emre zorbaba 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 cümleten iyi akşamlar İlk sorum-Araç ortalama 100 km de 10 lt lpg yakıyor normal mi? ikinci sorum-Rolanti vitesi boşa atınca sanki biri gaza basıyormuş gibi yükseliyor ışıkta bekleyince zangır zangır titriyor heran stop edecek gibi üçüncü sorum-Açık hava filtresi taksam performans artar mı ve bu kutu üstündeki soket çok önemli mi son sorum-Orjinal hava filtresi kutusunda sağ yanda soket var ama boşta duruyor bu ne işe yarar Bonus-Hava filtresi kutusunun arkasında bir hortum girişi var buraya motor yağ koyma kapağından çıkıp gelen hortu giriyor ve filtre yağlanmış Şimdiden teşekkürler saygılarımla... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Emre bey merhaba, Yazdıklarınızı bir çok kez tartıştık aslında. Hız sensörünüz ve rölanti valfiniz kontrol edilecek. Hava filtreniz üstündeki sensör IAT sensörüdür. O çalışmazsa araç çok yüksek yakmaya başlayacak. Bu sebeple açık hava filtresi takamazsınız. 10LT LPG fena değil. Yine de araç bakımı, sürüş tarzı, lpg durumu gibi etkenler var. Bunları detaylandırmanız lazım. Hava filtre kutusuna giden hortum karter havalandırma hortumu diye hatırlıyorum. Yağlanması normal, yağ buharı atar oradan. İmkan var ise, çok gerekli olmamakla beraber hortum sökülüp içi iyice temizlenirse daha iyi bir rölanti elde etme imkanı mevcut. Sağdaki soketi hatırlamıyorum, bi foto çekip paylaşırsanız belki daha çok yardımcı olabilirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 maf soketi.. önemli parça dır emilen hava miktarını oradan hesaplar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 maf soketi.. önemli parça dır emilen hava miktarını oradan hesaplar Abi maf filtre kutusunda değil, emiş borusundaydı diye hatırlıyorum? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 açık filtre ve soket denince maf tır dedim di Yorum bağlantısı
emre zorbaba 3 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2016 Soketler bunlar yanda olan boşta duruyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Ağustos 2016 Paylaş 3 Ağustos 2016 Küçük soket IAT. Onun mutlaka kablosu takılı olmalı. Şu an araç sürekli zengin karışımda çalışıyor. Büyük soket ise kutuda değil, emiş borusunda. Onun adı MAF. İçinden geçen havayı ölçerek karışımı ona göre ayarlıyor. Yani bu soketler olmaz ise araç çok yakar. Yorum bağlantısı
emre zorbaba 3 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2016 Iat kablosunun soketini bir türlü bulamadım bi ara görmüştüm kısa kalmış kablo baglayamamistim şuan hiç bulamadım nasıl yapılır tamir yada soket Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Ağustos 2016 Paylaş 3 Ağustos 2016 Servise gitmeniz lazim, sensoru baglasaniz bile dogru okuma yaptigina emin olmaniz gerekiyor. Yorum bağlantısı
emre zorbaba 4 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2016 Sani bey teşekkürler en kısa zamanda servise gideceğim ne zaman bilgiye ihtiyacımız olsa hızır gibisiniz.. Ankara'da bilinen ka ustası var mı? Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 5 Ağustos 2016 Paylaş 5 Ağustos 2016 Emir bey yüksel oto var onun iki sokak arkasında öner otomotiv var. Öner otomotivde tuncay usta iyi insandır malzeme fiyatında da işçiliktede sizi pek üzceğini zannetmem aracımın son bakımını orada yaptırdım çokta memnun kaldım Yorum bağlantısı
