Erdem Terzioğlu 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Arkadaslar merhabalar, Bir suredir forumdan uzak kaldim oncelikle bir gun gecikmeyle de olsa herkesin Ramazan Bayramini tebrik ediyorum ve soruma esas bilgiyi vermeye geciyorum. 2012 Model Renault Megane III 1.5 DCI Privillage EDC (naylon) sahibiyim. Aracimin rengi siyah. Km su an itibari ile 152.250. Aracta bagaj kapagi degisik onun disinda on tamponda sis farinin uzerindeki plastik parcada local boya disinda kusur yok. Tramer derseniz bagaj kapagindan dolayi 3000 civarinda bir hasar kaydi vardi. Bende de bir lastik kaplamasinin uzerinden gectim plastik motor muhafaza ve davlumbaz kirildi sanirim ondan da 2000 civari bisey cikar yakin zamanda bakmadim ama tahminim bu yonde. Aracin durumu bu. Aracimdan memnunum masallah bazar degmesin. Tik demiyor cok sukur. Hicbir sikayetim de yok. Genellikle esim km sine soyleniyor ama pek takmiyorum. 2014 kasimda 115.000 de almistim 1.5 senede bende 35.000 yaptim.Hicbir ustanin duyamadigi ve abi arabayi dinleme dedigi bir ses var ama onu da artik takmiyorum. Cunku bu sesle 1.5 yildir 35.000 km bindim ne artti ne azaldi. Sabirla okudugunuz icin tesekkur ediyorum. Bugun arabaya soyle bir baktim gunes de vurmustu araca ve siyah araba tas izleri ince cizikler bir anda beni arabadan soguttu. Daha once forumda konusunu acmistim kedi arabanin uzerine atlarken pencelemis onun cizikleri. Sag on kapida araba kendi kendine tas atmis onun cizigi on kaputta tas izleri. Sag tarafta yandaki arac kapiyi acarken vurmus ufak bir onun izi. Fircayla yikamalarda olusan ince cizikler derken anlayacaginiz arabayi harita gibi gorunce bir anda arabadan oyle bir sogudum ki. Yandaki beyaz arabayi gorunce bir ah cektim. Birkac tanesini sormustum usta pasta cila ile gitmez demisti. Bayram sonu pasta cila yaptirmayi kafaya koydum ama pasta ciladan cok bir beklentim yok acikcasi. Bukadarcik cizik icin boya isine girmeme kargalarin gulmesini birakin boyaci bile boyamaz. Zaten boyatmam da. Malum satarken buna kimse inanmaz. O anda bir kizginlikla satacam araba seni dedim. Seni satacam ve beyaz bir araba alacagim dedim. Daha once yeni megane konusunda baktigimda gordugum afaki rakamlardan sonra octavia hosuma gitmisti. Malum siteden bir iki octavia baktiktan sonra sifir octavia fiyatina baktim 93.000 civari idi. Cam tavan da koyunca 96.000 liste fiyati. Iyi bir pazarlikla 93.000 civari alinir diye dusundum. Elegance paket. Sonra focus a bir bakayim dedim. Cunki focus 2015 e kadar dizel otomatik yapmamisti. 2015 Focus 1.5 TDCI Powersift Titanyum 80.000 civari geziyor piyasa. 2015 Focus 1.5 TDCI Powershift Titanyum pakette anahtarsiz calistirma var yazmislar. Simdiki aracim da da eller serbest ozelligi var ve ben buna alistim. Artik cepten anahtar cikart dugmesine bas kapiyi ac isini unuttum. Anahtarin yerini bile bilmem. Forddaki anahtarsiz calistirma da megane 3 ile ayni mi. Yani kapilari da otomatik aciyor mu? Yoksa sadece calistirirken mi anahtarsiz calistiriyor onu size danismak istedim. Ne olursa olsun alacagim arac dizel ve otomatik vites olacak. Birde dolu paket istiyorum. Olmazsa olmazlar; -dizel -otomatik vites -hiz sabitleyici (hatta renaulttaki hiz limitoru diger markalarda var mi bilmiyorum ama olsa iyi olur) -cift yonlu ve otomatik dijital klima -yukarda da demistim anahtarsiz calistirma Bu ozellikler vazgecilmez bunun disinda ne kadar dolu olursa o kadar cazip benim icin. Navigasyon vs. Olmusken en dolusu. Bu ozelliklerdeki octavia ile focus karsilastirmasi icin ne dersiniz yorumlariniz benim icin cok degerli. Ha birde eger satarsam yada takasta aracima 45.000 istemeyi dusunuyorum haliyle bir o kadar da borclanicam. Haliyle aslina bakarsaniz bu kizginlik bana pahaliya patlayacak gibi geliyor. Siz olsaniz ne yapardiniz? Atalarimiz cok dogru soyluyorlar benim isim tam da "Pireye kizip yorgan yakmak" bunu daha iyi anlatacak bir laf bulamiyorum ama bir daha siyah araba degil beyaz disinda bir araba almam dedirtti bana. SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Birde Octavia DSG sanziman ( heryerde sorunlu bir sanziman oldugu soyleniyor) Ford ise Powershift ve ford bu sanzimani dizel araclarinda 2015 de kullanmaya basladi. Acaba Powershift de herhangi bir sorun var mi hicbir fikrim yok. SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 pasta cila yaptırıp kullanmaya devam edin. 2 misli fark a değmez. