Erdem GÖK 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Herkese merhabalar , 21 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim şuanda 2009 grande punto active 1.3 multijet kullanıyorum.Aracımdan genel anlamda memnunum ama dizel aracın bakımları hem beni yoruyor hemde şehir içinde çoğu zaman performanslı kullandığım için 1.3 multijetin artık bana yetmediğini düşünüyorum. Birçok araca baktım gold 4 baktım fakat performansta 1.6 nın yeterli olmadığını öğrendim.16 vtec honda baktım ama piyasası çok şişirilmiş.Araştırırken bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne focus 2.0 sport trendlere baktım ve baya hoşuma gitti.Sizlere forum üzerinden sormak istediğim sorular olacak. 1) Araç 2.0 motor , parçaları 1.6larda olduğu gibi rahat bulunuyor mu ? 2) 2.0 motorun Ankarada kullanacağım şehir içi sakin kullanımda LPG tüketimi kaç krş olur tahmini olarak ? 3) Piyasada birçok araç yaşı gereği 200bin KM devirmiş ama birçok araçta 350-380Bİn'e dayanmış hale gidiyor.Bu araçlarda ortalama kaç KM altı bakılmalıdır ? Ben bakarken 200BİN altı bakıyorum onlarda 23-24BİN TL arası değişmekte. 4) Bu araçların kronik sıkıntısı var mı ? Örneğin Puntolarda kronik city mode sorunu var. 5) Genel anlamda önerirmisiniz , 1.6 ile 2.0 arasında çok performans farkı var mı ? Dizen torklu arabadan birden güçsüz bir arabaya düşmek istemiyorum açıkcası. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Şimdiden hayırlı olsun, her iki aracın da teknik değerlerine bakarak ön bilgi edinebilirsiniz. Yakıt tork vs. bilgilerine. Sizin alacağınız araçta lpg kaç km dir kullanılmakta, aracınız kaç km de, lpg markası nedir, aracın daha evvel motor arızası olmuş mu, üst kapak revizyon vs. bakımları nerede ve nasıl yapılmış bunların detaylı olarak bilincinde olunarak araştırma apın ve güvendiğiniz ustalara baktırın. Yedek parça olayı çözülür, aradığınızı Ankara gibi bir şehirde bulursunuz. Parçalarda fiyat farkı olabilir, değişkendir. Bakımlı benzinli 2.0 litre motor 1.3 dizeli her konuda öper buna yakıtı da dahil ediniz Yorum bağlantısı
OGÜN NARMANLI 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Herkese merhabalar , 21 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim şuanda 2009 grande punto active 1.3 multijet kullanıyorum.Aracımdan genel anlamda memnunum ama dizel aracın bakımları hem beni yoruyor hemde şehir içinde çoğu zaman performanslı kullandığım için 1.3 multijetin artık bana yetmediğini düşünüyorum. Birçok araca baktım gold 4 baktım fakat performansta 1.6 nın yeterli olmadığını öğrendim.16 vtec honda baktım ama piyasası çok şişirilmiş.Araştırırken bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne focus 2.0 sport trendlere baktım ve baya hoşuma gitti.Sizlere forum üzerinden sormak istediğim sorular olacak. 1) Araç 2.0 motor , parçaları 1.6larda olduğu gibi rahat bulunuyor mu ? 2) 2.0 motorun Ankarada kullanacağım şehir içi sakin kullanımda LPG tüketimi kaç krş olur tahmini olarak ? 3) Piyasada birçok araç yaşı gereği 200bin KM devirmiş ama birçok araçta 350-380Bİn'e dayanmış hale gidiyor.Bu araçlarda ortalama kaç KM altı bakılmalıdır ? Ben bakarken 200BİN altı bakıyorum onlarda 23-24BİN TL arası değişmekte. 