İçeriğe Yönlendir

Sel - Su Hasarlı Araba Hakkında Ne Düşünürsünüz?

Fedai Özoğlu

Recommended Posts

Fedai Özoğlu

Arkadaşlar. Bir iki yıldır küçük sınıfta otomatik vites araç bakmaktayım ancak fiyatları bana ederinden fazla geldiği için bir türlü karar veremedim.

Şimdi size danışacağım araç bayramda Gaziantep'de sel baskınında garajda kalmış ve araç fotoğrafta görüldüğü kısımdan aşağısı su altında kalmış ve bir miktarda su içine girmiş.Araç hiç kontak dahi açılmadan çekici ile çıkarılmış.Garaja girildiğinde 4lüler ve silecekler çalışıyormuş.Su seviyesi kapı kolunun 20 cm kadar altında çizgi görülüyor zaten.Şimdi size sorum ;

1-Bu araç alınır mı?

2-Ne gibi sorunlar çıkar?

4bc2e7b4d6d917d17a1c588ad7777bfc.jpg

392a1cd04330c014462529ee28c4f75c.jpg

3303f2d39a1c828e874306226d8e1f79.jpg

5652297684a698df7e3e2df036c529f6.jpg

981cadcdbb3d481e65224c91e874fc89.jpg

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Elektronik aksam bir araçta en çok uğraştıracak kısımdır.

Koşarak uzaklaşırdım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Gösterge panelinde yanacak, arıza ışıklarını takip etmekten,kendinizi yola veremeyebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Gösterge panelinde yanacak, arıza ışıklarını takip etmekten,kendinizi yola veremeyebilirsiniz.

Daha evvel başınıza geldi mi? Yeni olmuş , aracı tamamen soysam temzilesem kurutsam yinede olur mu?
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Sel hasarlı araba istisnaları haricinde Adamın anasını ağlatır

Fotoğraflara göre sence nasıl? İstisnaya dahil mi?
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Fotoğraflara göre sence nasıl? İstisnaya dahil mi?

buz dağının görünmeyen yüzü gibidir bu mesele arıza vermeden anlamak zor bence uzak durmakta fayda var sel hasarlı araca bulaşmak macera olur
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Çaglar Abiyle görüştüm arkana bakmadan uzaklaş dedi. Yeterli oldu benim için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Daha evvel başınıza geldi mi? Yeni olmuş , aracı tamamen soysam temzilesem kurutsam yinede olur mu?

2009 yılı gibi ikitelli bölgesinde oluşan selde bolca gördüm.Siz Çağlar abiyi dinleyin.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Fedai Hocam, kusura bakma bugun yoğunluktan hep geç cevap vermek durumynda kaldım. Ve mevzuyu daha yeni anladım. Kesinlikle uzak dur. Yok alacam dersen maceraya hazır ol.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Araba sel hasarlı olunca direksiyon arızam var diyecek bir gün diğer günde vites kutusu diyecek diğer gün radyo çalışmayacak başka bir gün klima gidecek vs. vs.. alırsınız elinizde patlar madem uygun araba arıyorsunuz dacia falan uygun araç alın en azından uğraşmazsınız beğenmezseniz de aldığınız paraya satarsınız sonuçta pert bu arabada

Fedai Hocam, kusura bakma bugun yoğunluktan hep geç cevap vermek durumynda kaldım. Ve mevzuyu daha yeni anladım. Kesinlikle uzak dur. Yok alacam dersen maceraya hazır ol.

çıkmacı parça olarak satsa daha uygun olur. tabi o parçayı alanlar riskte.

Mesele anlaşılmıştır, sağolun.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Su hasarli araci sigorta sirketi perte ayirirken motor calisiyor mu diye bakmaz. O an her aksami calissa bile arac kullanim omrunu tamamlamis olarak kabil edilir ve perte ayrilir. Milyonlarca lira odenmis sermayeli risk uzmani sigorta sirketi bu riske girmezken sizin birey olarak risk hevesinizi karsilastirdiginizda durum kimin lehine, kimin aleyhine ortaya cikacaktir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

ambar olarak bahçede yahut kebapçı otel  önünde iyi marka ise (BMW merso jag vs) yahut üzerine yazı koyup reklam olarak kullanılabilir.

Komple herşey sökülüp elektrikli olarak yeniden inşa edilebilir. proje arabası. ama bizim ülkede o şekil proje arabaları plaka alamaz. dış mihraklar...

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

Elektrik arızası yapma ihtimali yüksek. Bunun dısında da bu kasa clio otomatikten uzak durun derim denedik hiç memnun kalmadık.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Sel hasarı olmasa bile bu aracı alırken zaten bi düşünmek gerekir [emoji4]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Coşkun

Tecrubeliler daha iyi bilir tabi ama butun kış suyun içinde kullanıyoruz, motor yıkatma yaparsak yukardan komple su basıyorlar zaten benzer etkileri her araç yaşamıyormu ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tecrubeliler daha iyi bilir tabi ama butun kış suyun içinde kullanıyoruz, motor yıkatma yaparsak yukardan komple su basıyorlar zaten benzer etkileri her araç yaşamıyormu ?

Hiç bir aracın abs beynine sigorta kutusuna gem modülüne su tutmuyoruz.

Sorun olan kasası halısı değil. Elektronik devreleri, sensörleri müşürleri soketleridir.

Tekeeer teker gidecekler.

Alınmaz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Sel hasarı olmasa bile bu aracı alırken zaten bi düşünmek gerekir [emoji4]

E benim kaynımda var? Aynı?

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Hiç bulaşma derim haa paran var ve vaktin varsa maceraya bulaşmak için alma niyetin varsa deneyebilirsin :)

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

2009 yılında başıma geldi komple söküldü temizlendi hasar alan elektronik parçalar değiştirildi.

Tama oldu denilen arabamı alıp eve dönerken bile sıkıntı çıkardı ben olsam almazdım.

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

Allah muhafaza ... Hemen uzaklaşmakta fayda var, bir yakınım sel hasarlı almıştı onun aracında hiç bir elektronik sıkıntı çıkmadı ama koltuk ve tabanlara sinmiş kokuyla baş edemedi... koltuk kılıfı vs... fayda etmedi, yazın tüm camlar açık geziyor ... kışın ise tam bir kabus oluyor kendisine... satmak istiyor alan yok :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...