarımız güvenlik donanımlı, espli, bilmem kaç hava yastıklı diye övünürüz. iş emniyet kemeri takmaya gelince "sıkıyo yea" der takmayız. oysa bilmeyiz ki emniyet kemeri sadece bedenimizi değil ruhumuzu ve canımızı hayata bağlıyor.

arkada da otursam, önde de otursam, 100 metre de gitsem kemer takarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

habere bakmadım. bakamadım ... düşman başına evlat acısı vermesin....

30 km/h hızda sürücü için ölüm riski vardır. kemersiz çocuk otoparkta bile ölebilir o derece riskler varken.. çocuk koltuksuz/kemersiz , arka sokağa bile sürmem

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...