4) Bu araçların kronik sıkıntısı var mı ? Örneğin Puntolarda kronik city mode sorunu var. 5) Genel anlamda önerirmisiniz , 1.6 ile 2.0 arasında çok performans farkı var mı ? Dizen torklu arabadan birden güçsüz bir arabaya düşmek istemiyorum açıkcası. Merhaba, 2001 model Sport Trend sahibi idim. Aracı 5 yıl kullandım, aldığımda 54.000km idi satarken 140.000km de satmıştım. Öncelikle belirtmek isterim ki araç çok keyifli ve güvenli bir araçtır. Yakıt olarak şehir içi 1.6 dan çok az fazla yakıyordu fakat şehirler arası 7lt tüketime düşürmüştüm. Parça sorunu hiç yaşamadım, lpg uyguladıktan sonra benzini çeyrek deponun altında fazla tuttuğum için benzin pompasını yakmıştım sadece. Aracı tavsiye ederim ama ben alırken fiyat olarak piyasanın biraz üstünde almıştım, size de demek istediğim gerekirse birkaç lira fazla verip temiz yorulmamış bir araç almaya çalışın. Keyif kısmında gelince, 1.3 mj den sonra sizi mutlu edecektir. 1.3 mj yanılmıyor isem 200nm tork. Sport Trend de bu değer 176nm idi sanırım. Benim kullandığım araçta ESP+TCS vardı ve çok faydasını gördüm tavsiye ederim. Yakıt tüketimi şehir içi sakin kullanımda lpg ile 0,28-0,30TL civarı yakar. Düşük devirleri sakin ve ekonomiktir, yüksek devirlerde ciddi anlamda karakter değiştiren bir motoru vardır. 130hp az gibi görünse de 2.0lt motorun tadı farklıdır. Hayırlısı olmasını dilerim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Bakımları ne açıdan yoruyor. 2.0 benzinli olanı seni daha fazla yoracağına eminim. araç arıza çıkartıyorsa o durumu bilemem Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 1.3 multijete alışıksan devamında 1.6mjet öneririm 120 bg 300 tork verebilen bir motor. 2.0 lpgli bir motorun performanslı şehir içi kullanımda 14-16 litre civarında lpg yakacağını düşünürsek aynısını bahsettiğim motorda 9-10 litre mazot olur. yakıtta farketmez ama performansta 1.6 mjet önde gider. bahsettiğim motor, alfa guilettada, lancia deltada fiat bravo ve lineada mevcut.. bütçene göre bakabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Rifat Berber 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Ogün beyin söylediklerine katılıyorum, çok keyifli,güvenli araçtır. Ben alma arifesinde 6 araca baktım, hemen hepsi fiyat olarak çok uygun , ama inanılmaz yıpranmış araçlardı. Sakın böyle bir hata yapma, toplarken sanayiden çıkamadığın gibi arabadan soğursun. Aracın diri olmasına dikkat edin. Güncel olarak kullandığım araç şehiriçi 13lt lpg tüketiyor, şehirdışı neredeyse 9lt.civarında. -ESP+TCS'li olanlarda ekstra 2 hava yastığı daha var, araçta esp olup olmadığını el freni altındaki ESP tuşunun varlığından anlayabilirsin. -Aynı motor mondeoda vs. kullanıldığı için parça sorunu bulunmuyor, hemen her parçası bulunabiliyor. -Ben 129binde aldım şimdi 170binde, hiç sorun yaşamadım. Fakat bakımı beklemeden sürekli aracın üzerine düşüyorum, bakımlısını alırsan sorun yaşamazsın. -Kronik sıkıntı olarak benzin pompası,rölanti valfi var. Benzin pompası 250TL civarında, rolanti valfi 200 TL civarında değiştirilebiliyor, alırken kontrol edebilirsin anlayan biriyle. -2.0 motor çok keyifli, 3. vitesle 40-140 arası gidebiliyorsunuz, devir hiç bitmiyor hissi verecektir dizelden sonra. Aklınıza takılan soru olursa çekinmeyin. Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Lpgli ford pişmanlıktır yedek parçacılarla dost, sanayicilerle akraba olursunuz. Şehir içindeki yakıt tüketimi 14-15 lt lpg sizi üzecektir. Temizini bile bulsanız yalnızca city mode a nazaran kronik sorunları sizi çileden çıkaracaktır. Forumda bakmayın sıkıntısız kullandım diyenlere onlar arabasına gözü gibi bakanlardır farkına varmadan ailesinden daha çok vakit ayırırlar. Evladı yerine koyanlar da mevcut. Tabiki hakkını yemeyelim fordun verdiği his de kıyas edilemez başkadır. Sorunsuz multijetinize keyifle binmeye devam edin. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Artık o araçlar iyice yorulmuş vaziyettedir, ben tercih etmezdim. 1.6 mjet önerilerine katılıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Ben de 2.0 sedan kullaniyorum. Yakit uzun yol 19 kurus karma 24 kurus, sehirici 30 kurusu hic asmadim. Parca konusunda galiba 1.6 lardan biraz daha pahali. Ornek verecek olursak subat ayi gibi baski balatayi, debriyaj bilyesini degistirdim. Parcalarina 700 tl verdim. 1.6 larda ise 400 tl ye bu parcalari alabiliyorsunuz. Kaporta fiyatlari aynidir. Komple motor fiyati bir zamanlar 3000 kusur tl idi asagidaki linkte. Su anda fiyat yazmiyor. Ancak bahsettigim fiyat bana uygun geldiydi. Artik nedir ne degildir bilemem http://www.yedekparcaford.com/?urun-13242-focus-komple-motor-2-0-benzinli-16v-zetec-1998-2005-ford Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 daha genç bir araçtan inip daha eski ve daha önceleri ezilmesi kuvvetle muhtemel 2.0benzinli bir araca binmek ne kadar mantıklı umarım temiz araç bulabilirsiniz:) Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Çok aradım bulamadım bulduğumda ciddi şişik fiyattaydı umarım bulursunuzda çoğu bitik durumda Ankarada piyasası var. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Lpgli ford pişmanlıktır yedek parçacılarla dost, sanayicilerle akraba olursunuz. Şehir içindeki yakıt tüketimi 14-15 lt lpg sizi üzecektir. Temizini bile bulsanız yalnızca city mode a nazaran kronik sorunları sizi çileden çıkaracaktır. Forumda bakmayın sıkıntısız kullandım diyenlere onlar arabasına gözü gibi bakanlardır farkına varmadan ailesinden daha çok vakit ayırırlar. Evladı yerine koyanlar da mevcut. Tabiki hakkını yemeyelim fordun verdiği his de kıyas edilemez başkadır. Sorunsuz multijetinize keyifle binmeye devam edin. Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Aracimi 146 bin km de aldim ve şu an 222 binde burda benim aracim şöyle benim aracim böyle demicem size ama bu hiçbirşey dr yazicam anlamına gelmesin. Burda yoneticimden ve tüm diğer üyelerden özür dilerim. Koray kardeş ben burda ford şöyle ford böyle demicem uzun uzadıya ama bildiğim birşey var. İçine bindigimiz dünyadaki en kiymetli varlıkları anamız babamız eşimiz corumuz çocuğumuzla yolculuk yaptığımız, yeri geldiginde acil bir sebeple doktora hasta yetiştirdiğimiz bunun gibi bir sürü önemi olan ve ayrıca bu devirde lüks değilde ihtiyaç olan arabalarimiz markası her ne olursa olsun gözümüz gibi bakacagimiz aletlerdir. Hic bir bakımlı araç pişmanlık değildir. Bakımlı olmayan jaguar dahi sahibini üzer bunu asla unutmayın. Lpg de araç şöyle yakar böyle yakar deyip örneklerini vermicem. Basarsan 1.2 de 10 litre yakar basmazsan 4.2 de. Arabayı yırtarak kullanırsan arabada seni yırtar üzer. Durumu daha fazla kisisellestirmek istemem ama sadece ford yazıp kesinlikle pişmanlık derseniz durum değişir. Kimseyi kişisel egolarla yonlendirmemeliyiz. Kemal Bey özgürce yazabilirsiniz hiç problem değil aksine görüşleriniz benim için değerlidir ve saygı duyarım. Bir konu hakkında yorum yapınca bunun kabaca egosal yönlendirme olarak nitelendirilmemesi gerek. Temas etmek istediğim nokta şuydu tabiri caizse eşek niyetine binilen bir lpg li ford mu yoksa multijet mi daha az maliyetle ve daha uzun süre ayakta kalır. Gözlemlediğim kadarıyla ford zetec motorları uyumlu olduğu söylense de lpg yi pek sevmiyor ortalama 80-100 k kullanıp da subap değişikliğine üst kapak revizyonuna gitmeyen