İçeriğe Yönlendir

Avize Baglantı Yardım

Tuncay Bektas

Recommended Posts

Tuncay Bektas

herkese iyi akşamlar.eve yeni taşındım evin avizesi pır pır yanıyor.ampüldendir dedim değiştirsim ama sorun geçmedi.Avizeye bağlı 4 ampülden ikisi yanıyor.yanmayan 2 ampülden birisini gevşettiğimde iyice pır pır ediyor.nasıl oluyor anlam veremedim.anahtar 2 dügmeli ama avizeyi tek anahtara baglamışlar.sorunu bilen varsa şimdiden teşekkürler

http://QMr2j3.jpg

http://X4Q6ZR.jpg

http://MJnDjQ.jpg

baglarken sarı kablo boşta duruyordu ondan olabilir mi acaba ?

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

o sarıyeşil toprak olmalı, kahverengi nötr mavi canlı (faz) uç.

yukardaki bağlantı nasıl onu anlamaya çalışıyorum.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Anahtar 2 dugmeliyse eger 2 tane faz birde notr olmasi gerekli diye hatırlıyorum 1 faz bi dugmeye diger faz diger dugmeyi beliyor, benim evdekilerde bu şekilde eger avizenin 2 ucunuda tek faz a baglarsaniz tek dugme islev yapar ve lamba bölmeli yanmaz

Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

bir tane elektirikçiye sordum mavi ve sihah ucu birleştir bagla sarıyı da diğerine bagla dedi.Denemedim ama olur mu bilmiyorum

mavi siyah derken avizenin kahverengi ve mavi uçları kastediyor

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Anahtardan gelen maviyi avizenin sarısına bağla,

siyahın birini kahverengiye, diğer siyahı maviye bağlayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

anahtardan 3 kablo geliyor 2 siyah bir mavi.anahtar iki dügmeli

Tavanda kaç kablo var. Renkleri ne

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Tavandaki mavi ile avize üstündeki sarı yeşili birbirine bağlayın, Tavandaki Diğer İki kabloyu avizeden gelen iki kabloya bağlayın

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

tavandaki kablo 2 tane siyah 1 tane mavi var ve elektrik düğmesi 2 li. avizenin kabloları 1 sarı 1 kahverengi 1 mavi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Anahtar önemli değil. Avize bağlanırken nötr ucu faza bağlanmış. Ampuller seri çalıştığı için dengesiz yandı. Tarifim gibi bağlayın duzelecektir

Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

yardımcı olan herkese teşekürler.yarın ilk fırsatta deneyip haber verecegim herkese iyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu
(düzenlendi)

Aklım karıştı sarı desem kırmızı diyen çıkarsa sorun yok

tarihinde Celal Maraşlıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

çerçeveletip duvara asacam

Buna bırakmayalım bu işi.. Biz asalım... Gider elektrik tesisatını denk getirir. 220 volta çakar çiviyi... 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Elinize kontrol kalemi alın tavandaki ayni renk uçlara bakın elektrik yoksa anahtarı diğer konuma getirip tekrar bakın ikisinde de elektrik varsa fazları3 bulduk demektir. Diğeri nötr uç.. Avize üzerinde toprak olmaz, sarı kablo nötr diğerleri faza bağlanacak, güzelce bantlanacak ve hatta klemens takılacak. Anahtar komütatör yani ikiliyse avize için idealdir bence kullanın..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Buna bırakmayalım bu işi.. Biz asalım... Gider elektrik tesisatını denk getirir. 220 volta çakar çiviyi...

Sendemi yaa sende mi?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

beN asacaM zaten.. duvarı falan devirir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sendemi yaa sende mi?

Valla en son sinyal ampulü değiştirmiştin yanımda... Neler olduğunu hatırla   :D

Adam haklı.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tamam ampul değişirken elimi delmiş, tarihe geçmiş olabilirim. Pek şeyyapmayalım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...