İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Fan Motoru

Ersev Kaya

Recommended Posts

Ersev Kaya

Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim.

Pazartesi günü arabanın bakımını yaptırdım ve ilaveten klima bana göre tam soğutmadığından gaz bastırdım. 

Kışın, havalandırmaya yön veren düğme sabah soğukta zor döndüğünden, zorlamam nedeniyle kırıldı. Yaptırdım fakat yine kırıldı. Yani o yuvarlak düğme şuan boşta dönüyor, arkasında tutan bir şey yok.

Pazartesi götürdüğüm usta yapamadı ben de direksiyonun altındaki kapağı açıp oradan cama ve göğüse gelecek şekilde ayarladım ve bıraktım. 

Motorun önünde iki tane fan var. Bir tanesi klimada açınca normal çalışıyor fakat soldaki fan çalışmıyor. Usta "Bu bozuk, tekli yenisini bulursan değiştireyim " dedi. Ama en aşağı 250 lira tutacakmış. Başka bir ustaya sordum, "O fan tek çalışır, ikincisi hararet yapmasın diye ara ara çalışır" dedi. 

Konu uzadı ama sorum şöyle: Ben ikinci fanı nasıl çalıştırabilirim, bozuk olduğunu nasıl anlarım? Eğer bozuksa değiştirmemi önerir misiniz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klima açık motor suyu sıcaklığı aşağıda iken tek. harareti istenen seviyeye gelince çift

kima kapalı harret istenens eviyeye gelince tek , hararet düşmüyor ise klima kaplı iken çift..

hararet yapmıyor ve klima soğutuyor ise herşey yolunda ister tek ister çift. beynin bileceği iş

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Evet fan klima kapalıyken tek çalışır.

Benim aracımda klima kapalıyken 104 derecede 1. kademe, 108 derecede 2. kademe iki fan da çalışıyor bir sorun mu var ki acaba?
Yorum bağlantısı
Koray Demir

klima açık motor suyu sıcaklığı aşağıda iken tek. harareti istenen seviyeye gelince çift

kima kapalı harret istenens eviyeye gelince tek , hararet düşmüyor ise klima kaplı iken çift..

hararet yapmıyor ve klima soğutuyor ise herşey yolunda ister tek ister çift. beynin bileceği iş

Tek çift derken aradığım cevap buydu Teşekkürler bilgi için [emoji106].
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

hararet yapmıyor ve klima soğutuyor ise herşey yolunda ister tek ister çift. beynin bileceğiKlima açıkken h

Klima açıkken hararetini nasıl yükseltip fanı kontrol edebilirim?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

öyle bir kontrol olmaz. hararet yaparsa conta yakar ki zaten öncelikle beyin ateşlemeyi kesip stop ettirir.

zaten fan çalışmaz ise sorun ortaya çıkar sorun yoksa herşey yolundadır.

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Bana göre sorun yok ama usta da çalışmıyor deyince içime kurt düştü. Çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istedim. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

Ersev abinin sorun çözülmüşken bende birşey sormak istiyorum. 2004 collection aracın fanı klima açıkken çok sık açılıp kapanıyor.kapanıp açılması arası 1  2 dakika sürmüyor. birde ön yolcu kapısı tarafına yaklaştığımda fan çalışınca aracın altından hava üflüyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çalışan fan hava üfler notmaldir hisseidlir. klima gazı az olaiblir sık devreye girer çıkar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

çalışan fan hava üfler notmaldir hisseidlir. klima gazı az olaiblir sık devreye girer çıkar

Gaz oranin kendi tahminimce sogutmasina gore orta seviyelerde. Kisa araliklarla surekli kapatip acinca haliyle arabayi cok etkiliyor.
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Tekrardan selamlar. Şuan itibari ile ikinci fan'ın neden çalışmadığını buldum. Fana giren sokette temassızlık var, aşağı doğru bastırınca fan da çalışıyor. 

Şimdiki sorunum soketi değiştirebilir miyim, temizleyebilir miyim, ne yapabilirim? Zira soket çıkmalı değil, fanla beraber sabit.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...