neredeyse yok gibi ustalar bile tam ekmek yenilecek arabalar diyor. Mesela bazı arkadaşlarım var sanayiye gitmek ortam o havayı solumak hoşlarina gidiyor ve bu durumdan hiç şikayetçi değiller bu sebepledir ki fordun lpg ve kronik sorunlarından asla yakinmiyorlar. Bazı arkadaşlarım da var ki hiç sorun çıkarmayan bakımdan bakıma servis gören araçları gece çizilecek diye uyuyamayan en ufak seste pencereye koşan. Belki huy, belki mal sevdası, belki de otomobil tutkusu bilemeyiz. Evet bakımlı araç iyidir bakım olmasın demiyorum bakımın zararı yoktur üreticinin belirlediği bakım periyotları dâhilinde aşırıya kaçmamak kaydıyla [emoji1] Yorum bağlantısı
Hami Erışık 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Ford focus1= rolanti dalganması ve lpg,ye uyumsuzlugu insanı çileden çıkarıyor..ilk aracım forddu halan ford,kolay kolayda forddan vazgeçmem o ayrı konu.. Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 Bu aracın 2.0 sedan versiyonunu 4 yıl kullandım.Şanslıydım donanmadan rütbeli bir subaydan alınmıştı. 5 yaşında 18.000 km deydi ve sattığımda 90.000 km de. Yakıt tüketiminde istanbul şehir içi 9-10 lt arası şehirler arası eğer sakin kullanmayı başarırsanız 1.6 motora yakın değerler elde edersiniz. Yakın zamanda gönlümden çok geçti temiz bir 2.0 sport trend bulabilirmiyim diye ancak maalesef km si yüksek ve lpg li araçar mevcut. LPG bu motorları bitiriyor. Yaş olarak bakarsanız 15-16 yaşında araçlar. Çoğu yorgun ve hırpalanmış. Nacizane tavsiyem, gurbetçi araçları kıvamında yazdan yaza kullanılan bir araç bulmadığınız sürece hiç bulaşmayın. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2016 Paylaş 21 Temmuz 2016 Herkese merhabalar , 21 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim şuanda 2009 grande punto active 1.3 multijet kullanıyorum.Aracımdan genel anlamda memnunum ama dizel aracın bakımları hem beni yoruyor hemde şehir içinde çoğu zaman performanslı kullandığım için 1.3 multijetin artık bana yetmediğini düşünüyorum. Birçok araca baktım gold 4 baktım fakat performansta 1.6 nın yeterli olmadığını öğrendim.16 vtec honda baktım ama piyasası çok şişirilmiş.Araştırırken bir arkadaşımın tavsiyesi üstüne focus 2.0 sport trendlere baktım ve baya hoşuma gitti.Sizlere forum üzerinden sormak istediğim sorular olacak. 1) Araç 2.0 motor , parçaları 1.6larda olduğu gibi rahat bulunuyor mu ? 2) 2.0 motorun Ankarada kullanacağım şehir içi sakin kullanımda LPG tüketimi kaç krş olur tahmini olarak ? 3) Piyasada birçok araç yaşı gereği 200bin KM devirmiş ama birçok araçta 350-380Bİn'e dayanmış hale gidiyor.Bu araçlarda ortalama kaç KM altı bakılmalıdır ? Ben bakarken 200BİN altı bakıyorum onlarda 23-24BİN TL arası değişmekte. 4) Bu araçların kronik sıkıntısı var mı ? Örneğin Puntolarda kronik city mode sorunu var. 5) Genel anlamda önerirmisiniz , 1.6 ile 2.0 arasında çok performans farkı var mı ? Dizen torklu arabadan birden güçsüz bir arabaya düşmek istemiyorum açıkcası. Erdem Bey; Konunuz uygun bölüme alınmıştır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Temmuz 2016 Paylaş 21 Temmuz 2016 Bu aracın düzgününü bulmanız epey bir zor. Bu yüzden alacağınız araç büyük olasılıkla sağı solu oynanmış hataları kusurları gizlenmiş araçlar olacaktır. LPG ile de sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum. Çünkü benzinlisini bulup siz taktırsanız tamam diyeceğim ama diğer türlü 3-5 sene lpg ile kullanılmış motorda illa ki sıkıntı olacaktır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts