İçeriğe Yönlendir

Triger Seti Mi Yoksa Sadece Kayis Mi Degismeli

Ersel  Yıldız

Recommended Posts

Ersel  Yıldız
(düzenlendi)

Iyi aksamlar degerli forumdaslar. Aracimin triger degisim zamani gelmis bulunmaktadir. Yaptigim arastirmalar sonucunda triger sadece kayis halinde de satilmakta, icinde gergi bilyeleriyle beraber set halinde de satilabilmektedir. Ayni durum v kayis icin de gecerli. Bu bakimda aslolan trigerin mi degismesi yoksa triger ile beraber gergi bilyelerinin de takim halinde degismesi mi? Bilyeler kayisin kesebilmesinde hayati onem tasiyor mu? Daha once gergi bilyesi ariza yaptigi icin trigeri koparan birisine hic denk geldiniz mi?

Bu triger elbette cok onemli parca ancak biraz da sans isi yahu. Benim eniste gecen sene trigeri kendi elleriyle orjinal olarak set halinde aldi. Uzerine 20bin yapmadan 8 ay sonra triger kayisi koptu. Allah kimseye yasatmasin.

tarihinde Ersel YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

çin işi kayış olmasın o ,20 binden kopmaz bence.

Guvendigi yerden aldi.orjinaldi. Kutusunda beyaz renkte renault, orjinal...vs kelimeler de bulunuyordu hatta (Klasik mais yedek parca kutusu)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İşçiliği zordur bu yüzden set olarak değişim yapılır. Bilyalar değişmedi diyelim.. 2 ay sonra ses yaparsa ne olacak ?

Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

kesinlikle set halinde değişmeli. bilyelerin ömrü trigerden çok uzun olmuyor. tekrar masraf etmemek için orijinal parçalarla değiştir

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Bilya dağıtması veya devirdaim pompa azrızası ile kayış kopması aynı sonuçları oluşturabileceği göz önüne alınarak set ahlinde değişim yapılır...

Yorum bağlantısı
Fatih Söğütçü

Ford servisinin deneyimli ustası ile görüşmem sonrasında '' ben 10 yıldır serviste çalışıyorum şu zamana kadar bilya arızasından dolayı bir elin parmaklarını geçmez değiştiğim bilyalar dedi, zaten bilya bir anda sıkışıp kırılmaz ve bir anda  kayışa zararı olmaz , bozulmaya başlayınca rahatsız edici bir ses çıkarır o zaman da gelirsin değişiriz dedi.Ama ben inanmayıp gidip özel serviste set halinde değiştirdim ve bir sürü sorun çıktı.Özel serviste değişim set halinde (bilya ve kayış) 280 tl, serviste sadece kayış değişelim toplam 270 tl.Servis istersen biz set halinde değişelim dedil (triger+bilya+kasnak) 800tl.Bana kalırsa bi dünya para verip set halinde değişmeyin sadece kayışı değiştirin serviste.Benim gibi özel serviste değiştirip bi dünya kafanızı agrıtmayın.

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Set olarak değişmeli.Devirdaimin zamanı geldi ise oda değişmeli.

Devirdaim pompasini internette "bugatti" marka gordum. Kaliteli midir? Orjinali hangi markadir. Motorcraft mi?

İşçiliği zordur bu yüzden set olarak değişim yapılır. Bilyalar değişmedi diyelim.. 2 ay sonra ses yaparsa ne olacak ?

Evet ses yapma sorunuyla karsi karsiya gelebiliriz ileride.

Bilya dağıtması veya devirdaim pompa azrızası ile kayış kopması aynı sonuçları oluşturabileceği göz önüne alınarak set ahlinde değişim yapılır...

Ayni miktarda ikinci isciligi verme ihtimali varsa onceden bu ucretin parcaya verilerek set halinda degisim yapilmasi mantikli olandir diyorsunuz. Bir de motora zarar verme riskinin kalkmis olmasi da cabasi tabi

Ford servisinin deneyimli ustası ile görüşmem sonrasında '' ben 10 yıldır serviste çalışıyorum şu zamana kadar bilya arızasından dolayı bir elin parmaklarını geçmez değiştiğim bilyalar dedi, zaten bilya bir anda sıkışıp kırılmaz ve bir anda  kayışa zararı olmaz , bozulmaya başlayınca rahatsız edici bir ses çıkarır o zaman da gelirsin değişiriz dedi.Ama ben inanmayıp gidip özel serviste set halinde değiştirdim ve bir sürü sorun çıktı.Özel serviste değişim set halinde (bilya ve kayış) 280 tl, serviste sadece kayış değişelim toplam 270 tl.Servis istersen biz set halinde değişelim dedil (triger+bilya+kasnak) 800tl.Bana kalırsa bi dünya para verip set halinde değişmeyin sadece kayışı değiştirin serviste.Benim gibi özel serviste değiştirip bi dünya kafanızı agrıtmayın.

Yetkili servis sadece kayisi da degisebiliyor demek ki. Ben ozel servis dusunuyorum. Yetkili serviste -galiba pompa haric idi- set halinde degisimine 900 kusur lira istediydiler. Ford servisi, reno servisi gibi trigerin kopmasi sonucu motorda olusacak hasara garanti veriyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Eren GÜZELKAN

Ben yeni değiştim 2012 model focus 3

Değişmişken herşeyi değişeyim dedim ve;

Triger seti

Devirdaim

Gergi rulmanı

V kayışı

Antifiriz

Ve yağ bakım seti olarak hepsini ford ürünü ( fomoco ve motorcraft) olarak aldım yağda castrol 5w-30 edge toplam bana işçilik içinde maliyeti 900 tl oldu.

İşin can alıcı kısmı söktüğümüzde çok az da olsa devirdaim in su kaçırıyor olmasıydı. Şuan araçta ne titreşim var nede benim aklımda soru işareti...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...