İçeriğe Yönlendir

Kararan İç Ayna

Alpay Sumer

Recommended Posts

Alpay Sumer

merhaba, biraz bakindim fakat bulamadim mevcut konu var ise affola... gece arac kullaniminda arkadan gelen far isigi nedeniyle sorun yasiyorum... kendiliginden kararan ic dikiz ayna alip eklenebilirmi?? deneyen veya fikri olan varmi dostlar ??

Yorum bağlantısı
Fatih Söğütçü
(düzenlendi)

bi araştırmam lazım istersen sende bi araştır sadece + ve - kablolar bağlanacak gerisi sensörü var zaten ışıgı algılamasıyla alakalı şu an işteyim bende tam incelemedim bi bakmam lazım.

tarihinde Fatih Söğütçü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
(düzenlendi)

Benim araçta sonradan takılan kararan dikiz aynası var. Aldığım kişi taktırmış, gece çok işe yarıyor. Tam emin değilim ama elektrik kablosu tavana doğru gidiyor. Aynanın önünde bir sensör var, çalışma sistemini bilmiyorum, üzerinde açma kapama düğmesi var, aktif iken yeşil ışık yanıyor. Arkadan gelen aracın farları çok küçük bir yeşil ışık haline geliyor. Fark yan aynalardan bakınca çok iyi anlaşılıyor.

tarihinde Ramazan Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

benim aracta kararan ayna yok... alinip baglanirsa calisirmi peki ??

Çalışır, ön tarafında ışık sensoru olur. Karanlıkta arka taraftan ışık gelince kararır.

Yorum bağlantısı

Çalışır ama otomatik kararmasada zaten tüm dikiz aynalarında mevcut olması gereken kelebek şeklinde bir düğme var itince kararıyor (yanlışım varsa özür dilerim)

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

evet alt tarafindaki mandal karartiyor fakat orjinal bisey olsun istiyorum, biraz daha bakinip yapmakta fayda var... tsk ederim...

Yorum bağlantısı

merhaba, biraz bakindim fakat bulamadim mevcut konu var ise affola... gece arac kullaniminda arkadan gelen far isigi nedeniyle sorun yasiyorum... kendiliginden kararan ic dikiz ayna alip eklenebilirmi?? deneyen veya fikri olan varmi dostlar ??

Forumda daha önce birkaç konud apaylaşıldı. Alıp takabilirsiniz. Sadece bağlantı aşamasında ters bağlarsanız bir daha kullanılamayacak şekilde kararır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

eski tip mondeo mkIII aynası bulursanız aynanın camdaki ayağı ilede uğraşmazsınız. elektriği de tavan aydınlatmasından direk alabilirisiniz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Kararan ayna baglantisinda birde yanlış hatirlamiyorsam geri vites tetiklemesi vardi , geri vitese takinca kararmış ayna eski haline dönüyordu

Yorum bağlantısı
Koray Demir

eski tip mondeo mkIII aynası bulursanız aynanın camdaki ayağı ilede uğraşmazsınız. elektriği de tavan aydınlatmasından direk alabilirisiniz

f83e6452a39096c1330dae9a2ddcdfc4.jpg
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

çok kullanışlı bir donanım :p şuanki arabamda dış dikiz aynasında da var aynı özellik.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben focusa ve mk2 mondeoya takmıştım.

Diğer araçlarımda zaten vardı.

Takılır.

Bence en önemli modifiye

Sadece kontaktan veya parktan elektrik çekmeniz yeter.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

f83e6452a39096c1330dae9a2ddcdfc4.jpg

yanlis anlamadiysam camdaki baglantisini sokmeden ayna kismini degistirerek yapilabilir diyorsunuz degil mi ??

Yorum bağlantısı

Bende aracıma yapmıştım camdaki normal ayna tırnağını söküp oraya karartmalı ayna tırnağını yapıştır tim bağlantıda da 3 kablo var biri kontak + diğeri - diğeri geri vites e bağlanıyor ama ben geri vites i bağlamamiştim tek bir kontak elektiriği bağlayıp eksiyide tavan lambasindan aldım karasore bağladım fazla kablo işi olmasın diye far anahtarindan almıştım akımı Oraya da bir sigorta bağlayın derim küçük amperli 5. Veya 7.5 amper kablo bağlantı numaralarını da paylaşırim gün içinde

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geri vitesi ben de hiç bağlamadım... 

Amaç geri giderken kararmasını önlemek ama gerek duymadım hiç.. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Geri vitesi ben de hiç bağlamadım...

Amaç geri giderken kararmasını önlemek ama gerek duymadım hiç..

Tavan lambasından bile etkileniyor, kesinlikle bağlanmalı.. Gece otoparka girdin arabadan inen oldu ve geri yanaşacaksın, o zaman bomba patlıyor işte, beklemek zorunda kalmazsın.. ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...