İçeriğe Yönlendir

Dizel Aracım Çekmiyor

Hüseyin Akyol
Çözüme git Hüseyin Akyol tarafından,

Recommended Posts

Hüseyin Akyol

Herkesin geçmiş bayramını kutlarım, 2004 dizel C-max aracım ile bayram tatilini fırsat bilip Gebze'den Samsun'a büyükleri ziyarete gittim. Giderken araçta sadece ben ve  küçük bir valizim vardı. Ama gel gelelim bolu tüneline girmeden önce ki viyadükleri 3. vites ile çıktım. 

Yine farklı yokuşlarda 5. vites ile başladığım yokuşu 3. vites ile bitirebiliyorum. Düz yolda 4. viteste araç az tepki veriyor fakat 5. viteste çok çok daha az tepki veriyor hele ki yokuşta tepki sıfır. Yakıtı sürekli Shell'den alıyorum. Aracın önce ki uzun yol performansını bilmiyorum ve ilk defa uzun yola çıktığım için bu performans beni tatmin etmedi. Kullandığım başka dizel araçlar gibi yokuşta kaçmadı araç.

Turbo borularında herhangi bir yağ veya terleme izine rastlamadım. Sizce sorun nedir, nereden başlamalıyım. Elim az çok anahtar - tornovida tutar. İşi bilmeyen ustalar ile uğraşmak istemiyorum. Kocaeli - Gebze bölgesinde yardımcı olarak arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Egr iptal mi, biliyor musunuz ?

Serkan hocam EGR hakkında bilgim yok, nasıl öğrenebilirim

Katalizör tıkanıklığı, egr selenoid valfi arızası olabilir internetten teşhiş koymak zor olur genelde

Mert hocam önce olabilecek arızaları tespit etmeye çalışıyorum, ustaların elinde deneme tahtası olmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Serkan hocam EGR hakkında bilgim yok, nasıl öğrenebilirim

İptal edildiyse motorun oraya bakınca arasındaki sacı görebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Fatih Taktak

Benzerini 2 hafta kadar önce yaşadım. 5 ile çıktığım rampaları 3 ile zor çıkıyordum, hız 100-110 u geçmiyordu. forumdan araştırıp fikir sahibi olarak ustaya gösterdim. Selenoid valfinde (turbo valfi) sıkıntı vardı. değişince düzeldi. anlamayan ustalara elletmeyin sakın !

Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Benzerini 2 hafta kadar önce yaşadım. 5 ile çıktığım rampaları 3 ile zor çıkıyordum, hız 100-110 u geçmiyordu. forumdan araştırıp fikir sahibi olarak ustaya gösterdim. Selenoid valfinde (turbo valfi) sıkıntı vardı. değişince düzeldi. anlamayan ustalara elletmeyin sakın !

Fatih hocam aracı Turbocuya falan mı göstermeliyim yoksa motorcuya mı gitmeliyim

İptal edildiyse motorun oraya bakınca arasındaki sacı görebilirsiniz..

Serkan ustam iptal edilmediyse iptal mi edilecek, yada iptal edildiyse yeniden mi aktif etmemiz gerekiyor

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Serkan ustam iptal edilmediyse iptal mi edilecek, yada iptal edildiyse yeniden mi aktif etmemiz gerekiyor

Egr de problem olursa araç 3 bin deviri zor geçer o yüzden sordum. İptal edildi ise sorun çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Egr de problem olursa araç 3 bin deviri zor geçer o yüzden sordum. İptal edildi ise sorun çıkarmaz.

Araç düz yolda 3 ve 4. viteste 3 bin deviri geçiyor. Sıkıntı sadece yokuşu gördüğü an gaz tepki vermiyor
Yorum bağlantısı
Fatih Taktak

Fatih hocam aracı Turbocuya falan mı göstermeliyim yoksa motorcuya mı gitmeliyim

Turbocuya gösterdiğimde ilkin anlamadı selenoid valfini. Sadece turbo ve hortumlarına baktı, bir sıkıntı görmeyince bilgisayara bağlat hataya göre bakılsın falan dedi, ben de başka biyerde bilgisayara bağlattım ama orada da selenoid valfi ile ilgili arıza çıkmadı hatta hiç arıza kodu yoktu. Sonra başka biyerde motor ustası elektrik ustasıyla birlikte baktı ve valfte sıkıntı olduğunu tespit etti.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Selonoid valfin sağlamlığını ben kontrol edebilir miyim, bu parçanın çalışma prensibi nedir

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Bugün Gebze de gittiğim sözde bir usta araçta hiç bir sıkıntı olmadığını, saat gibi çalıştığını söyledi. Yokuşta beraber denedik bak devir düşüyor dediğimde " abi 1.5 ton araç bu motor ne yapsın" dedi. Bende sözde ustamıza "yav hee hee" diyip ayrıldım.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hüseyin, odb ile bağlanıp basınç kontrolü yapalım. Arıza vs varmı bakalım. Yarın gelebilirimisin İş yerime?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Hüseyin, odb ile bağlanıp basınç kontrolü yapalım. Arıza vs varmı bakalım. Yarın gelebilirimisin İş yerime?

Servet abi selamlar

Yer nerede abi, gelmeye çalışırım tabi ki.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Plastikciler Sanayi

Plastikçi misin sen abi, ne işin var orada? Portifçiler sanayi kuruyorum, ne güzel, gelsene :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Plastikçi misin sen abi, ne işin var orada? Portifçiler sanayi kuruyorum, ne güzel, gelsene :p

neyi kaldırıcaz ve taşıyıcaz :nargile:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

neyi kaldırıcaz ve taşıyıcaz :nargile:

:hahahoho:

Biz kaldırmayacağız abi, oturup izleyeceğiz, işçi kardeşlerimiz var, onlar kaldırıyormuş bizim yerimize.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Araba geldi sahibi kayıp..

İlk başta vay serseri dedim tabiii

4d8c57d082a232fb3fcba1767e12b2e6.jpg

Ama işin aslı başka. Acil durum onarım ekipmanı imiş meğerse

b2c2303a47cb241c4fe567e599c96520.jpg

Ciddi arge ve ölçüm sonrası vgtnin çalışmadığını tespit ettim. Yüksek mesleği bilgim ile hatayı giderdim

f0a649dd8a86f079b7a53bce9f778c5d.jpg

Son olarak haydar ne işe yarar buldum

9db9936beca9c10c0cfc5bf3dfbaa8e6.jpg

Tüm bunları yayınlamamam için rüşvet verilmiş olsada halkı bilinçlendirnek asli görevim.

Rüşvetin belgesi

812eb2ad3f789510d9a4e234a3edcc16.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Abi ne adamsın, güldürdün beni. İnşallah en kısa zamanda yanına gelicem seninle tanışmak için. Bu arada vgt ne? Neyi varmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Vgt turbo basıncını ayarlayan hava ile çalışan parça. Ona komut havası gelmiyor. Vgt kumanda selenoidi veya hava hattında arıza olmalı. El ayak giren yerde olsa bakacaktım ama göremedim. Servis halleder, arıza görünüm itibariyle basit

Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

Eline koluna sağlık abi. Gerçekten eski hali ile şimdi ki hali arasında çok fark var. İlk fırsatta yanına geleceğim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aydın
(düzenlendi)

Bu konudan çıkan bir diğer sonuç araç 3000 d/d yı geçmiyorsa egr sıkıntısı olabilir doğru mu anladım?

tarihinde Arif Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bu konudan çıkan bir diğer sonuç araç 3000 d/d yı geçmiyorsa egr sıkıntısı olabilir doğru mu anladım?

Evet

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...