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Caglar abi pastayla gitmez dedi usta ben daha once sormustum. Birde km de yukselme trendini surduruyor ;( SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Ilk basta silince gitmisti ama her tozda yada yikama sonrasi ayni bu sekilda kabak gibi cikiyor SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 pasta sonrası boyaamdan çizik giderme sonrası boyasız göçük düzeltme.. her gün yapılan işlemler yani profesyonel tükkanda Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Beyaza kaplatın km yide düşürün Km dusurmek en son yapacagim is sanirim. Aracin servis gecmisi var 5664 var. Hepsinden daha kotusu de bir insanin karsiniza gecip bu aracin km dusurulmus demesi sahtekar yerine koymasi kadar zoruma gidecek birsey olmasa gerek 5000 lira zararina veririm ama 3 kurusluk adamin agzina laf vermem. Bazi seylerin degeri para ile olculmez. O bakimdan o yol bana uzak. Kaplama icin de masraf edene kadar -ki kaplama nerden baksaniz muayenesi ruhsati vs 1500 liradan assagi bitmez heralde- o parayla yeni arabanin 1-2 taksitini oderim sanirim. Caglar abinin dedigi gibi pasta yaptiracagim zaten ama pek umutlu degilim insallah yaniliyorumdur. Pasta sonrasi tekrar bakacagim.SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 (düzenlendi) Ne olursa olsun alacagim arac dizel ve otomatik vites olacak. Birde dolu paket istiyorum. Olmazsa olmazlar; -dizel -otomatik vites -hiz sabitleyici (hatta renaulttaki hiz limitoru diger markalarda var mi bilmiyorum ama olsa iyi olur) -cift yonlu ve otomatik dijital klima -yukarda da demistim anahtarsiz calistirma Bu ozellikler vazgecilmez bunun disinda ne kadar dolu olursa o kadar cazip benim icin. Navigasyon vs. Olmusken en dolusu. 2 kat para vermeye değmez alttaki konuyu bir inceleyin derim İstediğinin fazlası var o araçlarda http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/283945-kia-ceed-mi-yoksa-hyundai-i30-mu/ 8 Temmuz 2016 tarihinde Serdar GÜNGÖR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 pasta sonrası boyaamdan çizik giderme sonrası boyasız göçük düzeltme.. her gün yapılan işlemler yani profesyonel tükkandaCaglar abi profesyonel dukkanlardan da az bi paraya cikilmiyor ki. Pasta cila boya koruma 400 alirlar. Sonra kaputa film yapalim derler ona da 400 ister. 800 lira eder. daha onlar yok sunu da yap abi bunu da yap iyi oluyo diye gazliyorlar daha once bi hesap yaparken 100 lirayla baslayip 1000 liraya cikmisti hesap. Ondan korkuyorum. Simdi 2000-3000 lirayla cikarsam o parayi yeni araba aliminda kullanmak isterim acikcasi.SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Erdem bey yazdıklarınızdan yeni arabaya kesin bir yaklaşım içine girdiginizi anlıyorum. Bu durumda ben sizin yerinizde olsam daha hiç arkama bakmam .Megane de bu saaten sonra 3 kuruş harcamam. Satma durumu olursa daha iyi olmasada takasla istediğiniz arabayı alın Güle güle binin Kararsizim aslina bakatrsaniz aradaki rakam az bir para degil ancak megane icin harcayacagim paraya emin olamiyorum. Dipsiz bir kuyu gibi ne versem yiycek gibi geliyor. Birde ustune cabalayip sonuc alamamak da cabasi. Bir digeri de ben 5000 de harcasam bu arabaya satacagim rakam degismeyecek. O acidan bakildiginda sifir veya yakin bir arac alip masraf yapmadan binmek biraz daha mantikli gibi ama bilemiyorum. Bu arada megane in ekraninda bakima 20 gun kaldi uyarisi cikti yani birde bakim masrafi var.Yeni arac