emre zorbaba 5 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2016 Emir bey yüksel oto var onun iki sokak arkasında öner otomotiv var. Öner otomotivde tuncay usta iyi insandır malzeme fiyatında da işçiliktede sizi pek üzceğini zannetmem aracımın son bakımını orada yaptırdım çokta memnun kaldım Teşekkür ederim bilgi için en kısa zamanda harika çocuğu bi göstermek lazım Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 6 Ağustos 2016 Paylaş 6 Ağustos 2016 Adınızı yanlış yazmışım çok özür dilerim Yorum bağlantısı
emre zorbaba 7 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2016 Adınızı yanlış yazmışım çok özür dilerim Estağfurullah Gurur bey ne özrü hiç sorun değil Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Arkadaslar dun ford ka aldim.hayalimdeki araba idi dilerim memnun jalirim.simdolik gordugum problem rolantinin duxenli bir sekilde her saniye yuksrlip azalmasi.cevaplari okudugumda hiz sersoru rolanti valfi oldugunu gordum. Benim sorum fu.simdilik masraf yapacak durumun yok.1-2 ay bu sekil kullanabilirmiyim.aracta stop etme durumu yok.sadece rolanti duzenli olarak sallaniyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Önce teşhis konmalı ki kullanabilme imkanı anlaşılmalı. Başka yerde arızalı parça olabilir olmayabilir? Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Arkadaslar dun ford ka aldim.hayalimdeki araba idi dilerim memnun jalirim.simdolik gordugum problem rolantinin duxenli bir sekilde her saniye yuksrlip azalmasi.cevaplari okudugumda hiz sersoru rolanti valfi oldugunu gordum. Benim sorum fu.simdilik masraf yapacak durumun yok.1-2 ay bu sekil kullanabilirmiyim.aracta stop etme durumu yok.sadece rolanti duzenli olarak sallaniyor. Stop etme yoksa sıkıntınız rölanti valfinde. İlk etapta söküp temizlemek işe yarayabilir. Hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Tesekkur ederim.peki bu sekil 1 ay kadar kullansam problem olurmu Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 3 Aralık 2016 Paylaş 3 Aralık 2016 Tesekkur ederim.peki bu sekil 1 ay kadar kullansam problem olurmu Sorun sadece buysa bir sıkıntı olmaz. Çağlar abinin dediği gibi kesin çözüm için ehil bir ustaya götürürsünüz. Yorum bağlantısı
Bilal Taşçı 4 Aralık 2016 Paylaş 4 Aralık 2016 Soketler bunlar yanda olan boşta duruyor İyi günler kolay gelsin. Bu fotoğrafları gördükten sonra iki fotoğrafta da belirtmek istediğiniz parçaların benim araçta olmadığını fark ettim. Hem Hava filtresi üzerinde bununan ufak soket yok. Onun yerinde ufak kapalı bi kapak var. Hemde Üzerinde air flow yazan parça yok hava filtresi hortumu direk bağlı. Aracım LPG de iken sürekli kendi kendine ara gazı veriyor, bazen de araç hareket halindeyken boşa aldığımda bağırmaya başlıyor debriyaja bastığımda normale dönüyor. Benzin de iken aragazı vermiyor ama sadece hareket halindeyken boşa alıp ayağımı debriyajdan kaldırdığımda bağırmaya başlıyor aynı şekilde debriyaja basınca normale dönüyor. Bu iki parçanın olmaması aracıma zarar verir mi? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Aralık 2016 Paylaş 4 Aralık 2016 Onlar IAT ve MAF sensörleri. MAP sensörü olabilir sizde. Aracınızın motorunun foto'sunu paylaşırsanız kontrol ederiz. Yorum bağlantısı
Mehmet Uzer 4 Aralık 2016 Paylaş 4 Aralık 2016 (düzenlendi) Methaba.Rolanti valfi sari daire icine aldigim parcamidir.tesekkurler. http://hizliresim.com/qjlgvW Merhaba rolanti valfi sari daire icine aldigim parcamidir. http://hizliresim.com/qjlgvW SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Methaba.Rolanti valfi sari daire icine aldigim parcamidir.tesekkurler.http://hizliresim.com/qjlgvW 4 Aralık 2016 tarihinde Mehmet Uzer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts