İçeriğe Yönlendir

Çakmaklık Sigortası Atma Sorunu

Osman Uslu

Recommended Posts

Osman Uslu

Merhaba Herkese,

bunda bir kaç ay önce çakmaklığa şarj aletini takarken yada çıkartırken sigortası atmıştı.

Dün gene oldu aynısı. bu arada çakmaklıktan çok fazla şarj etmem telefonumu. 

İlk değiştirmem den sonra belki 2 kere şarja takmışımdır. 3.sünde tekrar sigorta attırdı.

Bunun sebebi ne olabilir. yanlış yapılan bir şey mi var? Şarj aletimi bozuk?

Hatırladığım kadarıyla 15 amper di. 20 amper taksam herhangi bir sorun olur mu? 

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Şarj aletinden kaynaklı gibi sanki. Benim de başıma geldi. Mümkünse kaliteli ya da orjinali şarj cihazı kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Bir de şarj cihazını çakmaklığa takınca çevirmeyin. Sonradan aklıma geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Şarj aletinden kaynaklı gibi sanki. Benim de başıma geldi. Mümkünse kaliteli ya da orjinali şarj cihazı kullanın.

dandik bir şey değil aslında kaliteli de bir cihaz. Ama yenisini deneyelim birde. Peki sigortayı yüksek taksam bir sorun olur mu?

Bir de şarj cihazını çakmaklığa takınca çevirmeyin. Sonradan aklıma geldi.

:(  :(  sürekli yapıyorum bunu

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Bence aynı değerde olsun. Çünkü aracı koruyan değerler takılır sigorta olarak.Ama bir de forumdaki diğer üstatlar cevap versinler. Belki sakıncası yoktur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

Sigorta degerini degistirmeyin. Normalde 2A in bile yetmesi lazim. 15A de atiyorsa bir kisa devre durumu vardir.

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Sigorta degerini degistirmeyin. Normalde 2A in bile yetmesi lazim. 15A de atiyorsa bir kisa devre durumu vardir.

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muhittin abi çok emin değilim rakamdan aklımda kalan oydu. O zaman aynı değerde takıyorum yükseltmiyorum. 

Bence aynı değerde olsun. Çünkü aracı koruyan değerler takılır sigorta olarak.Ama bir de forumdaki diğer üstatlar cevap versinler. Belki sakıncası yoktur.

Teşekkürler Cenk abi.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Muhittin abi çok emin değilim rakamdan aklımda kalan oydu. O zaman aynı değerde takıyorum yükseltmiyorum.

Öncelikle çakmak çalışıyorsa şarj cihazı problemlidir. Yeri gelmişken yazalım, sigorta iletken bir malzeme olduğu için kısa devre anında eriyip devreyi açık hale getirmesi için üretilmiş emniyet elemanıdır. Ayni tesisattaki kablolar gibi yapısı vardır. Örneğin kablo 30 amperde eriyorsa tesisat üzerindeki sigorta atıyorum 10 amperlik olur ki önce o yansın. Sigortadan önce kablo yanarsa araba da yanar. Kutu üzerinde kaç amper yazıyorsa o takılacak.. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Öncelikle çakmak çalışıyorsa şarj cihazı problemlidir. Yeri gelmişken yazalım, sigorta iletken bir malzeme olduğu için kısa devre anında eriyip devreyi açık hale getirmesi için üretilmiş emniyet elemanıdır. Ayni tesisattaki kablolar gibi yapısı vardır. Örneğin kablo 30 amperde eriyorsa tesisat üzerindeki sigorta atıyorum 10 amperlik olur ki önce o yansın. Sigortadan önce kablo yanarsa araba da yanar. Kutu üzerinde kaç amper yazıyorsa o takılacak.. ;)

Arabanın çakmağı bozuk olduğu için deneyemiyorum ama şarj cihazının üzerinde ışık yanıyor oradan kontrol ediyorum çalışıp çalışmadığını. Orjinali neyse onu takıyorum o zaman :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arabanın çakmağı bozuk olduğu için deneyemiyorum ama şarj cihazının üzerinde ışık yanıyor oradan kontrol ediyorum çalışıp çalışmadığını. Orjinali neyse onu takıyorum o zaman :D

Çakmak bozulacak birşey değil eğer şarj cihazının ışığı yanıyorsa en azından basılı tutunca çakmakta ısınır.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Viteste bir çok tespih var. Bir gün birinin küçük bir parçası çakmaklığa düşmüş. Şarjı makinesini takınca sigorta attı. Ben sanıyorum ki normal uçlu sigortalardandır diye. Fakat öyle değilmiş.. 20 ampermiş..

205568592_tn30_0.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Çakmak bozulacak birşey değil eğer şarj cihazının ışığı yanıyorsa en azından basılı tutunca çakmakta ısınır.. ;)

basılı tutmadım :) sigorta attığı için sanırım şarj cihazının ışığı da yanmıyor şuan

benim sigortanın şekli linkteki gibi. ama değerini hatırlamıyorum maalesef. Bakamadım tekrar.

http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1kZjAKXXXXXcEXVXXq6xXFXXXI/Araba-sigorta-seti-sigorta-kutusu-12-v-sigorta-blo%C4%9Fu-küçük-blade-sigorta-kutusu-80-adet-grup.jpg

Viteste bir çok tespih var. Bir gün birinin küçük bir parçası çakmaklığa düşmüş. Şarjı makinesini takınca sigorta attı. Ben sanıyorum ki normal uçlu sigortalardandır diye. Fakat öyle değilmiş.. 20 ampermiş..

205568592_tn30_0.jpg

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İlginçtir ki benim 230v prize giden sigorta da 15 a

Evdeki prizlerin sigortaları da genelde 20 amperdir. Aydınlatma tesisatları 16 amper ile korunur.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Evdeki prizlerin sigortaları da genelde 20 amperdir. Aydınlatma tesisatları 16 amper ile korunur.. ;)

Yanılmıyorsam kaputun altındaki modülde 30 amper falan var amper deyince zaten kafamda bir ampül yandığı yok ama evlerde de düşükmüş bayağı. Benim dizüstü bilgisayar da şimdi baktım 19 volt 6.2 ampermiş :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...