alirsam da garanti devam etmesi icin servise bakimlarda kaziklanacagimi da hesaba katmam gerek sanirim bu donemde. Bu konuda yeni aracin eksi yanı. SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 (düzenlendi) Km dusurmek en son yapacagim is sanirim. Aracin servis gecmisi var 5664 var. Hepsinden daha kotusu de bir insanin karsiniza gecip bu aracin km dusurulmus demesi sahtekar yerine koymasi kadar zoruma gidecek birsey olmasa gerek 5000 lira zararina veririm ama 3 kurusluk adamin agzina laf vermem. Bazi seylerin degeri para ile olculmez. O bakimdan o yol bana uzak. Kaplama icin de masraf edene kadar -ki kaplama nerden baksaniz muayenesi ruhsati vs 1500 liradan assagi bitmez heralde- o parayla yeni arabanin 1-2 taksitini oderim sanirim. Caglar abinin dedigi gibi pasta yaptiracagim zaten ama pek umutlu degilim insallah yaniliyorumdur. Pasta sonrasi tekrar bakacagim. SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Km düşürün olayını kendi piskolojiniz için espiri niyetine yazdım. Zaten yanına anlamanız için çıldırmış adam koydum Olmadı bir dahaki sefere '' şaka yaptım şaka yaptım '' yazarım 8 Temmuz 2016 tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Km düşürün olayını kendi piskolojiniz için espiri niyetine yazdım. Zaten yanına anlamanız için çıldırmış adam koydum Olmadı bir dahaki sefere '' şaka yaptım şaka yaptım '' yazarım Telefondan girdigimden cildirmis adami farkedemedim. Kusura bakmayin. Ama gercekten aracinizi satiyorsunuz arac boyasiz diuorsunuz alici bilmem ne kadar yoldan geliyorve ekspertizde araciniz komple boyali cikiyor. Dustugunuz durumu dusunsenize km dusurmek de ayni. Karsinizdakini kandiriyorsunuz ve yalaniniz ortaya cikti o an yer yarilsa da icine girsem derim ben. Ama malesef bizim kadar onurlu olmayanlarda cikabiliyor. Bir arac bakmaya gittigimde ilanda arac 70.000 km de yaziyordu araca bindim km yerine ekranda anlik tuketim vardi km ye geldim arac 87.000 de. E kardes hani 70.000 di ilani verdikten sonra yapmis cevap. Ilana dun koydun bu arabayi. Ya bizim cirak bana 70.000 dedi kusura bakma. Uzaktan gelmis olsan adam geri gondermeyip orda baglayacak seni.SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Ben de yazdiklarinizdan arac degistirmeye kendinizi ikna etmek icin aracin ufak kusurlarini sebep olarak gorme arzunuzu hisseiyorum. Hepimizin alim kararini etkieyen farkli sebepler olsa da sizin durumunuzdan farkli degil kimse. Sonucta herkes birseyleri bahane ediyor. Ancak arac kadar borclanmak icin kendinize sebep gosterdiginiz "kucuk bahanelerin" yeni arac aliminda keskelere neden olmamasi icin cok iy bir secim yapmaniz gerekecek. Daha kotusu de cevresel faktorlerin etkisiyle sizi ara tan sogutan bahaneler yeni aracta da basiniza gelebilir ki, yeni aracinizda dogru secimi yapmaniz ayni bahaneleri onemsememenizi saglayacak kadar onemli olacak. Bence sansinizi d segmentte deneyin. Size cogu kisi onermeyecek olsa da, aracinizin stune 30.000tl ekleyerek cam tavanli, sedef beyaz latitude ile yola devam edin. Otomwtiklerin cogu 2.0 motordadir ama 2013 modellerde 1.5'larin otomatii de vardir. Hem renaulttaki ozelliklerden vazgecmezsiniz hem de genelde piyasaya dusmemis b araclaran , dusuk km bulma ihtimalinizi guclendirmis oursunuz. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 19 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2016 Arkadaslar destekleriniz gorusleriniz icin tesekkur ediyorum. 100 liraya bir pasta cila yaptirdim su an biniyorum. Bakalim bir daha gozume batana kadar binmeye devam edecegim. Tabi yine bisey cikmazsa... SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 19 Temmuz 2016 Paylaş 19 Temmuz 2016 Ben olsam o kadar masrafa gireceksem buna değecek bir araç tercih ederdim. Örneğin bunun gibi, http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-mengerler-el2-ankara-dan-skoda-superb-1.6-tdi-dsg-2014-model-313067359/detay Yorum bağlantısı
Recommended Posts