İçeriğe Yönlendir

Sinyalli Gündüz Farı Montaj

Cem Dilmen

Recommended Posts

Cem Dilmen

Merhabalar. Minik serçe için linkteki ürünü aldım ama sinyal olayını elektrikçi tam ayarlayamadı. Resimlere bakılırsa sinyal esnasında gündüz ledinin sönmesi lazım ama olmuyor. Hepsi aynı anda yanıyor o zaman da sinyal tam belli olmuyor. Gündüz ledini kontaktan al dedim onu o şekilde yaptı ancak sinyali nasıl ayarlamak gerekiyor bilemedi. Fikirlerinizi almak istedim. Çok teşekkürler...

http://www.hepsiburada.com/modacar-turuncu-sinyalli-20-ledli-drl-gunduz-fari-102702-p-OTM102702

Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Bunlarda bi ürün daha oluyor o sinyal verince gündüzü kesiyor kapatınca gündüzün gücünü veriyor zıkkımın adını unuttum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın

Abi sorunu 12v dc roleler var. Bence onlardan kullanarak sorunu cozebilirsiniz. Iki tane bu roleden alip beyaz ledlere gelen kisima baglarsaniz sorunu cozersin. Sinyal verdiginde o kismin beyaz ledleri soner. Sadece o kismin sinyaller yanar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Bayrak

aynı gündüz farlarından bende almıştım ve sinyalleri bağlayamadım uğrasmakta istemedim.çünkü aracın narmal sinyaleri ile gecikmeli yanıyor.ve size tavsiyem hemen gündüz farının öncamını söküp iyi bir silikonla su geçirmeziğini engelleyin.benim gündüz farları bu yüzden çöp oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

1 Adet açık kontak röle, sinyal kolunun kapalı pozisyonuna bağlanırsa çözülebilir diye düşünüyorum. Sinyal kolu kapalı iken kolun kestiği elektriğe gündüz farı bağlanacak. Sinyal vermek için kolu hareket ettirdiğinizde röleye elektrik gidecek ve gündüz farının enerjisi kesildiği için sönecek. Sinyali zaten normal bağlayacağınız için sinyal normal çalışacak. Açık kontak kelimesi kafanızı karıştırmasın. Açıktan kasıt, elektrik yok iken enerjiyi iletir, elektrik var iken keser.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Normal röle ile yapılcak bir iş degil.Çünkü sinyal ampülü sinyal esnasında sabit yanmıyor ampül yanıp yanıp sönüyor.

Gecikmeli içinde transistör ve kondansarör için  mini bir röle yardımıyla olur ancak.

Adres verirseniz kendi yaptıgım mini gecikme rölelerinden ücretsiz gönderirim..İşinizi görür.

Çalışma mantıgı şu şekilde:

Sinyal esnasında sinyal verilen tarafın gündüz ledini sinyal yanık kaldıgı süre boyunca kapatır.Sinyal verme olayı kesildikten 1 saniye sonra gündüz farı tekrar otomatik olarak yanar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Normal röle ile yapılcak bir iş degil.Çünkü sinyal ampülü sinyal esnasında sabit yanmıyor ampül yanıp yanıp sönüyor.

Gecikmeli içinde transistör ve kondansarör için  mini bir röle yardımıyla olur ancak.

Adres verirseniz kendi yaptıgım mini gecikme rölelerinden ücretsiz gönderirim..İşinizi görür.

Çalışma mantıgı şu şekilde:

Sinyal esnasında sinyal verilen tarafın gündüz ledini sinyal yanık kaldıgı süre boyunca kapatır.Sinyal verme olayı kesildikten 1 saniye sonra gündüz farı tekrar otomatik olarak yanar.

Mustafa Bey ilginiz için teşekkürler...

Ben özelden adresimi yazayım...

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Mustafa Bey ilginiz için teşekkürler...

Ben özelden adresimi yazayım...

Yakın olsa çıkıp kendi bile getirir o derece iyi niyetlidir üstadım.. Otomatik katlanan ayna modülü için gecenin 2 sinde buluştuğumuz yol ortasında 3 e kadar sohbet ettik kendisiyle :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...